Cu clowni, baloane, zâne sau taloane „plăteşte” PSD-ul pentru demiterea lui Traian Băsescu?

# Secretar General al PSD: ”Vă recomandăm ca premiile oferite să nu fie mari ca valoare, dar în număr cât mai mare”. # Organizarea în apropierea unor secţii de votare a unor spectacole sau locuri de joacă (evenimente cu clowni, baloane, zâne, biciclete etc.) pentru copiii ai căror însoţitori fac dovada participării la vot. Strategia de campanie a PSD-ului pentru referendumul din 29 iulie este bazată pe organizare de tombole cu premii, zâne şi clowni, iar acordarea premiilor va fi condiţionată de prezentarea dovezii participării la referendum (timbrul de pe cartea de identitate). Circulara Nr.687/SG/13.07.2012 a fost trimisă către toate organizaţiile judeţene PSD, şi în acestă circulară este prezentată strategia care trebuia urmată în ziua referendumului. Această circulară este semnată, cu prietenie, de Liviu Dragnea, Secretar General al PSD, care speră într-o prezenţă covârşitoare la vot, minim 60%.
Modalitatea de aducere la vot a oamenilor este una nouă, dar veche totodată. Micii şi berea au fost înlocuiţi cu „Summer party”, excursii, cartele de telefon, bilete la concerte, sau alte invenţii electorale. Cu aceste mici atenţii, PSD-ul speră să scoată oamenii la vot. În acest moment nu contează cum se votează, PSD simţind că este pe val, ideea este să iasă peste 50% din alegători la vot, întrucât aceast lucru este impus de     Uniunea Europeană, lucru care a forţat parlamentarii să mai facă o altă sesiune extraordinară pentru modificarea Legii Referendumului.

Premiile oferite să nu fie mari ca valoare, dar în număr cât mai mare

Strategia de campanie a PSD cuprinde 5 puncte importante, şi începe cu un mesaj care pare foarte prietenos:
“Stimaţi colegi,
Participarea alegătorilor într-o proporţie covârştioare (min. 60%) la refendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu reprezintă obiectivul major al campaniei electorale. În acest sens, folosind toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie, vă solicit:”, şi începe enumerarea celor 5 puncte solicitate de conducerea centrală a PSD.
1. Organizarea ÎN FIECARE LOCALITATE, cu sprijinul unei organizaţii neguvernamentale, a unei tombole cu premii la care vor participa alegătorii care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie 2012. Vă recomandăm ca premiile oferite să nu fie mari ca valoare, dar în număr cât mai mare.
ATENŢIE : Participarea la tombolă nu va fi condiţionată de opţiunea alegătorilor cu privire la votul de la referendum, ci numai de participare. Tombola va fi una singură la nivel de judeţ, cu un singur model de talon de participare, dar cu premii specifice pentru fiecare localitate. Taloanele de participare vor fi distribuite în fiecare localitate, prin intermediul propriilor reprezentanţi. Stabilirea câştigătorilor tombolei se va face la nivelul fiecărie localităţi, în urma extragerii din taloanele completate de alegătorii din localitatea respectivă.

2. Încheierea unor acorduri cu ziare şi posturi radio-TV locale pentru organizarea unor tombole şi concursuri prin care să promoveze prezenţa la vot. Acestea pot oferi, de exemplu, bilete la concerte, filme, cărţi, vacanţe, cartele de telefon etc.

3. Organizarea de evenimente în ziua votului, unde accesul va fi condiţionat de dovada participării la vot (timbrul de pe cartea de identitate)

4. Având în vedere temperaturile ridicate din ziua votului şi pentru evitarea unor eventuale incidente neplăcute cauzate de aglomeraţia din faţa secţiilor de votare, vă propunem amenajarea, cu sprijinul unor ONG-uri şi în colaborare cu administraţia publică locală, a unor corturi unde se va oferi apă rece pentru alegătorii care se prezintă la vot.

5.  Instruirea reprezentanţilor din secţiile de votare să asigure un flux continuu în secţiile de votare, astfel încât alegătorii să nu fie nevoiţi să aştepte mult pentru exercitarea dreptului de vot.”

Măsurile luate trebuie aduse la cunoştinţă şefilor de la capitală în cel mai scurt timp

După enumerarea tuturor obiectivelor care trebuie îndeplinite pentru a reuşi să se scoată la vot peste 50% din alegători, conducerea de la centru vrea să ştie într-un timp foarte scurt care măsuri vor fi luate în fiecare judeţ. “Vă cer ca în cel mai scurt timp să ne comunicaţi măsurile pe care le-aţi dispus în acest sens”, încheie cu prietenie Liviu Dragnea scrisoarea transmisă către preşedinţii organizaţiile judeţene şi către directorii de campanie .
Se pare că în judeţul nostru au şi fost stabilite aceste măsuri, şi aşa cum suntem obişnuiţi de ani de zile, Argeşul nu va ieşi din cuvântul conducerii de la Bucureşti. Cine vrea un balon, un talon, sau un clown care să-i distreze copiii este aşteptat de PSD pe 29 iulie, dar cu timbrul care să ateste votul. Cine nu votează nu se distrează pe 29 iulie! Vom vedea cine se distrează după 29 iulie, şi vom vedea dacă aceste petreceri sau tombole vor reuşi să-l demită pe Traian Băsescu. 
Liliana COSTACHE
Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea