Componente Auto Topoloveni, o firmă ce privește, cu încredere, spre viitor

# Peste 500 de persoane lucrează, în momentul de față, pe Platforma Componente Auto. Societatea comercială Componente Auto S.A. Topoloveni activează în domeniul producției și comercializării de componente auto, în principal bielete de direcție și părți componente ale acestora, bare antiruliu și rotule de suspensie destinate atât pieței de prim-montaj cât și celei de piese de schimb. Urmare a aplicării strategiei de dezvoltare  «Viziune 2011-2016», societatea a trecut de la un proces de restructurare și modernizare la un proces de  dezvoltare a producției printr-o ofensivă în a aduce noi clienți, demers care a dus la  asimilarea în  fabricație de noi produse și operații care să valorifice cât mai eficient potențialul tehnic și uman de care dispune actualmente societatea. De fapt, diversificarea producției și creșterea numărului clienților a constituit și  constituie două din principalele direcții de dezvoltare în perioada următoare.

Achiziționare  de utilaje moderne în vederea asimilării de tehnologii competitive

Pentru restructurarea și dezvoltarea societății precum și pentru creșterea eficienței acesteia a fost vizată, pentru început,  resursa umană, prin adoptarea unei structuri organizatorice moderne, angajării și reangajării de personal care să consolideze domenii precum: tehnic, comercial, analiză costuri, producție, calitate, mentenanță etc.Totodată, având în vedere necesitatea de a dezvolta noi competențe, s-a demarat un proces intensiv de formare a tuturor nivelurilor de management prin  introducerea unui sistem modern de management operațional. 
În ceea ce privește investitiile,  principalul obiectiv a fost achiziționarea  de utilaje moderne,  necesare în vederea asimilării de tehnologii competitive. Aceste investiții sunt imperios necesare pentru a satisface nivelul exigențelor impuse de clienți din punct de vedere costuri, calitate, performanță. Un alt obiectiv important l-a constituit modernizarea tehnologiilor actuale, în vederea creșterii competitivității produselor actuale precum și creșterea capacităților de producție în acord cu necesarul clienților. Totodată, o atenție importantă a fost dată aspectelor de mediu, unde  s-au efectuat o serie de modernizări având ca scop reducerea impactului asupra mediului înconjurător.
Programul de investiții este orientat în continuare  spre asimilarea de produse noi, optimizarea fluxuri tehnologice pentru creșterea productivității, îmbunătățirea mediului de lucru, elaborarea de proiecte  de informatică, dotarea laboratoarelor etc.

Proiectarea produselor noi se realizează în sistem informatic

În ceea ce privește activitatea de concepție – testare – validare, activitate fără de care nu se poate cultiva parteneriatul cu marii producători de automobile, aceasta a cunoscut o dezvoltare continuă datorita pasiunii echipei, susținute de preocuparea în a dezvolta aceste competențe. Astfel, proiectarea produselor noi se realizează în sistem informatic (CAD/CAE), utilizând softuri de proiectare specifice, un accent deosebit punându-se, în ultima perioadă, pe dezvoltare produs și calcul element finit. Totodată au fost dezvoltate standuri de probă pentru testare și validare repere noi, aparatură de măsură şi control modernă ce efectuează recepţia calitativă a materialelor achiziţionate de societate, efectuează probele și asigură calitatea reperelor și a operațiilor tehnologice de pe fluxul de fabricaţie şi recepţia finală (echipament control dimensional 3D; echipamente control optic; durimetre; echipament analiză spectrală; mașini testare tracțiune/compresiune; aparatură laborator chimic).
Cheltuielile de cercetare-dezvoltare au fost direcționate pentru a susține experiența în tehnologie care ne permite să abordăm cu profesionalism toate domeniile noastre de activitate prin competența în realizarea de: proiecte CAD de produse, tehnologii și SDV-uri; rotule de suspensie și bielete de direcție; prelucrări mecanice cu CNC; piese de precizie extrudate la rece; repere forjate la cald și/sau tratate termic; acoperiri de suprafață pe bază de zinc; servicii de cercetare și proiectare; testare și asistență tehnică.

Potențialul societății de a produce pentru piața externă și internă a crescut pe parcursul ultimilor 5 ani,  ca urmare a realizării investițiilor prevăzute și a capacității organizatorice și inovative în creștere. Introducerea  în lista de valori a societății a  «orientării către client» și   promovarea acestui mesaj intern a dus la  creșterea profesionalismului angajaților și, implicit, la creșterea  cifrei de afaceri de la an la altul, prin asimilarea de noi proiecte. Astfel, s-a ajuns ca, printr-o creștere graduală a numărului de angajări, pe platforma Componente Auto să lucreze un efectiv de peste 500 de persoane.

O axă importantă este identificarea de noi clienți (interni sau externi), cu care să se dezvolte relații de parteneriat în domeniul producerii de bielete de direcție, părți componente ale acestora și rotule de suspensie pentru automobile, dar și a altor repere auto, concomitent cu dezvoltarea relațiilor de producție cu actualii clienți externi și interni, astfel încât să crească gradul de utilizare al resurselor de care dispune atât SC Componente Auto SA Topoloveni cât și celelalte societăți din grup, și aici ne referim în mod deosebit la capacitățile și suprafețele de producție și depozitare, alte elemente ce țin de infrastructură, de nivelul de calificare și experiență al forței de muncă.

Într-o piață în care concurența este foarte dezvoltată, chiar cu accente de agresivitate după declanșarea crizei economice, având o strategie și un plan de afaceri bine pus la punct,  «Viziune 2011-2016», precum și obiective precise pe termen scurt și lung, putem spune că Platforma  Componente Auto are viitor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea