Deputatul PNL Daniel Constantin a mai făcut, de anul trecut, trei credite

 

 

# Acesta are, în continuare, o datorie uriașă la ANAF! # Fiscul a recuperat, în ultimii ani, doar o mică parte din datoria de aproape 1,4 milioane!

Daniel Constantin – în momentul de față deputat PNL de Argeș - a știut să fenteze statul român cu o dibăcie egalată numai de Hagi în fotbal. Deși cu venituri consistente, Constantin nu mai are, de câțiva ani, nimic pe numele său. Casă, mașină etc. – cu toate au dispărut din declarația de avere, unde au rămas doar datoriile… și participațiile la capitalul social al multor firme. Nici firmele, nici datoriile nu sunt puține. Cu toate acestea, în ultima declarație de avere au apărut trei credite, ceea ce este destul de îndoielnic…

În decembrie 2016, ANAF a pus poprire pe conturile lui Daniel Constantin, în calitate de terț poprit în celebrul dosar ICA, pentru suma de 1.374.966 lei. Constantin împrumutase în 2007 și 2008 de la Dan Voiculescu 295.000 euro pe care nu îi mai restituise. Așa se face că, în momentul sentinței date în dosarul ICA, printre persoanele ale căror conturi au fost poprite s-a aflat și Daniel Constantin.

 

Constantin a contestat în instanță poprirea, dar a pierdut, sentința rămânând definitivă în 2018. În declarația de avere a lui Daniel Constantin din iunie 2018, apărea pentru prima dată, la rubrica „Datorii”, un debit de 1.374.966 lei către Agenția Județeană Finanțelor Publice (AJFP) Ilfov.

În perioada următoare, parlamentarul a înstrăinat ce mai avea. Astfel, în noiembrie 2017, Constantin și-a vândut casa din Corbeanca, încasând 235.000 euro. În martie 2020, și-a vândut și autoturismul Mercedes pentru 14.000 euro.

Situația datoriilor parlamentarului de Argeș s-a tot accentuat. Noi nu credem că domnia sa o duce rău, ci credem că, probabil, așa se face atunci când nu ai chef să plătești statului ce ai de plată…

Oricum, în ultimii ani, statul român a încasat de la domnul deputat, din cei aproape 1,4 milioane de lei, o destul de mică parte.

Anul trecut, domnul deputat a mai luat de la Banca Română pentru Dezvoltare 56.300 RON, dar și de la două persoane fizice sume ce totalizează peste 100.000 RON.

Debitul către Administrația Financiară Ilfov a scăzut puternic: de la 1.241.320 RON – anul trecut, la 1.168.320 RON la jumătatea anului 2023.

Daniel Constantin are o ditamai vila, însă este pe firmă

Potrivit Grupului de Investigații Politice, deputatul Daniel Constantin a cumpărat o vilă cu 415.000 Euro, anul trecut, într-unul dintre cele mai luxoase complexe rezidențiale din România, în zona Pipera. Deși Daniel Constantin are domiciliul în vila din Pipera, aceasta nu apare în declarația de avere a deputatului, vila fiind cumpărată de firma Cameea Business Solutions, firmă deținută în totalitate de Daniel Constantin. Constantin a folosit pentru achiziționarea vilei și creditul de 1,8 milioane lei primit de firma sa de la CEC.

Proprietatea cumpărată de firma lui Daniel Constantin e compusă din vilă cu o suprafață utilă de 223,5 mp și teren intravilan de 262 mp. Vila are 2 nivele și pod, grădină și terasă. Complexul rezidențial Oxford Garden este unul dintre cele mai luxoase cartiere rezidențiale din România. Complexul se află în zona Pipera, în imediata vecinătate a Pădurii Băneasa și a Școlii Americane.


 

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea