Se prelungeşte plafonarea preţurilor la alimente pentru încă două luni

Guvernul a decis plafonarea pentru încă două luni a preţurilor la alimentele de bază. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că intenţionează ca aceste beneficii pentru populaţie să se realizeze pe termen lung, rămâne de văzut însă care va fi forma agreată şi de marile magazine.

“Scopul principal al ședinței de azi e să prelungim cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază. Este o deciziei prin care, începând cu a doua parte a anului trecut, am oprit creșterea speculativă a prețurilor. În lipsa acestei măsuri, românii ar fi plătit pentru alimente de bază prețuri mai mare cu 20%.

În paralel, am stabilit să fie doar pentru două luni. Le mulțumesc marilor lanțuri de magazine pentru disponibilitate și pentru faptul că vor, împreună cu guvernul să găsim cele mai bune soluții, să găsim în perioada următoare un mecanism predictibil pe termen lung. Vrem astfel să ținem prețurile sub control, iar fermierii și procesatorii să primească plata corectă pentru munca lor”, a spus Ciolacu., potrivit G4media.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea