Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERLIZARE

 

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.

Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.

Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.

 

Procesul complet de sterilizare pur și simplu nu include mașinile de sterilizare, precum autoclavele sau lichide, începe chiar de la manipularea instrumentelor înainte și după procedură și, de asemenea, depozitarea lor într-un mediu steril pentru a preveni orice contaminare.

 

De asemenea, se face o separare a instrumentarului critic și non critic și, implicit, folosirea diferitelor substanțe dezinfectante în funcție de acestea.

Pentru a se asigura că metoda aleasă de sterilizare a avut succes, personalul medical din cadrul cabinetului efectuează teste pentru monitorizarea de rutină, folosind o varietate de tehnici precum testele biologice, indicatori chimici.

Membrii echipei care efectuează monitorizarea trebuie să înregistreze rezultatele fiecărui ciclu de sterilizare și să mențină aceste înregistrări care indică parametrii de sterilizare.

Furnizarea membrilor echipei care sunt responsabili de prelucrarea instrumentelor cu o formare adecvată, echipament adecvat și mecanisme de monitorizare pentru validarea proceselor va contribui la asigurarea unei sterilizări și tratamente sigure.

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 0736/407.404 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea