Pianist american la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 5 decembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic Mendelssohn-Bartholdy. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Vlad Agachi şi pianistul american Alex Peh vor interpreta „Concert pentru pian şi orchestră nr. 1 în sol minor, op. 25” şi „Simfonia a III-a, Scoţiana” din repertoriul compozitorului german.
Pianistul american Alex Peh este profesor asistent de pian la Universitatea de Stat din New York. A efectuat recitaluri şi concerte pe între teritoriul Statelor Unite, implicându-se în diferite proiecte de la clasic la contemporan.  În recitaluri, a performat la Carnegie Weill Recital Hall, The Kennedy Center Millennium Stage şi Frank Lloyd Wright’s Unity Temple. A colaborat cu dansatori şi coregrafi, punând în lumină legătura dintre dans şi muzică. De asemenea, a susţinut cursuri de pian pentru tinerii pianişti.
Vlad Agachi a absolvit, la Cluj-Napoca, Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” şi, la Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică, secţiile dirijat şi interpretare muzicală. A finalizat masterul de dirijat cu profesorul Dumitru Goia, în prezent urmând cursurile de doctorat. A obţinut numeroase premii şi burse în ţară şi în străinătate, susţinând concerte în Portugalia, Polonia, Republica Moldova, SUA (Tanglewood). A dirijat orchestre din: Bucureşti, Satu Mare, Târgovişte, Botoşani şi Piteşti, unde este angajat. Din 2010 susţine conducerea muzicală a clasei de operă de la UNMB.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea