Închiderea stagiunii a VII-a a Filarmonicii Piteşti

Filarmonica Piteşti închide joi, 26 iunie a. c., a şaptea stagiune printr-un concert simfonic organizat, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Radu Postăvaru şi violonista Simina Croitoru vor interpreta: G. Rossini - Uvertura la opera Il signor Bruschino, J. Sibelius - Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 47 şi R. Wagner - Simfonia în Do major WWW 29.
Ca şi dirijorul Radu Postăvaru, Simina Croitoru face parte dintr-o familie de muzicieni, fiind fiica Ioanei şi a lui Gabriel Croitoru. Încă de mică a cucerit primele premii la concursurile internaţionale de vioară. Studentă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, tânăra violonistă este laureată a concursurilor şi olimpiadelor de gen. A susţinut recitaluri la Ateneul Român, Sala Dalles, Academia de Muzică, Sala Radio şi la filarmonicile din Braşov, Oradea, Ploieşti, Cluj, Bacău, Piteşti. A concertat alături de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Orchestra Simfonică Sonderhausen din Germania. A participat la turnee artistice, susţinând concerte televizate în: Italia, Austria, Germania, Elveţia, Republica Cehă, Ungaria, Turcia. Şi-a perfecţionat studiile la Academia de Muzică Franz Liszt din Weimar. A mai fost prezentă alături de Filarmonica Piteşti în februarie 2012, împreună cu tatăl său, violonistul Gabriel Croitoru.
Născut într-o familie de muzicieni (mama artist liric, tatăl contrabasist), Radu Postăvaru a dirijat pentru prima oară la cinci ani! A absolvit pianul la Liceul de Muzică „Octav Băncilă” şi Conservatorul „George Enescu”, ambele din Iaşi, şi Academia de Muzică din Bucureşti. A studiat cu personalităţi ca: Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Horia Andreescu, Vasile Spătărelu. A urmat cursuri de măiestrie artistică în Germania, la Berlin. A participat la festivaluri de pian şi dirijat şi la  concursuri de compoziţie în ţară şi în străinătate: Germania, Franţa, Italia, Spania, Cehia etc.  Are înregistrări în studiourile şi sălile de concert din toată lumea. La momentul actual este dirijor al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti. Radu Postăvaru a mai concertat cu Filarmonica Piteşti în 22 aprilie 2010 şi 14 noiembrie 2013. Din acest an, Radu Postăvaru este noul manager al Filarmonicii Ploieşti.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea