Cheltuieli de 726.000 de lei pentru organizarea Simfoniei Lalelelor

 

Consilierii locali piteșteni vor vota, pe 29 februarie, devizul estimativ de cheltuieli, de 726.000 lei pentru organizarea celei de-a 47-a ediție a festivalului „Simfonia Lalelelor”. Finanțarea cheltuielilor se face atât din bugetul local, cât și din sume provenite din sponsorizări. Este unul dintre cele mai așteptate evenimente locale și regionale și se va desfășura între 19 și 21 aprilie 2024.

Organizat în Parcul Lunca Argeșului, dar și în zona centrală a orașului, evenimentul devenit simbol identitar pentru comunitatea piteșteană va cuprinde, pe lângă expoziția de aranjamente florale și

 

târgul dendro-floricol, numeroase activități artistice, culturale și educative - simpozion științific, ateliere pentru copii, concursuri tematice, concerte și spectacole de muzică și dans, precum și multe alte surprize, organizate pe parcursul a trei zile pline de bucurie și energie pozitivă.

 

Se pot comercializa de către persoane juridice și persoane fizice autorizate, în zona Parcului Lunca Argeșului, produse cu specific dendro-floricol și se pot organiza activități educative și expoziții în aer liber. Tarifele pentru utilizarea temporară a locurilor publice cu ocazia „Simfoniei Lalelelor” sunt: 10 lei/mp/zi și de 25 lei/mp/zi în funcție de loc.

Festivalul va fi deschis vineri, 19 aprilie 2024, prin Parada Florilor – cu participarea copiilor de la unitățile de învățământ din Pitești, alături de membri ai comunității – ce va avea loc în zona centrală a orașului, urmată de vizitarea expoziției florale din Parcul Lunca Argeșului de către delegațiile oficiale și publicul larg și continuată de simpozionul științific organizat la Institutul de Cercetare Pomicolă Mărăcineni, cu participarea dr. Ilariu Isac. Un concert extraordinar susținut pe scena din Parcul Lunca Argeșului va încheia prima zi a festivalului: soprana pop-opera Iana Novac, supranumită „vocea de aur de peste Prut”, și formația Distinto, primul proiect pop-opera din România, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Pitești.

Pe tot parcursul evenimentului, în Parcul Lunca Argeșului vor fi spectacole de muzică și dans, ateliere de creație pentru copii, concursuri și expoziții inedite, dar și recitaluri extraordinare surpriză, pe scena în aer liber.

Municipalitatea invită comunitatea locală și vizitatori din toată țara să se alăture celui mai îndrăgit festival al primăverii, în care natura și creativitatea iubitorilor de frumos se întâlnesc într-un spectacol de neuitat!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea