Fantezia balcanică, primă audiţie în România la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 12 decembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic susţinut de orchesta simfonică a instituţiei, dirijorul Valentin Doni şi pianistul Horia Maxim. În program: Valentin Doni - „Fantezia balcanică pentru pian şi orchestră”, Paul Contantinescu - „Concertul pentru pian şi orchestră” şi Ludwing van Beethoven - „Simfonia a V-a”. „Fantezia balcanică” a lui Valentin Doni a avut premiera absolută în Slovacia, la Jiva, şi s-a mai cântat la Chişinău.  
Dirijorul permanent al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, Valentin Doni, a absolvit Insitutul de Arte „G Musicescu” din Chişinău, secţiile dirijat orchestră de muzică populară, compoziţie şi teoria muzicii. Se perfecţionează ulterior la Paris, la Conservatorul Naţional „Rueil-Malmaison”. Lector la Institutul de Arte pe care l-a absolvit, Valentin Doni a fost contrabasist la orchestra de muzică populară „Mărţişor”, dirijor al orchestrei de muzică populară „Folclor” a Radioteleviziunii, dirijor al orchestrei simfonice a Filarmonicii Naţionale. Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Chişinău, Valentin Doni este recunoscut ca dirjor şi compozitor.
Horia Maxim abordează un repertoriu vast, atât ca solist concertist, colaborator al majorităţii orchestrelor simfonice din România, cât şi ca partener al unor interpreţi români şi străini: Ion Bogdan Ştefănescu, Johnny Răducanu, Richard Galliano şi Mario Caroli. Muzician de renume, a susţinut recitaluri sau concerte în Germania, Franţa, Italia, Austria şi Japonia, participând la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, printre care „Festivalul Enescu”, „Nuova Consonanza”, „Bucharest Music Film Festival” și „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”. A înregistrat partituri celebre pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franţa şi Statele Unite ale Americii, ca „Youth Without Youth", în regia lui Francis Ford Coppola.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea