Continuă cercetările în dosarul penal al deputatului Adrian Miuțescu

 

Parlamentarul Adrian Miuțescu este urmărit penal de procurorii DNA Pitești, încă din noiembrie 2021, sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Acuzațiile i s-au adus lui Miuțescu încă din vremea în care era „pe cai mari”, în fruntea PNL Argeș. Între timp, acesta nu se mai regăsește printre liberali, mergând politic alături de Ludovic Orban către „Forța Dreptei”. Înainte a mers și dosarul său penal.

Faptele pentru care este investigat Adrian Miuțescu

Într-un comunicat transmis de DNA pe 12 noiembrie 2021 se preciza că în cauză există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă de existență a unor infracțiuni: „În perioada aprilie – iulie 2021, suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu (comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș n.r.), și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția de președinte al Organizației Județene a partidului din care face parte (la data săvârșirii faptelor era președinte al PNL Argeș n. r.), pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș. Aceasta, în condițiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană. În aceeași manieră, Miuțescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești”.

De asemenea, Miuțescu mai era acuzat că și-a folosit influența pentru a păstra în funcții de inspectori școlari și directori de școli persoane agreate de partidul pe care îl conducea.

„În perioada iulie-august 2021, suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția menționată în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid, aceste influențe fiind exercitate și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș”, se mai menționează în comunicatul DNA.

În mod asemănător ar fi procedat și la conducerea Companiei Naționale Poșta Română. „Suspectul ar fi procedat similar, în cursul lunii februarie 2020, precum și în lunile aprilie și august 2021, pe lângă conducerea Companiei Naționale Poșta Română în scopul angajării unei persoane la această instituție, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcție de conducere la nivel județean”, mai menționează DNA.

DNA: „Dosarul penal este în lucru”

Anii au trecut, Miuțescu și-a schimbat, între timp, partidul, dar despre stadiul dosarul său nu s-a mai auzit nimic. „Atitudine în Argeș” a solicitat la DNA informații despre acest caz.

„Dosarul penal la care faceți referire este în lucru, în acest moment alte informații, cu excepția celor mediatizate, nu vă pot fi puse la dispoziție, în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e și f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public”, a transmis Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul DNA.

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea