La Căteasca se va deschide încă o fabrică, unde se vor crea 300 de locuri de muncă

Trendul ascendent al investițiilor private în comuna Căteasca pare să-și continue parcursul. După ce în urmă cu doar câteva săptămâni anunțam că o nouă fabrică prinde rădăcini în Căteasca, Faurecia, care va crea aproape 1000 de noi locuri de muncă, iată că acum locuitorii comunei primesc o nouă veste bună. Viceprimarul comunei Căteasca, Florin Marinescu, ne-a dezvăluit că un alt investitor a ales localitatea aceasta pentru a deschide o fabrică. Este vorba despre compania turcă, Efes Export, care se ocupă cu prelucrarea nucilor, dar și cu conservarea miezului din semințele de dovleac și florea soareloi.  Un prim motiv de bucurie ar fi faptul că, în sfârșit, cetățenii din zonă au unde să-și valorifice producțiile de nuci și semințe. Un al doilea aspect ar fi crearea de noi locuri de muncă, care conform viceprimarului Florin Marinescu, din cele discutate cu reprezentanții companiei, ar urma să fie create aproximtiv 300 de noi locuri de muncă.  Și bugetul local are de câștigat prin colectarea taxelor și impozitelor pe care această fabrică le va plătii, bani ce vor fi folosiți în dezvoltarea comunei.
Totodată, turcii spun că vor să achiziționeze și o suprafață mai mare de teren în zonă pentru înfințarea unei livezi de nuci.
De precizat mai este faptul că această companie mai are o secție, la ora actuală, în Mărăcineni,  pe care nu o vor închide, după ce vor porni fabrică din Căteasca. Florin Marinescu, spune că lucrările pentru construcția acestei fabrici vor începe în luna mai.

Investiții importante în siguranța cetățenilor

Odată cu creșterea  investițiilor private din comuna Căteasca, autoritățile locale încearcă să țină pasul cu această dezvoltare pentru ca localitatea să devină  atractivă pentru alți investitori,  obiectiv principal al viceprimarului Florin Marinescu, care se pregătește să candideze pentru funcția de primar din partea PNL. În acest sens, viceprimarul Marinescu, cu atribuții de primar, s-a gândit să sporească siguranța cetățenilor prin extinderea iluminatului public, dar și prin montarea unui sistem de supraveghere video.  Acest lucru conferă o siguranță cetățenilor din localitate, dar și angajaților care nu sunt din zonă de la actualele și viitoare platforme industriale de pe teritoriul comunei Căteasca.
Totodată viceprimarul Marinescu a declarat că până la sfârșitul acestei luni va inaugura și podul de la Siliștea, o investiție atât de stringentă pentru locuitorii acelui sat. Ca investiții viitoare, viceprimarul mai are în vedere și extinderea rețelei de gaze.
Se dorește, de asemenea, și introducerea rețelei de canalizare în satele Catanele și Recea, proiect ce se va desfășura în colaborare cu Apă Canal 2000 S.A. pe fonduri europene în perioada următoare.
Și pentru celelalte sate există proiect pentru introducerea rețelei de canalizare, dar acesta se va realiza cu finanțare, fie de la Guvern, fie pe fonduri europene.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea