Noi dezvăluiri în războiul asociațiilor din blocul de la Prefectură
Luni, 03 Septembrie 2012 12:29
# “Ştefan Alexandrescu se pretinde președintele unei asociaţii care, legal, nu există”. Preşedintele AP Maria Teiuleanu, Victor Suslănescu, susţine că cealaltă asociaţie beligerantă din interminabilul război, AP Teiuleanu 149, oficial, nici măcar nu există. Preşedintele asociaţiei incriminate, Ştefan Alexandrescu, îl contrazice însă şi, deşi recunoaşte că nu are un nou acord de asociere pentru AP Teiuleanu 149, spune că asociaţia pe care o reprezintă nici n-ar avea nevoie de aşa ceva, având în vedere conjunctura separării proprietarilor din blocul 48 - Centru.
Blocul 48 – Centru (vizavi de Instituţia Prefectului) are trei scări şi numără 48 de apartamente. Scările A şi C sunt administarte de AP Maria Teiuleanu (24 de apartamente), iar scara B de către AP Teiuleanu 148. Preşedinte celei din urmă revendică, pe lângă cele 16 apartamente aferente scării B, alte 8 care, conform amplasamentului, s-ar încadra în cealaltă asociaţie.
Războiul dintre cele două asociaţii are la bază o serie de acuzaţii pe care preşedintele AP Teiuleanu 149 le-a făcut de-a lungul anilor la adresa administratorului celeilalte asociaţii, Niculina Gebăilă.
Ştefan Alexandrescu acuză tabăra adversă de mai multe ilegalităţi printre care schimbarea destinaţiei subsolului tehnic al blocului, încheierea unor contracte cu diferite societăţi comerciale pentru închirierea spaţiilor, fără acordul proprietarilor, distrugerea instalaţiilor de încălzire centralizată şi apă caldă, dar şi de unele falsuri în înscrisurile contabile, falsuri care ar fi păgubit asociaţia cu peste 400 de milioane de lei.
O altă acuzaţie la adresa administratorului AP Maria Teiuleanu, acuzaţie care a generat o nouă serie de conflicte în războiul ce durează de mai bine de zece ani, se referă la faptul că Niculina Gebăilă continuă să-şi desfăşoare activitatea, deşi Primăria Piteşti i-a suspenat atestatul de administrator.
Femeia, însă, arată că cei care au iniţiat suspendarea atestatului (Ştefan Alexandrescu şi o parte din membrii AP Teiuleanu 149) nu puteau face o asemenea solicitare pentru simplul motiv că nu erau membrii ai asociaţiei incriminate şi contestă chiar decizia Primăriei Piteşti cu privire la suspendarea respectivului document.
“Legal, AP Teiuleanu 149 nici măcar nu există”
Ba, mai mult, potrivit reprezentanţilor AP Maria Teiuleanu, asociaţia concurentă nici n-ar exista din punct de vedere legal.
Victor Suslănescu, preşedintele AP Maria Teiuleanu explică de ce AP Teiuleanu n-ar trebui să funcţioneze: “Ştefan Alexandrescu se foloseşte de un acord de asociere din 2002 pe care îl deţine pentru cele trei scări ale blocului, însă acum, în asociaţia sa mai există o singură scară. În 2006, când s-a produs separarea şi când s-a înfiinţat AP Maria Teiuleanu (care are acord de asociere pentru scările A şi C), preşedintele AP Teiuleanu 149 ar fi trebuit să facă la rândul său un alt document de constituire. Asta pentru că este vorba despre o altă asociaţie, diferită de cea iniţială. Scările A şi C s-au separat de B! Nu a făcut asta, motiv pentru care nici la ora actuală nu deţine un astfel de acord pentru scara B pe care pretinde că o reprezintă. Asta înseamnă că, legal, AP Teiuleanu 149 nici măcar nu există”.
Opinii contradictorii
Ştefan Alexandrescu, preşedintele AP Teiuleanu 149, este, însă, de altă părere: “Asociaţia Teiuleanu 149 era deja constituită la momentul în care s-a luat decizia separării, nu era nevoie de alte documente. Ei au plecat din asociaţia noastră, de fapt. AP Teiuleanu nu s-a dizolvat şi nici patrimoniul nu s-a împărţit, iar asociaţia noastră a rămas să funcţioneze în continuare”.
Cine semnează documentele AP Teiuleanu 149?
Conducerea AP Maria Teileanu mai spune că preşedintele celeilalte asociaţii nici măcar nu-şi pune semnătura pe documntele oficiale şi listele afişate la avizier. “Listele de la scara B nu sunt semnate de Ştefan Alexandrescu, aşa cum ar fi normal dacă ar fi preşedinte, ci doar de administrator. Pe de altă parte, pe listele respective apar doar proprietarii de la scara B (16 apartamente), deşi dumnealui pretinde că din AP Teiuleanu 149 mai fac parte şi alţi 8 proprietari din acelaşi bloc“, declară Victor Suslănescu, preşedintele AP Maria Teiuleanu.
Ştefan Alexandrescu spune că motivul pentru care nu semnează respectivele documente este unul întemeiat. “De când a început acest război sunt nevoit să mă ocup de rezolvarea conflictelor. Am ajuns prin tribunale, suntem impliaţi în procese, toate acestea necesită timp, iar cineva trebuie să se ocupe şi aceste aspecte. Pe respectivele documente există o semnătură autorizată, nu este nevoie şi de a mea. De încasări răspunde vicele şi administratorul. Şi aş vrea să mai fac o precizare referitoare la faptul că nu am pus pe nimeni, niciodată, să semneze în alb şi nu există sume pe care să nu le pot justifica, aşa cum se speculează!”, explică Ştefan Alexandrescu.
Explicaţii
Victor Suslănescu, preşedintele AP Maria Teiuleanu vine în apărarea Niculinei Gebăilă şi cu alte explicaţii care să demonteze acuzaţiile lansate de Ştefan Alexandrescu potrivit cărora femeia şi-ar însuşi contravaloarea utilităţilor achitate de chiriaşii care nu figurează la întreţinere - Asociaţia Revoluţionară Club 22 şi Federaţia Asociaţiilor de Pensionari din Sistemul Public.
“În priml rând, Asociaţia Revoluţionară Club 22 nu funcţionează în acest bloc aşa cum susţine Ştefan Alexandrescu. Există o altă asociaţie, tot de revouţionari, dar aceea îşi desfăşoară activitatea în alte spaţii, cele din faţă, nu în ale noastre. Pe de altă parte, încasările pentru Federaţia Asociaţiilor de Pensionari din Sistemul Public apar în lista de plată pentru utilităţi, de la avizier. Avem toate chitanţele la dosar şi totul este dovedit de evidenţa contabilă. Federaţia nu are contract individual cu Apă Canal, aşa cum se insinuează, are doar un apometru orientativ în baza căruia se determină consumul ”, explică reprezentantul AP Maria Teiuleanu, arătând chitanţele.
Expertize şi procese
Raportul de expertiză al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Cadrul IPJ Argeş arată însă că în perioada 01.03.1999 - 01 03. 2006, perioadă asupra căreia planau suspiciunile, nu s-a produs nicio lipsă în gestiunea Niculinei Gebăilă.
În dosarul în care Asociaţia de Proprietari Teiuleanu 149 o acuză pe Niculina Gebăilă de păgubirea locatarilor cu peste 400 de milioane de lei, Tribunalul Argeş i-a dat administratorei câştig de cauză.
“Hotărârea acestei instanţe există pe site-ul Tribunalului Argeş şi urmează să ne fie transmisă”, spune Niculina Gebăilă, precizând că după apariţia rezoluţiei îi va acţiona în judecată pe cei care au acuzat-o pe nedrept, înclusiv autorităţile locale.
“De la Primărie îi voi acţiona în instanţă pe cei care au decis suspendarea atestatului, în frunte cu d-l primar Tudor Pendiuc căruia i-am depus memorii pentru demonstrarea nevinovăţiei şi nu a vrut să constate prin salariaţii din subordine dacă sunt sau nu adevărate. Ştefan Alexandrescu şi grupul său nici măcar nu făceau parte din asociaţia de proprietari Maria Teiuleanu, deşi au pretins acest lucru atunci când au început demersurile pentru suspendarea atestatului meu de administrator. Eu nu îl ameninţ (n.r. pe primar ), îi spun realitatea în faţă: nu am furat nimic!“ precizează Niculina Gebăilă (foto), administratorul Asociaţiei de Proprietari Maria Teiuleanu.
Nemulţumiţi de decizia autorităţilor locale
Presedintele AP Maria Teiuleanu, Victor Suslănescu, condamnă la rândul său atitudinea autorităţilor locale faţă de conflictul dintre cele două asociaţii de proprietari şi decizia de suspendare a atestatului de administartor al Niculinei Gebăilă. “De-a lungul anilor am depus zeci de memorii la Primăria Piteşti, toate însoţite de documentaţia în favoarea Niculinei Gebăilă şi, în majoritatea cazurilor, nu am primit răspunsuri nici până la ora actuală.” spune Victor Suslănescu, reprezentantul AP Maria Teiuleanu.
Cristina Stancu