Ion Georgescu, prezent la evenimentele culturale din Mioveni

 

La Centrul Cultural a fost organizat simpozionul aniversar "Trecut-Prezent-Viitor Colibași-Mioveni", eveniment prin care s-au marcat 35 de ani de la ridicarea comunei Colibași la rangul de oraș. Simpozionul aniversar a reunit multiple personalități marcante care au contribuit la dezvoltarea comunității, printre care foști și actuali reprezentanți ai administrației locale, reprezențanți ai bisericii, sportului, mediului de afaceri, dar și ai Uzinei de Autoturisme.

 

 

A fost prezent și Ion Georgescu care a transmis mai multe cuvinte despre importanța acestui moment pentru comunitatea locală. Oficial, numele de Colibași apare într-un hrisov emis de domnitorul Constantin Șerban, la 15 ianuarie 1655, prin care "iartă Colibași de dijmă". În 1950, comuna Colibași a fost transferată orașului regional Pitești, reședința regiunii Argeș. În 1968 a comuna Colibași este organizată drept comună suburbană a municipiului Pitești.

În acea perioadă, pe teritoriul comunei, în zona satului Mioveni, s-a construit Uzina de Automobile Pitești, care avea să devină mai târziu Automobile Dacia, ceea ce a dus la o urbanizare intensă, la creștere demografică și la mutarea centrului de greutate al comunei către satul Mioveni.

În 1989, din punct de vedere administrativ s-a renunțat la conceptul de comună suburbană, iar comuna Colibași a fost declarată oraș, mai exact la data de 19 aprilie 1989, prin Decret Prezidenţial. În 1996, ca urmare a unor demersuri făcute de către autorităţile locale, oraşul Colibaşi revine la vechea denumire, Mioveni, după localitatea de reședință.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea