A.N.I. insistă pentru încetarea calității de senator a argeșeanului Mircea Diaconu

# Mircea Diaconu: "Vreau o confruntare directă cu ANI. Să mă conteste! Să ajungem la un proces... Vreau să mă lupt cu ANI… Actorul Mircea Diaconu nu se lasă. Acesta dorește un nou mandat de parlamentar, drept pentru care se ia de gât cu A.N.I., care l-a declarat incompatibil. Nici ANI nu se lasă însă, solicitând Senatului României, săptămâna trecută, aplicarea cu celeritate a sancțiunilor prevăzute de lege, respectiv revocarea din funcție a senatorului Mircea Diaconu. Senatul nu a întrunit cvorumul necesar pentru un asemenea vot, așa încât… se amână. ANI emite, la jumătatea săptămânii trecute, un nou comunicat:

Comunicat al Consiliului Naţional de Integritate din data de 25 octombrie 2012

Consiliul Naţional de Integritate, în calitatea sa de garant al independenței operaționale a Agenției Naționale de Integritate, solicită Senatului României constatarea încetării de drept a calităţii de senator a domnului Mircea Diaconu, în conformitate cu prevederile art. 7, alin. (1) si (3) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată.
Solicitarea Consiliului are în vedere necesitatea respectării fără întârziere a Deciziei nr. 3104 din 19 iunie 2012 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, irevocabilă, prin care a fost respins ca nefondat recursul declarat de domnul Mircea Diaconu împotriva Sentinţei civile nr. 5153 din 16 septembrie 2011 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, cu consecinţa menţinerii ca legal şi temeinic a Actului de constatare nr. 5034/G/II/2011, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate în care se afla domnul senator Mircea Diaconu.
Reamintim faptul că, prin Rapoartele Comisiei Europene privind progresele realizate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, aceasta recomandă României „să demonstreze existența unor rezultate pozitive în ceea ce privește pronunțarea de sancțiuni prin care să se dea curs hotărârilor Agenției Naționale de Integritate”,  subliniind că „reacțiile insuficiente ale autorităților administrative și judiciare la constatările și sesizările ANI subminează eficiența întregului proces de consolidare a integrității administrației publice și limitează rezultatele activității ANI”,  fiind necesară „o reacție promptă și cuprinzătoare a autorităților administrative și judiciare pentru a asigura obținerea de rezultate de către sistemul de integritate în această privință”.
De asemenea, menţionăm că, în acest sens, Camera Deputaţilor s-a pronunţat deja într-o speţă similară, prin Hotărârea nr.30/11.09.2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.647/11.09.2012.
Consiliul Național de Integritate este un organism reprezentativ, cu activitate nepermanentă, format în prezent dintr-un număr de membri desemnați de către fiecare grup parlamentar din Senat, plus grupul minorităților naționale din Camera Deputaților, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor Publice, Asociaţiei Municipiilor din România, Asociaţiei Oraşelor din România, Asociației Comunelor din România, precum și reprezentanți ai funcționarilor publici.    L.G.

***
Mircea Diaconu: "Vreau o confruntare directă cu ANI. Să mă conteste! Să ajungem la un proces. Eu am o hotărâre judecătorească în care sunt absolvit de orice vină în privinţa incompatibilităţii, dat fiind răspunsul Senatului. Dacă chiar am fost în incompatibilitate, Senatul este de vină, nu eu. Vreau să mă lupt cu ANI, care mă aştepată la orice colţ pe unde trec. Să te ferească Dumnezeu de curajul fricosului! Până acum am doar înştiinţări pe care nu le pot ataca. Dar s-a întors lumea invers. Cum să dea ANI un ultimatum Senatului, când Senatul controlează şi numeşte conducerea ANI? Unul din motivele pentru care candidez este să răzbesc în faţa acestei instituţii abuzive, să arăt lumii că sunt curat şi onest".

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea