Om de afaceri din Mioveni - judecat pentru evaziune fiscală

 

# Mai mulți afaceriști din județ – martori în dosarul său penal

În luna septembrie a anului trecut, a fost trimis în judecată omul de afaceri Vasile Cristinel Manolescu, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta a fost acuzat de procurori că, în calitate de administrator al unei firme din Mioveni, ar fi înregistrat în documentele financiar contabile ale societății și a declarat la organele fiscale cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale.

 

Inculpatul, în perioada 2011-2012, ar fi achiziționat bunuri și servicii fictive în scopul sustragerii de la plata obligației fiscale. În acest mod s-ar fi creat un prejudiciu total de 147.234 lei, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. De precizat că în dosar s-a dispus sechestru asigurator asupra bunurilor deținute de inculpat. În cauză, vor fi audiați ca martori mai mulți oameni de afaceri din județ. De asemenea, inculpatul este cunoscut cu antecedente penale. Acesta a fost condamnat în 2013 la cinci ani de închisoare cu executare, fiind eliberat condiționat în 2016.

 

Amânare la primul termen din cauza grevei din justiție

Deși înregistrat, la Tribunalul Argeș, în luna septembrie a anului trecut, din cauza numărului mare de dosare, primul termen a fost stabilit pentru data de 23 iunie a.c. Însă, nici la acest termen nu s-a intrat în dosar, din cauza grevei din justiție. Cauza a fost amânată pentru luna septembrie. Mai mult ca sigur, faptele presupus penale ale afaceristului din Mioveni, vor fi prescrise. Rămâne să vedem dacă statul român mai receperează ceva din prejudiciu. Asta în cazul în care va fi considerat vinovat.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea