Uite că se poate! Hoți de lemne condamnați pentru că au atacat pădurarii cu drujba și toporul

 

# Inculpații au fost condamnați la șase luni de la săvârșirea faptelor

Au fost scene șocante, în această iarnă, într-o pădure din Argeș, după ce cinci lucrători silvici au prins mai multe persoane în timp ce furau lemne. Hoții i-au amenințat pe pădurari cu drujba, toporul și bâta. La doar șase luni de la săvârșirea faptelor, agresorii au fost condamnați.

Judecătoria Câmpulung a condamnat, pe 11 august, trei persoane pentru ultraj. Un bărbat care a atacat cu drujba personalul silvic a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Un alt bărbat care i-a amenințat pe pădurari cu toporul a primit un an și 4 luni de închisoare cu suspendare, iar o femeie care a ridicat bâta la aceștia s-a ales cu o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

 

Hotărârea intanței nu este definitivă. De asemenea, față de inculpați s-au menținut și măsurile preventive. Cei doi bărbați se află în arest preventiv încă din februarie 2023, în timp ce femeia se află în arest la domiciliu.

 

„Te tai!”, striga un inculpat în timp ce sărea cu drujba la gâtul unui pădurar

Toleranță zero față de cazurile în care personalul silvic este atacat de hoții de lemne! Trei agresori și-au aflat pedepsele la aproape o jumătate de an de la săvârșirea faptelor. Personalul silvic din cadrul ocolului Silvic Privat Dragoslavele împreună cu Obştea Moşnenilor Dragoslăveni au surprins, pe 17 februarie 2023, mai multe persoane în timp ce furau lemne din pădure. Incidentul a avut loc în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele. Prinși asupra faptului, hoții de lemne i-au atacat pe pădurari cu ce au avut la dispoziție. Nu au lipsit toporul și drujba. Au fost scene șocante, în orice moment putând să aibă loc o tragedie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit!

Inculpații au arătat o agresivitate ieșită din comun. I-au amenințat pe lucrătorii silvici și au sărit la aceștia cu toporul și chiar cu drujba pornită. Întreaga secvență a confruntării dintre hoții de lemne și personalul silvic a fost postată pe Facebook de conducerea Ocolului Silvic Dragoslavele.

Din filmare se observă comportamentul agresiv al hoților. „Adu drujba, am zis!”, strigă unul dintre inculpați în timp ce un angajat silvic îi blochează toporul pentru a nu fi lovit cu el. Un alt inculpat vine cu drujba pornită către pădurari, în timp ce strigă „Te tai!”, iar mai apoi „Te bat!”. Pe parcursul incidentului, inculpații sunt rugați de angajații silvici să lase toporul și drujba, fiind avertizați că pot să intre în pușcărie pentru ceea ce fac. În timp ce un angajat al Ocolului Silvic îi arată unuia dintre atacatori că a fost tăiat la mână, acesta îi răspunde, fără pic de remușcare: „Te-ai lovit tu!”.

Pădurarii au fost amenințați și de un băiat în vârstă de 12 ani

Întreaga secvență a fost descrisă de procurori în rechizitoriu: „La vederea organelor silvice, persoanele au devenit violente, iar inculpatul… a luat un topor și s-a îndreptat cu acesta către numitul…, amenințându-l că îl va lovi. (…) În acelaşi timp, din partea de jos a fondului forestier, a apărut inculpatul… având în mână un motofierăstru mecanic, pornit, pe care îl accelera, îndreptându-se cu acesta către numitul… și ulterior către… şi amenințând că îi va tăia. Inculpatul a ridicat la un moment dat motoferăstru mecanic către aceștia, provocându-le o stare de temere accentuate”.

Starea conflictuală a continuat, inculpatul amenințând cu drujba pe toți cei cinci angajați silvici. „Ținea drujba pornită şi ameninţa persoanele de faţă că o să le taie”, mai arată procurorii.

De asemenea și o femeie este acuzată de ultraj. „Inculpata… avea în mână o bâtă, fiind recalcitrantă. Aceasta a ridicat la un moment dat bâta şi a încercat să îl lovească pe numitul …, fără însă a rezulta în mod indubitabil şi consumarea unei fapte de lovire”, arată procurorii.

Și un minor de 12 ani s-a aflat printre cei care i-au amenințat pe pădurari, aruncând înspre ei cu bolovani şi bulgări de pământ. Ținând cont de vârsta pe care o are, minorul nu a putut fi tras la răspundere pentru fapta sa.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea