Ministrul Transporturilor: “Perioada estivală 2024 să ne prindă în situaţia următoare – venind dinspre Piteşti de pe A1 să se poată merge până la Constanţa pe autostradă!”

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, are ceva speranţe pentru 2024. Poate tocmai pentru că e an electoral se vor alinia astrele astfel încât în vara viitoare să se poată circula dinspre Piteşti, pe A1, până la Constanţa, pe autostradă. O astfel de minune se va putea întâmpla numai dacă vor fi gata toate cele trei loturi de pe A0 Sud. Dar cum lucrările pe A0 Sud înregistrează întârzieri, rămâne de văzut cum se vor realiza proiectele lui Grindeanu.

“Nu vă mai luaţi după Pro Infrastructura, ăia sunt de la USR. (…) Termenele pentru două loturi dintre acestea, şi anume lotul 1, loturile făcute de compania turcă Alsim Alarko, 1 şi 2 sunt în această toamnă, până la sfârşitul anului.

 

Termenul pentru Aktor este undeva aprilie, dacă nu mă înşel, 2024. Aprilie-mai sunt termenele. Pentru lotul 2 De la A0 Sud nu am semne de întrebare, chiar deloc. Am văzut chiar săptămâna trecută.

 

Nu am semne de întrebare că nu vor fi date în circulaţie anul acesta. Pentru lotul 1 nu sunt la fel de optimist, în sensul că poate să nu fie sfârşitul anului dacă vom avea o perioadă în care va ploua foarte, foarte mult şi nu se va putea lucra. E în funcţie de această perioadă de toamnă. Dacă avem o toamnă care va permite mai mult să se lucreze pe şantier, se va termina şi lotul 1.

Lotul 3 este martie, aprilie, mai, anul viitor. Astea sunt termenele din contract. Dar ce îmi doresc – şi l-am informat şi pe prim-ministrul şi am transmis acest lucru şi domnului Pistol – e ca perioada estivală a anului 2024 să ne prindă în situaţia următoare: venind dinspre Piteşti de pe A1 să se poată merge până la Constanţa pe autostradă. Adică să nu se mai intre în Bucureşti, să fie gata toate cele trei loturi de pe A0 Sud. Sunt termene de contract, asta este ţinta şi este perfect realizabilă, fără semne de întrebare”, a transmis ministrul Transporturilor., potrivit G4Media.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea