Cine trebuie să depună Declaraţia de patrimoniu şi venituri?

Referitor la: informaţiile vehiculate în mass-media potrivit cărora toţi românii vor trebui să depună declaraţii de avere din 2014, DGFP Argeş face câteva precizări:
Declaraţia de patrimoniu şi venituri trebuie depusă doar de persoanele fizice suspectate de evaziune fiscală şi care sunt supuse verificării fiscale demarată în urma descoperirii unor discrepanţe majore între acumulările de avere şi veniturile declarate.
Depunerea declaraţiei se face doar la cererea organului fiscal. Prin urmare NU toţi românii vor trebui să depună declaraţii de avere începând cu 2014.
Formularul declaraţiei de patrimoniu şi venituri prevăzut în anexă la proiectul de ordin postat pe site-ul MFP vizează strict acele persoane fizice care în urma unor verificări documentare prealabile amănuntiţe a tuturor informaţiilor deţinute şi obţinute de ANAF referitoare la veniturile declarate de acestea comparativ cu acumulările lor patrimoniale urmează să fie supuse unei verificări fiscale efective pentru că prezinta un risc semnificativ de nedeclarare a veniturilor realizate.
În concluzie, solicitarea depunerii acestei declaraţii de patrimoniu şi venituri nu se va face către toate persoanele fizice şi nici măcar către toate persoanele fizice independente supuse inspecţiei fiscale obişnuite ci numai către acele persoane fizice care în urma verificărilor prealabile prezintă discrepanţe majore între acumulările de avere şi veniturile declarate.
În proiectul de Ordin publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, în data de 26.08.2013,  se aprobă doar modelul declaraţiei de patrimoniu şi de venituri, precum şi elementele de patrimoniu şi de venituri ce trebuie declarate de persoana fizică supusă verificării situaţiei fiscale personale.
Procedura de verificare a persoanelor fizice este deja prevăzuta în Codul de procedură fiscală, la Capitolul 3, Art. 109^1 - Reguli privind verificarea persoanelor fizice iar proiectul de Ordin nu face decât să definească conţinutul şi modelul propriu zis al declaraţiei de patrimoniu.
Prin urmare, aprobarea modelului şi conţinutului declaraţiei de patrimoniu este o măsură care completează ansamblul de acţiuni pe care Ministerul de Finanţe le desfăşoară în prezent în vederea combaterii şi diminuării evaziunii fiscale.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea