A fost reluată licitația pentru reabilitarea Muzeului Golești
Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00
# Suma pusă la ”bătaie” este de peste 2 milioane de euro.
După o primă încercare care datează de la începutul anului curent, licitația pentru punerea în valoare a Muzeului Golești este reluată. Obiectul licitației îl reprezintă amenajarea, reabilitarea, conservarea si punerea în valoare a complexului muzeal Golesti pentru valorificarea resurselor locale si cresterea calitatii serviciilor turistice în zona centrala a judetului Arges. Valoarea estimată (fără TVA) este de 8.213.458,00 lei, din care cheltuieli diverse și
neprevăzute 1.368.910,00 lei, reprezentand 20% din valoarea estimată de execuție a contractului.
Capacitatea economică și financiară a firmelor așteptate să liciteze trebuie să fie una absolut serioasă, în acest sens stabilindu-se obligativitatea ca cifra medie de afaceri globală care vizează activitatea din cel mult ultimii 3 (trei) ani (2011, 2012, 2013), să fie cel puțin egală cu suma de 12.000.000 lei. În cazul unei asocieri, formularele și/sau documentele solicitate, vor fi prezentate de către fiecare membru al asocierii, iar cerința minimă se va considera îndeplinită în mod cumulativ.
Din punct de vedere al experienței, condițiile sunt, deasemenea, restrictive: ofertantul trebuie să fi executat / dus la bun sfârșit în ultimii 5 ani cel puțin un contract/maxim trei contracte care să aibă ca obiect executarea de lucrări similare cu obiectul contractului ce urmează a fi atribuit, valoarea cumulată a lucrărilor similare fiind de minim 6.000.000 lei. Experiența similară poate fi demonstrată și prin contracte în derulare (nu neapărat finalizate) în cadrul cărora există lucrări similare finalizate
Ofertele vor fi deschise în data de 17 noiembrie a.c.
Contractul se înscrie într-un proiect/program finanțat din fonduri comunitare, Programul Operational Regional - POR
Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii în aer liber de la Goleşti este considerat unul dintre cele mai mari şi mai importante muzee etnografice din România, întâiul dedicat ocupaţiilor poporului român. Ansamblurile de arhitectură tradiţională expuse aici reunesc aproape 150 de monumente de tezaur, ce fac din Muzeul Goleşti un muzeu unic, nu doar prin profilul tematic, ci prin întreaga ambianţă pe care o recompune, de la mediul natural vegetal, la infrastructură, vecinătăţi, organizarea vieţii economice şi a vetrei satului, cu toate instituţiile sale administrative, punerea în valoare a mărcilor şi simbolurilor sociale caracteristice, a interioarelor care descriu – prin mesaje morfologice, decorative şi cromatice – standardele de viaţă ale unei comunităţi tradiţionale româneşti din secolul al XIX-lea.
Proiectul pentru amenajarea, reabilitarea, conservarea şi punerea în valoare a complexului muzeal Goleşti, pentru valorificarea resurselor locale şi creşterea calităţii serviciilor turistice în zona centrală a judeţului Argeş, presupune renovarea clădirii conacului de la Goleşti, reabilitarea muzeului de etnografie, refacerea zidului de incintă cu patru turnuri de colţ, a turnului porţii, precum şi a parcului din jurul conacului şi a celui alăturat.
Obiective ce vor fi reabilitate în cadrul proiectului
1. Clădirea conacului;
2. Muzeul de etnografie;
3. Zidul de incintă cu 4 turnuri de colţ;
4. Turnul porţii;
5. Parcul din jurul conacului;
6. Parc alăturat incintei (împrejmuire) şi amenajarea parcării.
A.S.