Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, ediție jubiliară, în cadrul celei de-a șaptea ediții a ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului”

Sămbătă, 10 august, debutează cea de-a șaptea ediție a ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului”, o serie de evenimente cultural-artistice, sportive și științifice organizată de Consiliul Județean Argeș, în colaborare cu instituțiile subordonate, care se va desfășura în perioada 10 - 13 august a.c.
Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, Dracula Fest - la Cetatea Poenari, Dracula Bike la Arefu, Pre Cupa Mondială la Parapantă de la Stoenești, Festivalul Fanfarelor, Raliul ”Trofeul Argeșului”, Festivalul de muzică, teatru și film ”3Fest” și Festivalul de teatru pentru copii ”Așchiuță”, Memorialul ”Nicolae Dobrin”, expoziții, tabere și ateliere de creație sunt cuprinse în această ediție a ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului”, pentru a oferi publicului prilejul de a descoperi spiritul și valorile acestor locuri încărcate de istorie și cultură.
În perioada 10-15 august, Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, ajuns la ediția a XXX-a, reunește ansambluri din Brazilia, Venezuela, Mexic, Coreea de Sud, Georgia, Țara Galilor, Bulgaria, Serbia, Moldova și Turcia. Timp de cinci zile acestea vor face cunoscute argeșenilor muzica, dansurile și porturile tradiționale din țările lor, susținând spectacole în Pitești, Mioveni, Topoloveni, Curtea de Argeș și Câmpulung. În data de 30 august, în Piața Vasile Milea publicul este invitat să-i admire pe cei mai frumoși și talentați argeșeni în straie tradiționale, care își vor demonstra talentul prin cântece și dansuri populare, apoi artiști consacrați vor încinde atmosfera, pe scena din Piața Vasile Milea urcând Corina, C.R.B.L. și Loredana.
În încheiere, sâmbătă, 31 august, la Muzeul Național al Viticulturii și Pomiculturii Golești, oamenii de valoare ai Argeșului vor fi sărbătoriți, de ”Ziua Fiilor și Cetățenilor de Onoare ai Argeșului și Muscelului”, acordându-se titlurile de Fiu/Fiică și Cetățean de Onoare pentru personalitățile marcante ale județului din cultură, religie, sport și mass media. Invitați de onoare, alături de personalitățile argeșene, vor fi artiștii Tudor Gheorghe și Constantin Enceanu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea