Noaptea minții!!!

# Iată de ce nu poate depune, încă, jurământul, primarul din Stolnici, Sevastian Pupăză # Marius Găleteanu, unul dintre contracandidați, a reclamat în instanță... că nu sunt două tururi de scrutin

Situație de noaptea minții în comuna Stolnici, acolo unde un candidat la funcția de primar își exersează talentul scriitoricesc depunând acțiuni în instanță, împotriva fostului și viitorului primar al comunei. Cum lui Sevastian Pupăză cu greu i se poate reproșa ceva, contracandidatul nostru, după ce a pierdut cu un scor rușinos alegerile din 5 iunie, a dat fuguța la Judecătoria Costești să conteste rezultatul votului. Marius Găleteanu a contestat în instanță rezultatul alegerilor și atribuirea mandatului de primar al comunei Stolnici, formulând, totodată și o cerere de intervenție în interes propriu. Ei bine, ce credeți că a solicitat domnul contracandidat Găleteanu aici? Simplu: sesizarea Curții Constituționale pentru excepția de constituționalitate care prevede alegerea primarilor de localități dintr-un singur tur de scrutin.

Iată de ce primarul ales de larga majoritate a oamenilor din Stolnici nu își poate intra în atribuții

Candidatul PNL Marius Găleteanu a reușit să adune, în urma votului din 5 iunie, 177 de adeziuni. 177 de oameni au considerat că este potrivit să conducă localitatea Stolnici. Pe de altă parte, primarul în funcție, Sevastian Roșu Pupăză, a obținut peste 800 de voturi, adică de aproape cinci ori mai multe decât Găleteanu. Acestuia din urmă părându-i-se, probabil, că diferența e foarte mică, s-a plâns instanței că domniei sale i se pare neconstituțională alegerea primarilor dintr-un singur tur, în cazul său fiindu-i privat dreptul de a ajunge și de a fi, eventual, ales în turul al doilea. Doar că turul al doilea, în cazul de față, poate fi numai unul de pantaloni. Indiferent de numărul de tururi, la Stolnici, Sevastian Pupăză ar fi ieșit primar din primul tur, fiind votat de peste 50% din numărul celor ce și-au exprimat, valabil, opțiunea electorală. Culmea autismului, Găleteanu chiar se pare că și-a motivat acțiunile în instanță prin faptul că organizarea alegerilor într-un singur tur îi prejudiciază posibilitatea de a fi ales primar în turul al doilea. Și asta în condițiile în care acțiunea a fost înaintată după ce se cunoștea scorul electoral al său și, mai ales, al primarului în funcție, Sevastian Pupăză.
După analizarea înscrisurilor, instanța a decis că anularea rezultatului alegerilor se poate face, potrivit legislației în vigoare, numai pe motive de fraudă electorală, ceea ce nu este cazul. Oricum, competente să solicite anularea sunt numai partidele politice, nu și candidații, cu excepția celor independenți. De asemenea, cum era și normal, instanța a decis să respingă cererea de intervenție în interep propriu, în primul rând datorită lipsei acestui interes. Chiar dacă s-ar fi organizat două tururi de scrutin – e la mintea cocoșului – primarul ales ar fi câștigat din primul, deci nu s-ar fi ajuns la al doilea. Așadar, uluitoarea acțiune judecătorească a liberalului  pedelisto-pepededist Găleteanu nu este decât un mare nimic, nimic ce împiedică însă restabilirea unei ordini de drept în comună. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea