Pedeapsă drastică pentru un șofer care a călcat cu mașina pe picior un polițist

 

Pe 24 aprilie 2022, în ziua de Paște, doi poliţişti din Argeș au fost loviţi cu maşina de un bărbat oprit în trafic în zona târgului anual organizat în comuna Poiana Lacului. Pentru că avea permisul de conducere suspendat, șoferul, aflat la volanul unui BMW X6, a încercat să scape de agenții de poliție. În urma încercării sale de a fugi de la fața locului, a lovit cu mașina pe ambii polițiști. Pentru fapta sa, justiția nu a fost deloc îngăduitoare.

 

Pe 10 aprilie 2024, Curtea de Apel Pitești i-a respins apelul inculpatului și l-a condamnat la 4 ani şi 8 luni închisoare. Decizia instanței este definitivă.

 

Bărbatul a fost acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. A dat cu mașina intenționat peste piciorul unui polițist.

„A început să tragă dreapta de volan, mergând o distanță scurtă înapoi, pentru a repoziționa autoturismul cu partea din față spre stânga, timp în care agentul îi spunea să stea. Suspectul a ignorant solicitarea polițistului, a demarat, moment în care l-a acroșat cu roata stânga față pe polițist, la nivelul piciorului drept, provocându-i un eritem la nivelul degetului mic de la picior”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Un alt polițist era cât pe ce să fie luat în plin de mașina condusă de șoferul teribilist. „Având în vedere că autospeciala poliției îi bloca sensul de mers, suspectul a intrat pe contrasens pentru a o ocoli, îndreptându-se direct către polițistul T.C., astfel încât acesta a fost nevoit să se ferească, fiind atins cu partea dreaptă a autoturismului condus de către suspect în zona mâinii stângi”, se mai arată în rechizitoriu.

De asemenea, inculpatul a pus în pericol și siguranța celor trei copii minori ai săi care se aflau în interiorul autoturismului în momentul incidentului.

Obligat să plătească daune morale unui polițist

Bărbatul a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și la câte trei ani pentru fiecare dintre cele două fapte de ultraj. Pedepsele au fost contopite, iar inculpatul a primit în final 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare. De asemenea, instanța a stabilit ca inculpatul să plătească și 2.000 de lei daune morale unuia dintre polițiști.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea