Pedeapsă drastică primită de un argeșean după ce a lovit cu BMW-ul mai mulți polițiști

 

În anul 2022, în ziua de Paște, doi poliţişti din Argeș au fost loviţi cu maşina de un bărbat care încerca să scape de un dosar penal pentru conducere fără permis. Incidentul s-a întâmplat în zona târgului anual organizat în comuna Poiana Lacului. În loc să le prezinte polițiștilor documentele la control, șoferul a încercat să scape de ei, deși avea în mașină și trei copii minori. Săptămâna trecută, inculpatul a fost condamnat de către Judecătoria Pitești la 4 ani şi 8 luni închisoare. Decizia instanței nu este definitivă!

A lovit cu BMW-ul doi polițiști

Ion Stoian, din comuna Poiana Lacului, a fost oprit de polițiști în data de 24 aprilie 2022 pe raza localității de domiciliu. Pentru că știa că are permisul suspendat, inculpatul, aflat la volanul unui BMW X6, a lovit cu mașina doi agenți de poliție în încercarea sa de a fugi de la fața locului.

„În acel moment, fără a-i adresa vreun cuvânt agentului de poliție, suspectul a început să tragă dreapta de volan, mergând o distanță scurtă înapoi, pentru a repoziționa autoturismul cu partea din față spre stânga, timp în care agentul îi spunea să stea. Suspectul a ignorant solicitarea polițistului, a demarat, moment în care l-a acroșat cu roata stânga față pe polițist, la nivelul piciorului drept, provocându-i un eritem la nivelul degetului mic de la picior”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Un alt polițist era cât pe ce să fie luat în plin de mașina condusă de șoferul teribilist. „Având în vedere că autospeciala poliției îi bloca sensul de mers, suspectul a intrat pe contrasens pentru a o ocoli, îndreptându-se direct către polițistul T.C., astfel încât acesta a fost nevoit să se ferească, fiind atins cu partea dreaptă a autoturismului condus de către suspect în zona mâinii stângi”, se mai arată în rechizitoriu.

Trebuie să plătească și daune morale unui polițist

Bărbatul a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și la câte trei ani pentru fiecare dintre cele două fapte de ultraj. Pedepsele au fost contopite, iar inculpatul a primit în final 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare. Dacă hotărârea rămâne definitivă, bărbatul trebuie să plătească și 2.000 de lei daune morale unuia dintre polițiștii pe care i-a lovit.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea