Miting pentru Trivale – Pădure Parc. Cristian Gentea: „Dacă vrem să nu mai putem să călcăm pe acolo, să facem arie protejată”

 

Piața Primăriei Pitești s-a umplut, în seara zilei de marți – 16 iulie, de sute de persoane care au venit să susțină, alături de conducerea Primăriei, proiectul Pădurea Trivale – pădure parc.

Împreună cu echipa sa, din care au făcut parte consilieri locali, parlamentari sau experți silvici, primarul Cristian Gentea a explicat de ce Pădurea Trivale trebuie să fie pădure parc.

Avem un singur interes: ca Pădurea Trivale să fie folosită de către piteșteni și de către oaspeții Piteștiului ca un spațiu de agreement în care să facem amenajări, dar numai cele permise de lege. Nu putem să facem decât alei sau piste de biciclete din materiale ecologice, iluminat, bănci, panouri de informare, toalete ecologice și din loc în loc foișoare de maxim 15 mp pentru atunci când plouă și te prinde ploaia în Pădurea Trivale, dar fără fundație și numai din lemn. Atât și nimic mai mult.”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

Amintim că liberalii au insistat, în campania electorală pentru alegerile locale, că singura soluție pentru protejarea pădurii este transformarea în arie protejată. Cristian Gentea a explicat de ce nu este bine acest lucru, dând exemplul Buzăului unde s-a făcut arie protejată, iar acum, când oamenii vor să transforme aria protejată în pădure-parc, nu se mai poate acest lucru, fiind respinsă decizia în instanță.

Am vorbit și eu cu primarul de la Buzău. Acum câțiva ani o parte din pădurea Crâng ( din Buzău n. red.) a fost declarată arie protejată. Acum nu știu cum să mai facă să o ia înapoi. Totul se înscrie într-un catalog electronic al UNESCO și de acolo nu se mai poate reveni. (..) Dacă vrem să ne batem joc și să nu mai putem să călcăm pe acolo, atunci da, arie protejată. Noi avem cu totul și cu totul altceva în gând”, a spus Gentea.

Situația a fost explicată și de șeful Ocolului Silvic Pitești, inginerul silvic Sorin Balaș, care a explicat participanților la miting situația administrațiilor locale din țară care au făcut păduri parc: Timișoara (550 de hectare), Clujul (500 de hectare), Brașovul (1.760 de hectare), Bistrița (30 de hectare) Râmnicu Vâlcea (56 de hectare) + Călimănești (30 de hectare).

Ce am vrut atât de grav, de am deranjat atât de mult, de s-a pus atâta ură și minciună? Am vrut o pădure pentru toți în care să ne plimbăm copiii și nepoții! În care să ieșim în niște spații organizate, ori de câte ori dorim, nu să mai mergem pe poteci știute de noi. Și mai ales să nu mai vină vreo hotărâre de instanță vreodată prin care vreun proprietar revendică pădure și să ne trezim că își trage un gard și spune că este proprietatea sa și că nu avem ce să căutăm pe ea! Nu am vrut nimic mai mult! Ce am primit în schimb, prin manipulare? Ideea că primarul Cristian Gentea, Consiliul Local doresc să facă construcții în Pădurea Trivale, că avem interese! Povești nemuritoare!”, a precizat și consilierul local și șeful Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Dumitru Tudosoiu.

După numărul enorm de participanti la acest miting am înțeles că piteștenii nu sunt chiar asa usor de păcălit. Trivale - padure parc este solutia corectă pentru oameni. Aria protejată este soluția pentru protejarea florei și faunei. În Pitești oamenii sunt pe primul loc. Niciodata nu vom da pădurea pe mâna vreunui ONG. Trivale este de la înființare un parc și asa va rămâne”, a precizat și consilierul local Tiberiu Irimia.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea