Palatul Administrativ al județului Argeș, modernizat după 50 de ani

Marți, 16 ianuarie, a avut loc recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Palatului Administrativ al Județului Argeș.

Este unul dintre cele mai ample proiecte investiționale ale Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană nerambursabilă, cu o valoare de 41 milioane lei, din care 24 milioane lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă. "Iată că am ajuns la momentul în care o lucrare importantă a fost finalizată - reabilitarea Palatului Administrativ în care își desfășoară activitatea Consiliul Judetean Arges, Instituția Prefectului și alte instituții publice din județ. Este o lucrare foarte importantă pentru că această clădire este una reprezentativă pentru ceea ce înseamnă administrația județului Argeș. Lucrarea a fost realizată cu fonduri europene, în cadrul unei axe accesată de noi. Sunt puține județe în România care au accesat o asemenea investiție. Sunt foarte mulțumit de modul în care constructorul și întregul aparat al Consiliului Județean au contribuit la reabilitatarea acestei clădiri.

Sperăm ca în exercițiul financiar 2021-2027 să găsim posibilitatea reabilitării și a altor clădiri administrative ale județului Argeș. Lucrurile stau foarte bine dacă ne gândim că niciunul din cele 10 proiecte importante pe care Consiliul Județean Argeș și le-a propus în exercițiul financiar 2014-2020 nu a rămas nefinalizat. Anul acesta este anul în care toate aceste clădiri vor fi redate publicului și lucrul acesta îl facem din dorința de a îmbunătăți viața administrativă a județului Argeș, viața culturală și tot ceea ce înseamnă dezvoltarea județului Argeș", a precizat președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă.

Palatul Administrativ a fost construit în perioada 1969-1970, după un proiect aparținând arhitecților Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc. După 50 de ani de la darea în folosință, Palatul Administrativ a fost modernizat în totalitate și reabilitat termic.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea