Apa e scumpă. Salariile conducerii Apă Canal, nesimţite

# Gelu Mujea, directorul general de la Apă Canal 2000 SA, scrie Raiffeisen BANC şi ING BANC. Ruşinică!!!!  # Toţi directorii de la Apă Canal au salarii de peste 70 milione lei lunar, başca ceva bănuţi frumoşi încasaţi de la firmele desprinse din Apă Canal 2000 S.A. Deşi apa este un subiect dezbătut pe toate părţile, vom reveni cu ceva detalii care sunt ocolite de toţi cei responsabili de preţul mare al acesteia. Primarul Pendiuc spunea că avem cea mai curată apă din ţară, şi acesta ar fi şi motivul preţului mare. Investiţii multe, fonduri atrase, toate cele enumerate duc la preţul mare al apei de la robinet. Din păcate, nimeni nu spune de salariile nesimţite care se încasează la Apă Canal 2000 SA. Şi, ca şi cum nu ar fi de ajuns că se încasează salarii de zeci de milioane lei pe lună, din acest stat în stat, numit Apă Canal, se mai desprind, pe rând, una câte una, câte o societate comercială, din care se scurg bani... unde credeţi? Tot la şefimea de la Apă Canal. Apă Canal este o societate comercială pe acţiuni, cu capital majoritar de stat, acţionar majoritar fiind Consiliul Local al Municipiului Piteşti.

Gelu Mujea, artizanul apelor şi iţelor de la Apă Canal scrie Raiffeisen BANC şi ING BANC. Ruşinică!!!!

Aş vrea să încep cu o mică răutate adresată directorului Mujea. Acesta se laudă cu fonduri peste fonduri atrase de societatea pe care o conduce, dar cum banii nu au legătură cu băncile, Mujea scrie Banc în loc de Bank. Dar cum directorul stă încuiat în sediul Apă Canal, de ajungi la biroul său abia după ce treci de două interfoane şi ceva secretare, şi munceşte pentru ca noi să avem apa cea mai curată şi cea mai cea, acesta nu mai are timp să se uite şi pe firmele luminoase ale băncilor. Dar cum nu ne interesează în ce „banc” îşi ţine directorul Mujea economiile, să trecem la lucruri serioase.
Salariul directorului general de la Apă Canal este mai mic decât al celor de la resurse sau economic, şi acesta încasează doar 885 milioane lei vechi anual. Ajută şi soţia la bugetul familiei cu 9 milioane pe lună, vechi, să nu vă gândiţi că se stresează, de fapt nici nu ar avea de ce. E mare Mujea şi poate. Slavă Domnului! Şi pensia soacrei contribuie la bunăstarea familiei Mujea, soacra aducând 6000 lei anual. Mai încasează fiecare din cei trei care ţin în spate familia câte ceva din arendă, iar Gelu Mujea, cap de familie responsabil, mai aduce şi de la Euroconstruct Edilitar 2008, 170 milioane pe an.
Această SC Euroconstruct Edilitar 2008, la momentul actual este în moarte clinică, deşi o să observaţi că de acolo toţi directorii de la Apă Canal au câte ceva de încasat. Dacă nu ei, atunci soţiile lor. Se aude prin târg că nu ar înţelege prea bine primarul Pendiuc, sau tocmai că a înţeles prea bine ce se întâmplă în această societate, şi e hotărât să o desfiinţeze.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Apă Canal  este director economic la Apă Canal şi încasează un salariu de 77 milioane lei lunar

Nedelea Veronica, director economic la Apă Canal 2000 SA, asociat cu directorul executiv, Gelu Mujea, într-o firmă de consultanţă, care nu ar fi avut activitate niciodată, auditor financiar la SC Termocalor Confort şi, în timpul liber, prin atribuire directă, oferă consultanţă şi audit pentru diverse primării din judeţ. Până nu cu mult timp în urmă, doamna director economic a fost şi auditor financiar la SC Euroconstruct Edilitar 2008 SA, firmă în care Apă Canal este acţionar majoritar, deci Consilul Local Piteşti este acţionar majoritar. De aici încasa peste 200 milioane lei anual.
Şi ca să nu ne încurcăm în socoteli, mai bine punem la liniuţă bănuţii încasaţi de doamna Preşedinte CA de la Apă Canal: 
- salariu încasat de la Apă Canal – 92.287 lei/an
- SC Termo Calor Confort SA, auditor financiar – 15.120 lei/an
- Consultanță şi audit la persoane juridice – 48.052 lei/an
La acest capitol să dezvoltăm puţin şi să spunem ce înseamnă la doamna cu multe funcţii, şi încasări pe măsură, persoane juridice. E vorba de cinci primării din judeţ care, prin atribuire directă, i-au dat doamnei contractele următoare:
- Primăria Domneşti, atribuire directă - 12.800 lei (plătibili în 2 ani)
- Primăria Coşeşti, atribuire directă -  12.800 lei (plătibili în 2 ani)
- Primăria Pietroşani, atribuire directă - 12.800 lei (plătibili în 2 ani)
- Primăria Godeni, atribuire directă - 12.000 lei (plătibili în 2 ani)
- Primăria Ştefăneşti, atribuire directă - 18.000 lei (plătibili în 2 ani)
- Primăria Stolnici, atribuire directă - 16.800 lei (plătibili în 2 ani)
Dar să nu luăm în calcul banii făcuţi de doamna director economic în timpul liber, dar numai de la societăţile subordonate primăriei Piteşti încasează lunar aproape 90 milioane lei vechi. Pornind de la apa scumpă, acum să nu fim răutăcioşi, că salariul doamnei nu contribuie cu nimic la preţul mare al apei.

Vasile Boteanu, membru CA Apă Canal, director Organizare Resurse Umane Apă Canal, şi membru PSD, încasează un salariu de peste 75 milioane lei/lună

La acest director se schimbă treaba. Nu se ocupă de consultanţă şi audit, dar încasează salariu din patru societăţi diferite, e membru CA la Apă Canal, şi membru CA la SC Termocalor Confort SA.
- Apă Canal – 90.477 lei/an
- Sangocom 2002 SRL – 2.577 lei/an
- SC Întreţinere Asensoare – 2.940 lei
- SC Parc Corp Installer SRL – 5.048 lei
- SC Termo Calor Confort – 348 lei
Şi soţia directorului aduce ceva bani în casă, dar de unde credeţi? De la puiul înfiinţat din Apă Canal, Euroconstruct Edilitar 2008, de unde soţia de director aduce 25.745 lei după un an de muncă.
Nici salariul directorului responsabil cu resursele umane nu contribuie la preţul mare al apei.
Să nu vă gândiţi că aceştia sunt toţi directorii bine remuneraţi de la Apă Canal. Aceştia sunt cei care fac parte din Consiliul de Administraţie, plus directorul general. Şi pentru că despre Apă Canal este foarte mult de spus, vom reveni cu amănunte săptămânal, până vom termina tot ceea ce avem de spus. Deşi e foarte greu să descurăm toate iţele, promitem că ne vom strădui.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea