”Argeşul este blocat de douăzeci de ani cu o administraţie învechită, îmbătrânită”
Luni, 04 Iunie 2012 02:00
# Declară Andrei Florin Mircea, candidat la Consiliul Judeţean Argeş din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel.
# Ce v-a determinat să candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi care credeţi că este atuul dumneavoastră în faţa contracandidaţilor?
- În primul rand, vreau să vă spun că am să candidez pentru argeşeni şi pentru dezvoltarea acestui judeţ. Cred sincer că pot ajuta, vreau să ajut şi pot să ajut. Argeşul este blocat de douăzeci de ani cu o administraţie învechită, îmbătrânită. Vorbim despre oameni care au candidaţi de la USL în vârstă de şaptezeci de ani. Vă daţi seama cum sună asta? Ei vor să decidă viitorul tinerilor, să facă planuri de viitor! Cine? Oameni la 70 de ani ne fac nouă planurile de viitor? Greu de crezut....de altfel, se şi vede cu ochiul liber cum au condus Argeşul până acum, suntem printre primii trei din ţară la cotizanţi către bugetul statului şi printre ultimii la atragere de bani. Mai nou, vor să ne ia şi autostrada care, iniţial, trecea prin judeţul Argeş. Asta face Ponta şi cu domnul baron local pe care îl au la Argeş. Cât despre atuuri, eu sunt un om tânăr, care munceşte mai bine de 12 ore pe zi, sunt realizat din punct de vedere material şi nu am nici un neam mare ca al contracandidatului meu pe care să trebuiască să îl întreţin, să-l angajez sau să le dau lucrări pe bani publici şi contracte cu statul. În plus, eu am atras numai în ultimii doi ani finanţări de peste două sute de milioane de euro în Argeş pentru şcoli, canalizări, asfaltări sau alimentări cu apă!
# Care ar fi, în opinia dumneavoastră, priorităţile în privinţa infrastructurii în judeţ?
- Bugetul lunar al Consiliului Judeţean Argeş este de 200 de miliarde de lei vechi!!! Cu două sute de miliarde de lei vechi, în 20 de ani cât au avut aceşti oameni la dispoziţie, faci un judeţ boboc. Argeşul nu este boboc, Argeşul nu are canalizare, nu are asfalt, nu are alimentare cu apă şi nici chiar electricitate în toate localităţile. În atare condiţii, cred sincer că singurul lucru pe care îl poţi face şi pe care-l poţi declara prioritate într-un astfel de judeţ, cu un asemenea buget, este să cheltuieşti banii corect, să nu mai fie servite lucrări firmelor de casă şi să mai rărim neamurile abonate la funcţii, locuri de muncă şi contracte cu instituţiile subordonate direct Consiliului Judeţean Argeş. Am militat şi am făcut lobby pentru DN 73 şi am pornit lucrările după 50 de ani. Acest drum leagă Piteştiul de Câmpulung, de zona aceea minunată dar şi de Rucăr-Bran şi de Braşov, este o prioritate aşa cum este o prioritate pentru mine să mă lupt acum cu guvernul Ponta pentru a nu muta traseul autostrăzii Piteşti-Curtea de Argeş-Sibiu prin alte judeţe, pentru că asta pun domniile lor la cale în acest moment, iar asta, din punct de vedere economic, ar însemna un dezastru, un regres de minim 15-20 de ani faţă de restul ţării, ori dânşii, cu guvernarea Năstase şi cu girul domnului Constantin Nicolescu au mai înapoiat judeţul odată, cu ani în urmă, când au privatizat Aro, Arpo, Arpechim, Rolast şi ce mai era de privatizat chipurile prin Argeş. Nu îi voi lăsa pe aceşti baroni să condamne Argeşul la sărăcie, nu vreau să ajungem o a doua Valea Jiului!
# Care consideraţi a fi investiţiile necesare în judeţ (turism, industrie, agricultură), în funcţie de potenţialul oferit de acesta?
- Nu poţi să te dezvolţi unitar dacă nu ai în vedere aceste trei componente, deci pe toate ar fi nevoie de investiţii. În mod cu totul prioritar e nevoie de investiţii majore în turism. Nu se poate să ai cel mai înalt vârf din ţară şi să nu deţii o pârtie până la acest moment şi o staţiune schiabilă, e strigător la cer, e inacceptabil! Sudul judeţului are teren agricol cu sutele de hectare grupate. Nu a ajutat nimeni niciodată cu nimic dezvoltarea acestei zone, ci din contră, parcă au sabotat-o să rămână săracă. Voi avea grijă să se muncească pentru scrierea de proiecte europene care să aducă bani în Argeş. Am făcut-o şi înainte, când nu eram preşedinte la Consiliul Judeţean şi am atras 200 de milioane de euro, aşa că o s-o fac cu atât mai mult din funcţia de preşedinte.
# Ce vă propuneţi pentru modernizarea şi dotarea unităţilor spitaliceşti şi creşterea calităţii actului medical, în special în mediul rural?
- Am în proiect modernizarea spitalelor care, ca şi la celelalte capitole, s-au transformat într-o vacă de muls pentru băieţii deştepti care căpuşează bugetul Consiliului Judeţean. Banii de la sănătate sunt pentru oamenii suferinzi. E trist să vezi că unii se îmbogăţesc pe durerea oamenilor, pe suferinţele lor, iar pacientul, când ajunge la spital, nu are o hrană corespunzătoare sau un pat curat, iar gândacii colcăie prin saloane. Voi moderniza toate saloanele şi voi face demersurile necesare să aduc o staţie SMURD la Argeş care să deservească judeţul şi zona cu elicopter şi toate cele necesare.
Ce vă propuneţi pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ în mediul rural şi asigurarea transportului elevilor?
La învăţământ voi avea grijă ca, acolo unde copiii nu au acces la şcoli şi grădiniţe, să asigur transport gratuit tuturor. Există bani la buget pentru achiziţionarea de maşini. Decât să cumpăr o serie de maşini cu care să se plimbe preşedintele şi vicepreşedinţii sau directorii de instituţii subordonate, mai bine iau o maşină la o comună pentru copii. Noi mai avem şi masini personale. Ştiu că sună cam ca un slogan de campanie, dar sincer vă spun, cred că îmi permit măcar atâta lucru, să îmi conduc propria maşină. Nu vin la Consiliu să las copiii fără transport ca să mă lăfăi eu, cum face actuala conducere, în maşini luxoase cumpărate din banii argeşenilor, în timp ce copiii merg câte cinci, zece kilometri pe jos!
***
Stimaţi argeşeni,
Vă scriu astăzi după doi ani în care am muncit pentru acest judeţ, după doi ani în care dumneavoastră mi-aţi dat forţa să aduc în Argeş două sute de milioane de euro pe care îi veţi regăsi în drumurile dumneavoastră, şcolile copiilor dv, alimentările cu apă, canalizările din localităţile dumneavostră şi toate celelalte investiţii.
Pot mai mult! Vreau să fac mai mult!
Sunt un om în vârstă de 48 de ani. Sunt gata să-mi dedic următorii ani administrării acestui judeţ asa cum trebuie, corect, responsabil şi cu frică de Dumnezeu. Am promis doar că voi cheltui corespunzător banii şi v-am arătat în programele mele ce se poate face cu cei două sute de miliarde de lei vechi de la Consiliul Judeţean pe care îi are în buget lunar. Am promis că nu o sa fur! Am promis că familia mea nu va face contracte cu Consiliul Judeţean Argeş, copiii mei sunt prea mici să deţină firme, iar grija lor este învăţătura. Am promis că nu-mi voi angaja neamurile în funcţii publice şi că voi lăsa judeţul să respire, să se elibereze. Am promis că vom fi corecţi unul cu celalalt, şi aşa va fi!
În semn de respect pentru dumneavoastră mi-am publicat declaraţia de avere şi de interese corectă, reală. Eu nu am avut probleme cu ANI! Mi-am declarat bunurile. Da, sunt un om care nu are probleme cu justiţia şi instituţiile statului pentru că banii mi i-am făcut în mediul privat, şi i-am făcut din afaceri curate şi corecte. De aceea nu mi-e nici frică şi nici ruşine să îmi declar averea. Nu am nevoie de spăgi! Nu am nevoie să îmi ajut familia din bugetul judeţului Argeş. Îmi pot ajuta singur familia.
Am ajutat şi oameni pe care i-am văzut o singură dată în viaţă pentru că înţeleg că în centrul oricărei activităţi, sau a vieţii fiecărui individ suntem noi oamenii, indivizii cu bune şi rele, cu bucurii şi nevoi, iar argeşenii au foarte multe nevoi, în mare parte generate de proasta gestionare a acestui judeţ în ultimii douăzeci de ani de câtre actuala conducere.
Vin în faţa dumneavoastră ca argeşean, ca om, ca cetăţean, ca senator, ca profesor universitar, şi om care a reuşit în mediul privat. Vin să dau o mână de ajutor unui judeţ şi unor oameni minunaţi care din păcate nu au avut o alternativă până acum.
Sunt convins că împreună putem face multe lucruri bune în Argeş. Putem dezvolta acest judeţ pornind de la munţii care nu au voie să nu primească turiştii fără o pârtie de schi, la sudul care trebuie să fie organizat în producţia agricolă, sau centrul judeţului care necesită măsuri pentru a atrage investitorii străini.
Noi trebuie să atragem banii în Argeş şi nu să-i lăsăm să plece de aici, noi trebuie să atragem tinerii cu locuri de muncă, să rămână în judeţ, şi nu să plece în străinătate să se chinuie ani de a rândul atât ei cât şi copiii lor.
Mă adresez dumneavoastră cu încrederea în Dumnezeu şi gândul bun că putem face ceva cu acest judeţ. Mă adresez cu gândul că vom putea odată pentru totdeauna să trecem peste interesele câtorva familii care au prins rădăcini aici, dar mai ales în bugetele consiliilor locale şi judeţean, şi pentru asta se luptă ei. Noi ne luptăm pentru progres şi pentru viitorul dumneavoastră şi al acestui judeţ.
Am încredere că Dumnezeu vă va da gândul cel bun şi că pe 10, atunci când veţi fi singur în cabina de vot, veţi vota cu mintea deschisă pentru dumneavoastră şi copiii dumneavoastră.
Să vă dea Dumnezeu sănătate şi putere, împliniri şi bucurii, iar după zece iunie să muncim împreună să reconstruim ceea ce au distrus alţii în ultimii 20 de ani. Putem, vrem, vom face!
Andrei Florin Mircea, candidat la Consiliul Judeţean Argeş din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel