Pomicultura argeșeană, în atenția chinezilor

 

La sfârșitul lunii septembrie, o delegație chineză a fost prezentă la Institutul Național de la Ștefănești și la cel de la Mărăcineni.

În perioada 25-28 septembrie 2023, la invitația Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", a avut loc vizita unei delegații a Academiei de Științe Agricole din provincia Jilin (JAAS), condusă de prof. Zhongsheng MU, în calitate de vicepreședinte.

Din delegația chineză au mai făcut parte: prof. Yongmei Li, director Departamentul de Relații Internaționale, prof. Hongguang Cai, director Departamentul de Administrare Cercetare Științifică, prof. asoc. Wei Huang, director Institutul de Cercetare a Porumbului și prof. Jinghui Wen, Institutul de Cercetări Pomicole, JAAS.

 

În prima zi a vizitei, delegația a fost primită de președintele ASAS, prof. Valeriu Tabără și de vicepreședinții prof. Ioan Jelev și prof. Dumitru Militaru. În program au fost incluse vizite la mai multe stațiuni de cercetare, nelipsind și cele două din județul Argeș: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești și Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcineni.

Mai multe informații despre această vizită ne-au fost oferite de Mihail Coman, directorul general al ICDP Pitești-Mărăcineni: „Cei care au venit din China reprezintă o zonă destul de friguroasă, din nord-est unde și noi suntem interesați. Pomicultura lor e destul de redusă, dar suntem interesați pentru anumite genotipuri care poartă gena de rezistență la ger. Institutul pomicol are o bază genetică foarte mare, moștenită și îmbunătățită permanent. A fost o întâlnire interesantă”.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea