Simona Bucura: „Am reuşit să creştem bugetul pentru biletele de tratament balnear”

 

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că în acest an aproape 135.700 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate prin Casa Națională de Pensii. Anul trecut au fost asigurate 120.000 în anul 2023. Aproximativ 60.000 de locuri vor fi asigurate în bazele de tratament administrate de Casa Națională de Pensii.

„Suntem conștienți de nevoile persoanelor ajunse la pensie, dar și de ale celor care au suferit accidente de muncă sau au dobândit boli profesionale, și încercăm să răspundem adecvat acestor situații. În acest an am reușit să creștem bugetul alocat pentru biletele de tratament balnear și să majorăm cu aproape 16.000 numărul locurilor pe care le asigurăm”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

 

În unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile.

 

La acestea se adaugă aproximativ 75.300 de bilete de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, față de 59.580 de bilete de tratament în 2023., a anunţat Ministerul Muncii, pe pagina de Facebook.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea