De Ziua Internațională a Cărții și a drepturilor de autor, Dacia a oferit cărţi elevilor din Mioveni

Săptămâna trecută, marţi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a drepturilor de autor, Automobile Dacia, în parteneriat cu Primăria oraşului Mioveni, Centrul Cultural şi BookMag.eu au oferit 1.400 de cărţi elevilor şcolilor din oraşul Mioveni.
În lista cărţilor oferite de Dacia, Centrul Cultural Mioveni şi BookMag.eu figurează titluri clasice din literatura română, lecturi obligatorii pentru orice absolvent de şcoală generală sau liceu. De la Mihail Sadoveanu la Liviu Rebreanu şi de la George Coşbuc la George Bacovia, în lista de cărţi care au fost dăruite copiilor de la gimnaziile şcolilor din Mioveni figurează cărţi care ar fi bine să se regăsească în orice bibliotecă personală.
”Când cei de la BookMag.eu ne-au propus să facem această acţiune în Mioveni, imediat am spus ca suntem de acord. Centrul Cultural din localitate, care ne este un partener de nadejde în multe dintre acţiunile noastre, s-a alăturat imediat propunerii. Această acţiune completează seria de parteneriate prin care Dacia încurajează lectura şi educația, cum sunt Gala Bun de tipar (ediţia a doua, 25 aprilie 2013, Bucureşti) sau Târgul de Carte Gaudeamus”, a declarat Anca Oreviceanu, director Comunicare Dacia.
”Blogul cultural BookMag.eu este onorat să fie partenerul Dacia Automobile şi al Centrului Cultural în organizarea evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Cărții și Drepturilor de Autor în școlile din Mioveni. Pentru BookMag este al treilea an consecutiv când marchează această sărbătoare prin dăruirea de cărți, urmând tradiția stabilită în Statele Unite și Marea Britanie cu mulți ani în urmă. Faptul că Dacia Automobile a îmbrățișat ideea aceasta și dăruiește aproape 1.400 de cărți elevilor din Mioveni este încă o dovadă a implicării sale în susținerea educației și culturii”, a declarat Virginia Costeschi, fondator al BookMag.eu.
Aflată sub patronaj UNESCO, Ziua Internaţională a Cărţii este cea mai mare sărbătoare mondială a cărţilor şi a lecturii, marcată în peste 100 de ţări din toată lumea. Unul dintre obiectivele principale ale acestei sărbători este de a încuraja copiii şi tinerii să exploreze lumea cărţilor şi lectura, facilitându-le, astfel, dezvoltarea imaginației și creativității și progresul personal.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea