Dan Stroe, primarul PSD din Bradu, părăsit de propriul partid?

# Acesta a fost lăsat să se lupte singur cu contestațiile la validare depuse de contracandidatul său, Florin Frătică

Situație cel puțin ciudată la Bradu, unde Dan Stroe, primarul ales de majoritatea localnicilor nu a depus, încă, jurământul. Și, după cum merg lucrurile și susținerea colegilor de partid, nici nu îl va depune prea curând.
Imediat după alegeri, s-a încercat constituirea noului Consiliu Local și depunerea jurământului de către noul primar.  Au fost prezenți Emilian Dragnea, subprefectul județului, aparatul de specialitate al Prefecturii Argeș, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, Florin Radu, președintele PSD Oarja și numeroși susținători ai lui Dan Stroe. Jurământul nu s-a putut depune, nici atunci și nici la următoarea întrunire. Doar că, între timp, Florin Frătică a ajuns viceprimar.    Frătică a contestat rezultatul alegerilor, însă pe data de 16 iunie Judecătoria Pitești a respins constestația, validând în funcția de primar pe Dan Stroe. Frătică însă a făcut apel, pentru că legea i-a permis.
Dan Stroe a fost reținut și dus la audieri în data de 29 iunie a.c. fiind acuzat de  implicare în tentativa de a mitui un consilier local. Este vorba de reprezentantul UNPR-ului, mita cu pricina fiind dată tatălui acestuia. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Argeș nu a emis mandat de arestare pe numele lui Dan Stroe, instituind însă măsura controlului judiciar. Procurorii anticorupție au contestat măsura, în data de 5 iulie, la exact o lună după alegerile locale, judecătorii de la Curtea de Apel Pitești dispunând o serie de restricții suplimentare, printre care și aceea ce ține de exercitarea funcției de primar. Dan Stroe a primit interdicția de a intra în primărie. Nu și pe cea de a intra, spre exemplu, în Căminul Cultural, unde poate depune jurământul de primar. Dar numai după ce Tribunalul Argeș va respinge ultima încercare aberantă a lui Frătică.

Ce fac colegii din partid? Ce știu ei mai bine: îl lasă singur

Cum era de așteptat, pentru a trage și mai mult de timp, Frătică a contestat validarea contracandidatului său la Tribunalul Argeș. Nu pentru că ar avea șanse, ci pentru că legea îi permite. Culmea este că, pe site-ul instanței, apare ca dată recomandată de judecare a speței… 18 ianuarie 2017!!! Păi, cum stăm cu celeritatea? Dan Stroe și-a pus avocatul să ceară un termen mai apropiat, că se duce mandatul azi-mâine.
Interesant este faptul că acei colegi din PSD care s-au mândrit și s-au bătut cu pumnul în piept imediat după aflarea rezultatului electoral la Bradu, acum tac chitic. Niciun  cuvințel măcar, de sprijin concret se pare că nici nu poate fi vorba. Și asta în condițiile în care colegul lor, Dan Stroe, este o persoană fără condamnare, prezumtiv nevinovată. Așadar, colegialitatea și spiritul de echipă din PSD se manifestă numai atunci când ești sus, sus de tot, aproape de vârf. Ar fi interesant, spre exemplu, de aflat câți din cei ajutați de fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, s-au deranjat să îl viziteze pe acesta la închisoare sau să îi întoarcă măcar puțin din binele primit. S-ar putea ca Nicolescu să fi primit, de la colegii de partid, exact ce primește, acum, Stroe, primarul ales din Bradu: NIMIC!
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea