Piteștiul a fost premiat pe scena Operei Naționale a României, în cadrul „Galei Cercetării Românești”!

 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a decernat, marțea trecută, pe 27 februarie 2024, premiile pentru merite deosebite și rezultate excepționale în cercetarea românească.

A doua ediție a „Galei Cercetării Românești” a notat o premieră: pe lângă recompensarea celor mai importante 11 proiecte de știință și tehnologie generate de cercetătorii de elită ai României, au fost oferite 5 Premii de excelență, dintre care unul a venit la Pitești!

 

Premiul de excelență pentru susținerea și promovarea antreprenoriatului în cercetare – „Pitești Business Hub” i-a fost acordat lui Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, și lui Flavius Cladoveanu, director în Institutul de Cercetare în Transporturi.

 

„Am fost mândru de recunoașterea primită de orașul nostru, de respectul pe care comunitatea științifică l-a arătat față de munca municipalității și a partenerilor noștri, față de încrederea cu care am fost girați și pe care încercăm să o confirmăm, în fiecare zi, prin astfel de proiecte reușite!

PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT reprezintă un incubator de afaceri realizat de Primăria Municipiului Pitești, în parteneriat cu INCERTRANS S.A., incubator în cadrul căruia 16 firme vor activa în domeniul cercetării – dezvoltării.

„Business Hub Prosant” este doar un pas către ceea ce municipiul nostru va reprezenta: un pol de energie economică, un centru de cercetare și dezvoltare puternic al regiunii Sud Muntenia, un model de bună practică”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Celelalte Premii de excelență au fost oferite Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași – pentru proiectul „Mavis Artificial Heart”, Politehnicii București, pentru cele mai multe fonduri europene atrase, Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pentru cele mai multe fonduri europene atrase din PNRR de către o instituție de învățământ superior, și Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie, pentru cele mai multe fonduri europene atrase de un institut de cercetare – dezvoltare.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, și-a exprimat miercuri seara, în cadrul „Galei Cercetării Românești”, speranța ca, în următorii 10 ani, țara noastră să fie în top 10 mondial în domenii cheie: „Să ajute bunul Dumnezeu ca, în 10 ani, să vorbim despre visul care astăzi este doar un vis, să vorbim despre el ca despre o realitate: că România este, în câteva domenii cheie, în top 10 mondial”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea