A fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud Est

 

Cel mai mare parc fotovoltaic din România și din Europa de Sud Est a fost inaugurat, pe 31 octombrie, la Rătești. Parcul este situat în vecinătatea Autostrăzii Pitești-București. Investiția privată, în valoare de 100 de milioane de euro, are o capacitate de 155 MW și urmează să producă anual aproximativ 220 GWh.

Noul parc va genera aproximativ 600 de locuri de muncă. Deja aduce beneficii financiare și Consiliului Local Rătești, după cum a explicat primarul Cornel Petrică, cel care a subliniat și colaborarea deosebită cu investitorii privați. La eveniment au fost prezenți și primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, vicepreședintele CJ Argeș Marius Nicolaescu, precum și oficialități centrale - Marius Antonie Negru, secretar de stat la Ministerul Energiei sau Gabriel Andronache, vicepreședinte ANRE, diplomați și specialiști în domeniul energetic.

 

„Argeșul este cunoscut drept județul constructorilor de mașini, dar iată că, de astăzi, Argeșul devine și un pol energetic. Județul nostru este un punct important pe harta energetică a României. Avem o importantă contribuție în privința energiei hidro, pornind de la hidrocentrala de la Barajul Vidraru și ajungând la salba de hidrocentrale din rețeaua hidrografică. La ICN Mioveni se află într-un stadiu avansat cercetările pentru reactorul de generație IV în cadrul proiectului european ALFRED, un reactor sigur și eficient grație răcirii pe bază de plumb. Astăzi, aici, în Argeș, devine funcțional cel mai mare parc fotovoltaic funcțional din țară și din Europa de Sud-Est. Așadar, putem spune că, prin această investiție, județul nostru devine unul din cele mai importante centre de producere de energie din surse regenerabile, cu un nivel scăzut de poluare și cu tehnologie competitivă. La rândul nostru, facem eforturi pentru a asigura infrastructura necesară. Ieri, premierul Marcel Ciolacu a fost prezent la șantierul de pe autostrada Pitești-Sibiu, la Tigveni. În vecinătatea acestui parc, va fi finalizat drumul expres Pitești-Craiova. Sprijinim autoritățile locale și investim și noi, direct, în infrastructura rutieră. Investiția de la Rătești are o însemnătate deosebită în efortul României de a-și asigura securitatea și independența energetică, iar noi, ca autoritate județeană, nu putem decât să susținem parteneriatul cu mediul privat dispus să investească în aceste tehnologii inovative și în crearea de noi locuri de muncă”, a precizat Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea