Spitalul de Pediatrie Pitești, complet renovat și modernizat

În anul în care împlinește 40 de ani de funcționare,  Spitalul de Pediatrie Pitești este complet renovat și modernizat, fiind dotat cu aparatură medicală de ultimă oră.

Spitalul de Pediatrie Pitești se află în administrarea Consiliului Județean Argeș, iar în ultimii ani, aici s-au făcut cele mai mari investiții din istoria acestei unități medicale, atât în ceea ce privește infrastructura cât și din punct de vedere al dotării cu aparatură medicală.

S-au modernizat și renovat cinci etaje ale spitalul din fonduri proprii sau de la Ministerul Sănătății, iar începând cu 12 martie a fost inaugurat și etajul VI al spitalului, modernizat printr-un proiect privat.

 

Proiect privat în valoare de 700.000 de euro


Asociația Medici pentru România și Kaizen Foundation au renovat etajul VI al spitalului, singurul care mai rămăsese nerenovat în totalitate. A fost o investiție de 700.000 de euro.
“Acest etaj VI nu este o simplă structură fizică ci este un simbol al grijii și al speranței. Fiecare colț a fost conceput un gândul la nevoile speciale ale micilor pacienți într-un mediu care să le ofere confort și siguranță. Ne dorim ca cei mici să aibă parte de cele mai bune îngrijiri posibile. Locul în care vor fi tratați arată standarde occidentale, aici vor găsi tot profesionalismul, vor găsi compasiunea medicilor și vor găsi locul din care ei să plece sănătoși” -  a spus argeșeanul Alexandru Costache, președintele Asociației “Medici pentru România”.

“De această renovare vor beneficia copiii care se confruntă cu lucruri grave. Am renovat acest etaj și pentru părinții lor și pentru personalul medical astfel încât să iasă victorioși din această luptă care o duc încă din primii ani de viață”, a precizat Panos Konstantopolis, președintele Fundația Kaizen, fundație care a donat 350.000 de euro pentru proiect.
La inaugurarea etajului VI au participat Carmen Orban, consilier al premierului Marcel Ciolacu, Alexandru Rogobete, ministru secretar de stat în Ministerul Sănătății, conducerea Consiliului Județean, în fru te cu președintele Ion Mînzînă, pri.arul Cristian Gentea, parlamentari și multe alte persoane.

Secția renovată este destinată copiilor între 0-3 ani și are o suprafață 1.100 mp. "Prin realizarea acestei investiții au fost îmbunătățite condițiile hoteliere pentru desfășurarea actului medical în condiții de calitate. În cadrul renovării, s-a prevăzut și înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare, s-au amenajat grupuri sanitare în fiecare salon, s-a înlocuit tâmplăria”, a spus Tudor Ionescu, manager Spitalul de Pediatrie Pitești.


Mînzîna: "În scurt timp, va avea loc inaugurarea Ambulatoriului"

Consiliul Județean Argeș a accesat proiecte cu finanțare europeană pentru extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe, proiect finalizat, extinderea și modernizarea Ambulatoriului de Specialitate, proiect ce va fi finalizat în curând, a modernizat și renovat cinci etaje ale spitalul din fonduri proprii sau de la Ministerul Sănătății. De asemenea, spitalul a fost dotat cu aparatură medicală de cea mai înaltă performanță. Spitalul de Pediatrie Pitești a fost dotat cu RMN și Computer Tomograf, aparatură medicală de care nu foarte multe spitale din țară dispun.

“Fără de acești oameni, Asociația Medici pentru România, Kaizen Foundation și ceilalți parteneri și donatori, astăzi nu am fi fost aici. Dar, uniți din suflet pentru viitorul nostru al tuturor, pentru copiii aceștia care trec printr-o suferință la un moment dat, cred că trebuie să ne aducem și noi mulțumiri și să conștietizăm că și noi, Consiliul Județean, suntem parteneri a ceea ce înseamnă construcția pentru oameni de suflet. Și asta pentru că s-a făcut aici vorbire de etajul VI, dar să nu uităm că până acum au fost renovate celelalte cinci etaje. De asemenea, în scurt timp, va avea loc inaugurarea AMBULATORIULUI, un proiect vast, european, unicat în zona de sud a țării, asta pentru că noi, cei din admnistrație, avem obligația să redăm speranțele celor care trec prin momente grele. Mulțumirile mele acestor oameni de suflet care s-au implicat în proiect, fără de care societatea aceasta nu ar merge mai departe, un exemplu ca să ne aplecăm mai mult față de grijile oamenilor pentru că viața aceasta ne va răsplăti prin momente de tipul aceasta”, a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea