Dosarul „Cheresteaua” se rejudecă, Fiscul scoate pădurea firmei Andris la licitație

 

Pe 23 aprilie, la Curtea de Apel Pitești, se va da decizia în dosarul „Cheresteaua”, un caz al cărui istoric începe încă din anul 2012. De altfel, Ion Andrei, patronul firmei Andris, chiar fost condamnat definitiv în această speță la începutul lunii ianurie 2023 la 10 ani de închisoare.

Dar, după aproximativ 11 luni petrecute la pușcărie, Ion Andrei (foto), zis și „Brânză”, a fost eliberat din penitenciar. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus pe 28 noiembrie 2023 casarea, în parte, a hotărârii Curții de Apel Pitești din data de 3 ianuarie 2023 din dosar și a dispus rejudecarea cauzei.

 

Patronul și societatea sa au fost trimiși în judecată, în aprilie 2016, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru trei infracţiuni de evaziune fiscală.

 

ANAF însă, se pare, continuă procedura de vânzare a unei păduri în suprafață de 1.000.000 m.p., proprietate a firmei Andris, la prețul de 3,7 milioane de lei. ANAF motivează că, deși a fost admis recursul în casație, din valorificarea terenului (pădure) se vor acoperi sumele ce reprezintă confiscare specială, amenda penală și despăgubirile civile datorate Romsilva.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea