Alina Gorghiu a transformat PNL Argeș într-o „filială” a PSD

 

 

# Mulți candidați liberali au fost aleși dintre membri ai social-democraților # Noul motto al PNL, descris de un argeșean: „Ca să am șanse în PNL trebuie mai întâi să învăț politică de la PSD”

Pe listele PNL Argeș la alegerile locale din data de 9 iunie se găsesc candidați, mai mulți ca niciodată, veniți de la alte partide politice. Sunt foarte multe nume care fie au cochetat cu PSD, în ultimii ani, fie s-au găsit pe listele social-democraților la alegerile din 2020. Sunt și primari, în exercițiu, care nu au mai primit vot de încredere de la PSD pentru un nou mandat, dar care au fost primiți cu brațele deschise de colegii de alianță de la nivel național. Că așa e în politică! În unele cazuri, lupta pentru funcția de primar se dă chiar în familie.

 

„PNL Argeș are astăzi cea mai bună echipă de candidați din ultimii 30 de ani”, spunea Alina Gorghiu în momentul lansării candidaturii la funcția de primar la Mioveni a lui Alin Călinescu, fost candidat la alegerile parlamentare din 2020 pe listele PSD. Iar pe această listă, după cum vă spuneam, se află foarte mulți candidați care nu au nici în clin, nici în mânecă cu liberalismul. Că bine întreba un argeșean într-un comentariu pe pagina de Facebook a liberalilor: „Ca să am șanse în PNL trebuie mai întâi să învăț politică de la PSD?”.

 

PNL-ul este varianta de rezervă a foștilor membri PSD

Vă prezentăm, în continuare, o parte dintre candidații care au cunoscut succesul în politică alături de PSD, dar care vor candida la alegerile din 9 iunie pe listele PNL. Lista se actualizează în fiecare zi, astfel încât e posibil să ne fi scăpat câteva nume.

Sunt și doi primari care au fost aleși în funcție pe listele PSD, dar care vor candida pentru un nou mandat din partea PNL. Este cazul lui Georgel Cristinel Deaconu de la Cuca și al lui Gheorghe Țucă de la Cocu. În ceea ce privește localitatea Cocu, actualul edil nici măcar nu a fost prima opțiune a liberalilor, care au ales inițial să meargă alături de Codruț Bădescu, de la USR. Doar că tânărul candidat s-a răzgândit și s-a întors, cu coada între picioare, la partidul care l-a format ca politician. Astfel, PNL-ul a optat pentru pesedistul Gheorghe Țucă, care nu mai primise vot de încredere din partea PSD pentru un nou mandat.

La Primăria Brăduleț, candidatul PNL este Evlampie Alecu, fost primar PSD al localității și actual viceprimar. La alegerile trecute, Evlampie a candidat din partea social democraților, dar a fost învins de Florin Iordache de la PMP, care a devenit noul primar de la Brăduleț. Pentru că nu a mai fost susținut de pesediști pentru o nouă candidatură, aceștia alegându-l pe actualul edil, Evlampie s-a orientat repede și a găsit sprijin din partea liberalilor.

Într-o situație similară se află și Florin Maria, fostul primar de la Uda, care este în prezent candidatul PNL.  Acesta a ajuns, în 2012, primar în localitate din partea PDL, dar a sărit la scurt timp în barca PSD-ului alături de care a și candidat la alegerile trecute fiind învins de către liberalul Dumitru Drăgușin, obținând doar un mandat de consilier local. Pentru că actualul edil a fost „furat” de PSD, liberalii au optat pentru fostul candidat pesedist.

Și Ioana Jenica Dumitru, fost primar PSD la Ștefănești, a optat să candideze din partea PNL pentru un nou mandat de primar, dar tocmai la… Rătești. Între timp, Jenica Dumitru, care și-a schimbat cartea de identitate, mutându-și domiciliul în comuna Rătești ca să poată candida pe 9 iunie, continuă să fie consilier local la Ștefănești, unde continuă să participe la ședințe. Așa e în politică, tot ce pare imposibil este cât se poate de posibil!

Sunt și trei viceprimari, care au fost aleși consilieri locali pe listele PSD, iar acum sunt candidați din partea PNL la funcția de primar. Este cazul lui Constantin Cojocaru, viceprimarul de la Slobozia, lui Ion Pîrnuță, viceprimarul de la Rucăr, respectiv Daniel Iosif, viceprimarul cu atribuții de primar de la Aninoasa, toți pesediști cu state vechi, dar care nu au primit și sprijinul partidului de a fi și candidații lor. Iar aceștia au găsit consolare tot la PNL...

O răzbunare politică

Aurel Bălășoiu, fost membru PSD care a obținut rezultate remarcabile în activitățile pe care le-a întreprins în localitatea sa și care a obținut, din partea aceluiași partid, și un mandat de parlamentar, a ales să candideze pentru un nou mandat de primar în Rociu din partea PNL. Neînțelegerile avute cu cei din conducerea PSD, care l-au exclus din partid, l-au făcut pe actualul deputat să se îndrepte spre cealaltă jumătate a alianței de la nivel național.

Varianta „Apostoliceanu” de Mioveni

Rezultatele slabe ale liberalilor la Mioveni i-au împins pe aceștia să caute un viitor candidat la primărie la PSD, așa cum s-a întâmplat, de altfel, la alegerile trecute în Pitești. Alin Călinescu, managerul Centrului Cultural din oraș și fost candidat la Camera Deputaților pe listele PSD, a fost desemnat candidatul PNL la Primăria Mioveni. Călinescu ar avea și sprijinul lui Ion Georgescu, primarul suspendat al Mioveniului.

De-a râsul-plânsul la Albota și Hârtiești

Situația capătă o nuanță hilară la Albota unde contracandidatul liberal al primarului pesedist Ion Dumitru este chiar propriul nepot! Roland Florian Dumitru, un tânăr fără experiență politică, este susținut de PNL în lupta cu „Ducele de Albota”.

La fel de hilară este și situația de la Hârtiești, unde Cătălin Petrian Andrei, fiul fostului primar PSD – Petre Andrei, candidează din partea liberalilor împotriva actualului edil Ion Cosmin Ștefan, proaspăt transferat de la PNL la PSD. Un fel de joc de-a șoarecele și pisica!

Dar PNL-ul nu s-a „înarmat” la aceste alegeri doar cu membri ai PSD, pe listele lor de candidați se regăsesc și persoane provenite de la USR, PRO România, PMP sau Partidul Ecologist.

A.V.

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea