Românii pot ieși la pensie la 60 de ani, fără a fi penalizați. Trebuie să îndeplinească o singură condiție

 

Sunt schimbări majore în ceea ce privește pensionarea odată cu introducerea noii legi a pensiilor. Noua lege a pensiilor urmează să intre în vigoare la 1 septembrie 2024, cu unele excepții însă, care se aplică deja de la 1 ianuarie. Această nouă lege conține, pe lângă două majorări ale veniturilor, creșterea vârstei de pensionare dar și bonusuri.

Mai mult decât atât, Legea 360/2023 vizează eliminarea inechităților dintre beneficiarii sistemului public de pensii, în vederea restabilirii încrederii în acest sistem. Noua lege a pensiilor vine însă cu mai multe schimbări.

 

Una dintre acestea se referă la persoanele care se pot pensiona anticipat, fără a fi penalizate de stat, potrivit Antena3.ro. Mai exact, potrivit noii legi a pensiilor, există două categorii de români care pot ieși mai devreme la pensie.

 

Una dintre acestea categorii este reprezentată de românii care au lucrat în condiții deosebite sau speciale de muncă, astfel:

• pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă, se adaugă patru luni la stagiul de cotizare

• pentru un an lucrat în condiții speciale de muncă se adaugă șase luni la stagiul de cotizare

A doua categorie de români care se pot pensiona anticipat este reprezentantă de bărbații care se pot pensiona la 60 de ani, dacă au un stagiu de cotizare de 40 de ani.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu (foto), a vorbit, de asemenea, despre românii care se pot pensiona anticipat.

„Absolut toate dosarele de pensie, indiferent de legea pe care s-a ieșit, pentru toate se va face recalcularea. Indiferent de legea pe care s-a ieșit, se vor aplica prevederile legii 360 și se va aplica formula de calcul.

Este important de știut că nu se acordă beneficii la beneficii. Punctele de stabilitate se obțin doar pentru perioadele contributive.”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea