TNL-işii piteşteni critică procedurile de anvelopare termică a blocurilor

Şi cum totul are o rezolvare, politicienii propun unele măsuri de remediere a deficienţelor
Tinerii liberali piteşteni s-au declarat preocupaţi de arhitectura municipiului reşedinţă de judeţ. Prin urmare, au şi identificat unele probleme ce ar trebui rapid remediate, asta pentru că, spun ei, le pasă de felul în care a ajuns să arate Piteştiul. Astfel, una dintre măsurile propuse de politicieni vizează eficientizarea procesului de izolare termică a blocurilor. Faptul că fiecare asociaţie de proprietari are libertatea de a alege culoarea pe care o va căpăta faţada blocurilor, după procedeul de izolare termică, îi nemulţumeşte pe liberali, aceasta nefiind singura problemă semnalată. E cunoscut faptul că guvernul şi consiliile locale sprijină anveloparea termică a blocurilor, dar tinerii liberali consideră această măsură ca insuficientă, şi altele fiind, în fapt, priorităţi pentru realizarea unor acţiuni de succes. Spre exemplu, TDL-iştii propun trei măsuri care ar putea îmbunătăţi vizibil calitatea procedurilor de izolare termică a imobilelor, indiferent dacă lucrările sunt subvenţionate de stat sau sunt plătite integral de către solicitanţi:
1. Pentru a asigura o transparenţă mai mare în cheltuirea banului public, din Comisia de Licitaţie ar trebui să facă parte şi administratorul sau preşedintele asociaţiei pentru care se contractează amveloparea termică.
2. Să se voteze în cadrul Consiliului Local necesitatea obţinerii de către asociaţia de locatari a unei autorizaţii de construcţie de la Primărie, înainte de demararea lucrărilor, în care să se specifice câteva detalii de arhitectură obligatorii de a fi respectate.
3.  Asociaţia sau Consiliul Local să suporte costurile pe care unii locatari nu le pot plăti, urmând ca acestea să fie eşalonate în timp. Este important ca izolarea termică să fie făcută în întregime la tot blocul, deoarece lucrările rămase restante la unele apartamente vor necesita costuri suplimentare.
ANCA ITTU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea