Poliţiştii din M.A.I. şi poliţiştii de Penitenciare ies în stradă pe 25 martie!

 

# Angajaţii de la Penitenciarul Mioveni se alătură protestatarilor

Pe 25 martie, de Ziua Poliţiei Române, sindicaliştii din MAI, alături de Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare SNPP vor organiza un protest de amploare la care îşi anunţă prezenţa 4000 de protestatari. Dacă nu le vor fi împlinite revendicările, acţiunile vor continua în teritoriu. La acest protest vor participa şi poliţiştii de la Penitenciarul Mioveni.

“NU mai putem accepta restanțe, amânări, suspendări, prorogări, înghețări și minciuni!”, strigă poliţiştii care spun că au fost minţiţi în 2023, dar nu mai sunt dispuşi să accepte umilinţa guvernanţilor.

 

”În aceste condiții pacea socială nu mai este o opțiune, iar organizațiile sindicale sunt obligate să ia poziție. Responsabilitatea lui Ciolacu, dar și a lui Predoiu, care gestionează ministerele de resort din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, va fi decontată în stradă prin cel mai mare protest organizat în ultimii ani.

 

Ultimatumul dat guvernanților este de aprobare a actelor normative necesare până cel târziu la data de 21 martie, în caz contrar SNPP și Sindicatul EUROPOL vor asigura prezența a 4000 de protestatari în fața MAI pe 25 martie, când se sărbătorește și Ziua Poliției Române, începând cu ora 11,00. Ulterior, dacă situația de amânare a plății restanțelor va continua, urmează proteste în București și teritoriu, precum și acțiuni colective de refuzare a muncii suplimentare cu blocarea activităților, conform unui calendar care va fi pus la dispoziția mass-media.

Guvernele care s-au succedat din anul 2009 până în prezent au reușit să aducă sistemul național de apărare în pragul colapsului, cu scheme de personal vacante în proporție de 30%, drepturi salariale neachitate, legea de salarizare neaplicată, condiții de muncă și dotări improprii, pensii militare tăiate precum și o lipsă de atractivitate acută a posturilor care se repercutează în servicii de proastă calitate oferite comunității. Am ajuns în anul 2024 să avem norma de hrană în plată mult sub nivelul de care beneficiază polițiștii locali, care au utilizat legislația noastră pentru acordarea acestui drept.

În prezent, din totalul de 250.000 de polițiști, polițiști de penitenciare și militari din structura de apărare națională, 60% au salarii egale sau doar cu puțin peste salariul minim brut pe economie. După ce polițiștii au fost mințiți și în anul 2023, când trebuia ca sporurile să fie plătite la nivelul salariilor de funcție în plată, acum primim același tratament din partea lui Marcel Ciolacu și a lui Cătălin Predoiu care fac economii pe spatele nostru pentru plăți electorale, sub diferite forme. Ce nu conștientizează liderii politici, este faptul că polițiștii și militarii, chiar dacă nu sunt membri de partid sau nu pot să se implice în activitatea politică, reprezintă sute de mii de voturi prin care vor sancționa drastic în cele 4 tururi de alegeri, umilința și batjocura la care sunt supuși.

Facem un apel pe această cale, la toți polițiștii, polițiștii de penitenciare și militarii, să se mobilizeze pentru a lua parte la protestele stabilite. NU mai putem accepta restanțe, amânări, suspendări, prorogări, înghețări și minciuni! În timp ce alte categorii de bugetari primesc deja a doua sau a treia creștere salarială, peste nivelul stabilit în grila prevăzută de Legea 153/2017, noi, polițiștii, polițiștii de penitenciare și militarii, așteptăm plăți de restanțe și decența unui venit salarial prevăzut de lege și neacordat de 5 ani”., anunţă poliţiştii, potrivit G4Media.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea