Penitenciarul Mioveni va avea secţie externă la Miceşti, pentru regim deschis!

 

În acest an, Penitenciarul Mioveni va inaugura o nouă secţie externă, pentru regim deschis, care se construieşte în comuna Miceşti. Locaţia va găzdui persoane private de libertate care execută pedepse uşoare şi care prestează diverse activităţi care sunt remunerate financiar; practic, deţinuţii care merg la muncă. De asemenea, şi în cadrul penitenciarului vor avea loc reorganizări importante pe anumite secţii, în acest sens urmând să aibă loc o licitaţie pentru un contract în valoare de 9.337.416,52 lei.

 

“Suntem pregătiți pentru noi provocări.

 

Cum lucrarea de extindere de la Micești ne impresionează prin viteza cu care avansează, aflându-ne doar la câteva luni de la începerea acesteia și deja suntem în plină pregătire pentru ceremonia de inaugurare.

În cadrul unității, din considerente de reconfigurare, ne pregătim pentru modernizarea secțiilor 3 și 4.

Cu sprijinul eșalonului superior, am inițiat procesul de licitație pentru execuția și proiectarea lucrărilor.

Practic, intenționăm să înlocuim o clădire veche, în care sunt cazați în prezent deținuții (construită înainte de anii 1970 și aflată într-o stare degradată), cu o construcție nouă conform standardelor europene.

Am făcut public anunțul, avem la dispoziție fondurile necesare și așteptăm doar ca cineva să se ofere să înceapă lucrarea.

Totuși, este esențial să menționăm că sunt încurajați să se prezinte doar cei siguri că vor finaliza proiectul în 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrării.

Valoarea estimată fără TVA: 9.337.416,52 lei.

Se propune amenajarea corespunzătoare a spatiilor interioare ale secțiilor 3-4, astfel: 31 camere de deținere cu capacitate de 6 deținuți (cu grup sanitar propriu şi nișe de depozitare); - 2 camere de deținere pentru persoane cu dizabilități cu capacitate de 2 deținuți (cu grup sanitar propriu adaptat persoanelor cu dizabilități şi nișe de depozitare), club deținuți, atelier creație, sală de așteptare, cabinet medical, sală de tratament, club deținuți/ sală de mese, birou judecător, birou supraveghetori, birou șef secție/ECS, cabinet asistent social, coridor şi 3 magazii bunuri.

Aceste amenajări vor avea ca efect eliminarea fenomenului de supraaglomerare în cadrul acestor secții de detenție şi cazarea în condiții corespunzătoare a deținuților clasificați în regim semideschis, cu respectarea prevederilor Legii nr. 254/2013, prevederilor RSLD aprobat prin OMJ 4800/2018 și OMJ 2772/C/2017.

Camerele de cazare se vor amenaja şi dota conform OMJ nr. 4800/C/2018 şi O.M.J nr. 2772/C/2017 cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât să permită aplicarea legală şi în condiții de siguranță a regimurilor de executare a pedepselor privative de libertate, cu respectarea dispozițiilor Ordinului Ministrului Justiției prin care se aprobă normele minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate dar și a ordinului privind siguranța locurilor de deținere.

Camerele de detenție destinate cazării persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt alcătuite din 2 volume: un volum destinat odihnei propriu-zise şi un volum destinat activităților igienico-sanitare.

Camerele trebuie să asigure o suprafață mai mare de 4 mp pentru fiecare persoană privată de libertate, trebuie să aibă o distanță de cel puţin 2 m între pereții camerei de deținere şi cel puţin 2,5 m între podea şi tavanul camerei de deținere.

Suprafața grupurilor sanitare si a nișelor de depozitare va fi exclusă de la calculul suprafeței care se va asigura în camera de deținere.

Spațiul destinat activităților igienico-sanitare cuprinde dușul, chiuveta, vasul de WC şi oglinda. Instalațiile sanitare se amplasează pe latura opusă patului. Spațiul destinat activităților igienico-sanitare este separat de restul camerei printr-un perete despărțitor și trebuie să fie ventilat corespunzător, astfel încât să se prevină umezeala și crearea mucegaiului.

Dusul si cădită de dus se vor separa de restul instalațiilor sanitare printr-un perete despărțitor. De asemenea, chiuvetele si vasele de wc se vor separa printr-un perete despărțitor cu înălțimea maximă de 2,00m.

Pereții şi pardoseala spațiului destinat activităților igienico-sanitare trebuie să fie construite din materiale rezistente la uzură și acțiunea apei.

La intrarea în spațiul destinat vasului de WC se montează o ușă, fără dispozitiv de blocare, având înălțimea până la nivelul umărului, iar partea inferioară să poată permite observarea la nivelul gleznelor”, a transmis Penitenciarul Mioveni, pe pagina de socializare.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea