Profesorii vor primi primele de 1500 de lei în perioada 20 - 27 octombrie

 

Cadrele didactice vor primi primele de carieră didactică de 1500 de lei în perioada 20 - 27 octombrie. Sumele de bani vor fi folosite numai pentru plata de cursuri de specialitate, achiziționarea de echipamente IT, precum și pentru achiziția de cărți de specialitate sau pentru plata cheltuielilor aferente unor nevoi didactice individuale specifice, în limita unui procent de 30% din valoarea nominală a acestora.

„În perioada 20-27 octombrie personalul din educație va primi prima de carieră didactică de 1500 de lei sau prima de carieră profesională de 500 lei.

 

Astfel, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru:

 

• prima de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500/persoană;

• prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie.”, a notat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, într-o postare pe pagina de Facebook.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea