Scriitorul Marin Ioniță își va lansa volumul ”Mireasa neagră” la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Joi, 3 iulie, de la ora 18.00, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează lansarea volumului „Mireasa neagră”, autor Marin Ioniță. Moderatorii evenimentului vor fi poetele Denisa Popescu și Cristina Onofre.
La cei 85 de ani ai săi, scriitorul și profesorul Marin Ioniță continuă să surprindă, de această dată, cu o poveste captivantă despre întâlnirea cu moartea.
Iată cum vorbește scriitorul Marin Ioniță despre moarte în noul său volum: „Am iubit o țigancă de cort. O studentă din Mangalia. O colegă arabă. O negresă africană, pe o plajă de turiști. Alte femei din semințiile deșerturilor arse de soare... Dar niciuna atât de neagră... Neagră ca de turci, ca de smoală, ca de cărbune, ca de tăciune, ca de funigine neagră, ca negrul-de-fum... Mireasa mea pe vecie.”
Marin Ioniţă s-a născut la 10 iulie 1929, în localitatea Jugureni-Ulieşti, judeţul Dâmboviţa. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, a fost elev al Şcolii de literatură Mihai Eminescu din Bucureşti (coleg cu Nicolae Labiş, Aurora Cornu, Lucian Raicu, Niculae Stoian, Gheorghe Tomozei, Ion Gheorghe ş.a) şi a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti.
A debutat în 1953 în Almanahul tinerilor scriitori, a fost redactor la Făclia Hidrocentralei, este membru al Cenaclului Liviu Rebreanu din Piteşti, face parte din cei angajaţi la prima serie a revistei Argeş şi din echipa redacţională a reîntemeierii revistei, în 2001, în prezent fiind consilier editorial. Realizează emisiuni culturale la televiziunile locale, este iniţiator şi coordonator al Clubului AMA, conduce cenaclul Sind Junior (care a publicat deja şase volume, intitulate Ucenicii vrăjitori) şi a unui supliment săptămânal, Curierul artelor.
A primit titlurile de Cetăţean de onoare al Municipiului Piteşti şi de Fiu al Argeşului. Despre cărţile lui Marin Ioniţă s-au pronunţat, de-a lungul anilor, Ştefan Bănulescu, Mircea Iorgulescu, Vlad Sorianu, Magda Ursache, Bogdan-Alexandru Stănescu, Mihail Diaconescu, Mihai Ungheanu, Nicolae Oprea, Magda Ursache, Constantin Cubleşan, Alex Ştefănescu, Dumitru Augustin Doman.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea