Guvernul a plafonat, din nou, preţurile la poliţele RCA!

 

# 80.000 de şoferi riscau să rămână fără asigurare

Săptămâna trecută, Guvernul a prelungit cu trei luni durata de aplicare a tarifelor de primã maxime de asigurare RCA practicate de asiguratori la data de 28 februarie 2023. Fără această măsură, în luna decembrie, 800.000 de şoferi ar fi rămas în situaţia de a plăti sume exagerat de mari pentru o nouă asigurare auto.

”Executivul a adoptat în şedinţa de joi, 5 octombrie 2023, actul normativ necesar prelungirii cu 3 luni, pânã la data de 31 decembrie 2023, a duratei de aplicare a tarifelor de primã maxime de asigurare RCA practicate de asigurãtori la data de 28 februarie 2023.

 

În contextul în care sute de mii de şoferi rămân fără poliţe la finalul anului, era vitală protejarea consumatorilor şi menţinerea accesibilităţii asigurărilor auto. Tarifele RCA pot varia semnificativ de la o companie de asigurări la alta, iar uneori aceste tarife pot deveni prohibitiv de mari pentru şoferii cu venituri mai mici.

 

Plafonarea tarifelor asigură că RCA rămâne accesibilă pentru toţi şoferii, ceea ce este esenţial pentru asigurarea siguranţei rutiere. Gândiţi-vă că sunt aproximativ 800.000 de maşini pentru care din 8 decembrie este nevoie de asigurare nouă. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu se lua această decizie, de aplicare a tarifelor de primã maxime de asigurare RCA practicate de asigurãtori la data de 28 februarie 2023? Aceasta cu atât mai mult în contextul în care suntem ţara care este pe primul loc în topul negativ al ţărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente şi cei mai mulţi morţi pe şosele, pe cap de locuitor”, a explicat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor., potrivit Stiripesurse.ro.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea