UPDATE - Salariatii STATIEI PECO inchise la Calinesti au mutat protestul in fata azilului vecin, cel din cauza caruia li s-a inchis firma

UPDATE: La protestul inițiat de managerul firmei au ajuns și o parte dintre salariați, aceștia declarându-și îngrijorarea pentru situația creată, situație care ar putea duce la pierderea slujbelor. Salariații stației PECO închise, la Călinești, au continuat protestul. Vineri, după-amiază, alături de patronul firmei, intrat, la poarta ISU Argeș, în greva foamei. Sâmbătă –pentru că activele firmei trebuiau păzite și securizate – salariații și-ai continuat protestul, unul civilizat și tăcut, chiar în fața azilului din cauza căruia li s-a închis lor activitatea, azil care, se pare, funcționează fără prea multe avize din partea instituțiilor statului.

 

TEXTUL INIȚIAL: Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare

 

Tragedia petrecută, cu ceva timp în urmă la Crevedia, a dus la multe. La modificări legislative, în primul rând. În al doilea rând, s-a trecut la controale drastice, mai ales în zona de butelii GPL. Jumătate au dispărut, fiind închise. Poate, POATE, în al treilea rând s-a lăsat loc și cu ceva abuzuri. Poate, vom vedea. Pentru că, în cazul prezentat mai jos, justiția este, cel mai probabil, cea care va trebui să se pronunțe într-o luptă dintre un particular, cu stație PECO, și instituțiile foarte, prea atente uneori, ale statului.

 

 

# Stație PECO deschisă în 2005, închisă în 2024

Prima stație PECO din Călinești, deținută de firma Aliantz Tim SRL, a fost, pentru locuitori, ceva extraordinar. Carburant mai aproape, GPL mai aproape, un magazin deschis non-stop. Toate au fost premiere pentru localnici și au adus un plus de bunăstare zonei. Atenție: stația funcționează din 2005. Între timp, lângă, s-a construit o pensiune turistică. Pensiune care, după vreo 10 ani de funcționare, s-a transformat în azil.

Într-un azil particular de bătrâni. Și, brusc, în această primăvară, stația PECO a devenit improprie. De ce? Inspectorii ISU scriu, în procesul verbal de constatare, că nu se respectă, pentru instalația de GPL, distanța minimă de retragere de 50 de metri față de ”construcția învecinată cu destinația de sănătate” (distanța fiind de 21,5 metri). Inspectorii mai menționează, însă ”construcția având, la momentul autorizării din punct de vedere al securității la incendiu, destinația de pensiune turistică cu mai puțin de 50 de utilizatori.”

Autorizația de funcționare fiind obținută pe întreaga afacere, aceasta a fost închisă, vineri, cu totul.

# Managerul afacerii: Este un abuz! Mă obligă, practic, să intru în insolvență!

Șoc și groază pentru managerul firmei. Acesta ne-a declarat: ”Sunt disperat! Este un abuz! Nu voi putea, cu stația PECO închisă, să fac față fluxului de facturi care vin la plată. Este vorba de furnizorii de carburant, în primul rând, apoi de furnizorii de utilități, de salarii și de toate cele necesare afacerii. Dacă nu pot vinde, afacerea va intra în insolvență. Nu am dormit de o săptămână!...”.


Acesta bănuie că azilul de bătrâni tocmai ce se autorizează la ISU (tocmai acum, deși funcționează de ani buni) și de acolo i se pot trage problemele. ”Până se pronunță instanța, eu mor de foame cu firmă cu tot. Chiar am de gând să intru în greva foamei, poate mă aude și mă vede cineva. Nu e vorba numai de mine și de familia mea, ci și de cei care lucrează acolo. Pe noi toți ne-a terminat această mișcare, această manevră”, ne-a mai declarat managerul firmei închise.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea