Cât de bună e apa izvoarelor publice din Piteşti?

Sute de piteşteni din cartierul Prundu se aprovizionează cu apă potabilă de la cele două izvoare situate la complexul I, amplasate de o parte şi de alta a bulevardului Petrochimiştilor. Oamenii au constatat că apa are, din când în când, o culoare gălbuie, motiv de îngrijorare pentru consumatori.
“Ai impresia că e ruginită, deşi rugină n-are de unde să fie, decât de pe conductă, ceea ce e puţin probabil. Cred că este vorba despre impurităţi din pânza freatică. Nu înţeleg de ce, din moment ce lângă cele două izvoare există panouri pe care sunt trecuţi parametri ce ar trebui măsuraţi, acolo nu apar şi valorile acestora,  măcar la numite intervale de timp, ca să ştim şi noi ce bem. Eu, una, când văd apa tulbure, evit să mai consum de aici şi cumpăr apă minerală, dar sunt destui care se aprovizionează de la izvoarele astea, chiar şi în perioadele în care ceea ce vedem  la robinet nu pare chiar apă potabilă”, a sesizat ziarului nostru, Ioana Dumitru din cartierul Prundu.
Femeia nu este singura care cere o mai mare transparenţă privind calitatea apei izvoarelor din Piteşti. Reprezentanţii mai multor asociaţii de pensionari au solicitat acelaşi lucru în ultima şedinţă a Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Prefectura a cerut de la DSP Argeș un raport

Răspunsul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a fost prompt dar evaziv: Cât timp DSP nu a alertat populaţia apa este potabilă! Cert este că, la sfârşitul lunii trecute, cele două izvoare din Prundu au continuat să funcţioneze chiar şi în zilele în care apa a fost tulbure.
Instituţia Prefectului a cerut însă Direcţiei de Sănătate Publică Argeş un raport privind  analizele efectuate  în cadrul monitorizărilor de control şi de audit care să evidenţieze dacă apa furnizată consumatorilor corespunde sau nu prevederilor legale, raport care, teoretic, ar fi trebuit prezentat opiniei publice încă de săptămâna trecută. Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea