Sorin Grindeanu vrea ca în 2024 să se inaugureze o nouă porțiune din Autostrada Sibiu-Pitești: „Acel tronson poate fi finalizat”

 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, au efectuat săptămâna trecută o vizită pe şantierul autostrăzii Sibiu-Piteşti, Secţiunea 4 dintre Tigveni şi Curtea de Argeş. Oficialitățile au văzut stadiul lucrărilor la Tunelul Tigveni de la Momaia, care este primul tunel de pe traseul autostrăzii Pitești—Sibiu. Premierul și ministrul Transporturilor au inspectat și restul lucrărilor de pe secțunea Pitești - Curtea de Argeș.

„Pe lotul 4 al autostrăzii Sibiu-Pitești (Tigveni-Curtea de Argeș) antreprenorul austriac a început deja lucrările la tunelul cu o lungime de peste 1300 de metri. Circulația pe secțiunea 4 (9,86 km) a acestei autostrăzi trebuie deschisă cel mai târziu în anul 2027. Ritmul de lucru este bun, iar progresul în șantier a depășit 10%”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

 

Sorin Grindeanu, crede că un prim tronson al autostrăzii dintre Piteşti şi Curtea de Argeş ar putea fi finalizat anul viitor, ca urmare a progresului înregistrat deja pe şantier: „Lucrurile înaintează foarte bine, sunt undeva pe la 55% ca progres. Au mers în acest an foarte bine, ceea ce ne face optimişti pentru anul viitor că ar putea termina, dacă nu tot, măcar tronsoane din acest traseu de 30 de kilometri. Cel puțin cel din jurul Piteștiului, Bascov, acel tronson poate fi finalizat”.

Pe șantierul lucrărilor, ministrul Transporturilor a mai susținut că primul tronson care ar putea fi dat în folosinţă este cel dintre localităţile Bascov şi Mâniceşti.

„Sper să menţină această companie ritmul pe care l-au avut anul acesta şi anul viitor. Dacă vor face acest lucru, o să avem o surpriză plăcută, chiar dacă termenul din contract este 2025 pe Piteşti-Curtea de Argeş", a mai spus ministrul Transporturilor.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea