Vorbitorincii vin pe 19 octombrie, la Filarmonica Pitești

Vineri, 18 Octombrie 2024 13:42

 

Mâine, de la ora 11.00, Filarmonica Pitești le dă întâlnire spectatorilor cu Vorbitorincii, podcast cultural moderat de Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea, care se află în turneu prin țară.

Mâine, 19 octombrie de la ora 11:00, la Filarmonica Pitești, are loc o nouă întâlnire live cu publicul și face parte din turneul pe care Paraschivescu și Striblea, împreună cu producătorii lor de la Studio Mindopoly, îl organizează anul acesta în mai multe orașe din țară.

Tema întâlnirii de la Pitești – Cu mâinile curate – invită la dialog și dezbatere.

Marius Manole, fostul primar de la Aninoasa, a pierdut, din nou, procesul cu Agenția Națională de Integritate

Joi, 17 Octombrie 2024 11:15

# Acesta este, în prezent, încarcerat la Penitenciarul Mioveni, în urma altei condamnări penale

Marius Manole nu a avut, în ultima perioadă, mari motive de bucurie. A fost condamnat la închisoare într-un dosar de evaziune fiscală și încarcerat. A continuat, între timp, să se judece cu ANI într-un dosar de incompatibilitate. Și aici a pierdut, recent. Deși mai are o cale de atac, este greu de crezut că o va folosi.

Primarul comunei Aninoasa, Marius Nicolae Manole, a trecut, anul trecut, de la extaz la agonie. Miercuri, 13 decembrie 2023, Marius Manole a participat alături de alți 25 de edili din Argeș la evenimentul caritabil „Ignatul la Golești”, prin care peste o tonă de carne de porc a ajuns la centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș. La eveniment, primarul de la Aninoasa s-a prezentat și cu un purcel la proțap.

 

Daniel Constantin, la cuțite cu Antenele lui Voiculescu! Deputatul ar putea pierde un nou mandat în Parlamentul României

Joi, 17 Octombrie 2024 11:15

# Șeful PNL, Nicolae Ciucă - declarații despre scandalul în care e implicat argeșeanul

Scriam, săptămâna trecută, că deputatul de Argeș, Daniel Constantin, mai nou candidat PNL la Teleorman, a dezvăluit că Dan Voiculescu, prin trustul său de presă, îl amenință și îl șantajează. Supărarea lui Daniel Constantin, după ani în care nu a comentat nimic despre aceste atacuri, vine pe fondul unor tensiuni din partid. Săptămâna trecută, ANAF a anunțat că verifică averea parlamentarului, iar șeful PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că nu va ezita să ia măsurile care se impun.

Povestea cu averea lui Constantin care nu figurează în declarația de avere a venit tot dinspre trustul Intact. Astfel, Daniel Constantin, președinte PNL Teleorman, se află în mijlocul unui scandal de proporții care-l poate costa un nou mandat de parlamentar. În acest context, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a comentat pentru Antena 3:

Afaceristul Constantin Pănescu se judecă, din nou, cu Agenția pentru Protecția Mediului!

Joi, 17 Octombrie 2024 11:15

De mai mulți ani, omul de afaceri Constantin Pănescu (foto) și soția sa, Elena Pănescu, încearcă să scoată din fond forestier mai multe terenuri pe care le dețin în Pădurea Trivale, în zona Găvana. Dar, de fiecare dată, cererile lor sunt blocate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș care refuză să emită acorduri de mediu pentru mai multe proiecte de scoatere definitivă din fond forestier a unor terenuri aflate în UP II Trivale.

Unul din motivele invocate de APM Argeș este că suprafața respectivă face parte din „zonă de pădure-parc cu valoare peisagistică, pentru care nu există reguli de construire aprobate”. Așa că s-a ajuns în instanță. Inițial, soții Pănescu nu au avut câștig de cauză. Pe 23 octombrie, anul trecut, Tribunalul Argeș le-a respins acțiunea. Dosarul a plecat, val vârtej, spre Curtea de Apel Pitești.

 

Elena Lasconi are datorii de peste 400.000 de lei, dintre care 25.000 de lei la o ”persoană” necunoscută

Miercuri, 16 Octombrie 2024 11:15

Primărița de la Câmpulung, Elena Lasconi, candidat USR la prezidențiale, a fost luată în vizor în ceea ce privește declarația sa de avere. Aceasta stă bine la capitolul imobiliare, dar are și ceva datorii – peste 400.000 de lei, la bănci, dar și la un alt creditor pe care Lasconi nu a dorit să-l dezvăluie. Conduce o mașină veche de 17 ani și se poate considera norocoasa proprietară a unor apartamente moștenite.

Potrivit declarației de avere, Lasconi deține un teren cumpărat în județul Argeș, în suprafață de 4.924 mp și alte șase terenuri moștenite prin intermediul soțului, în județele Olt, Ilfov și Constanța (37.500 mp, 2.500 mp, 700 mp, 500 mp, 1.150 mp și 20.000 mp).

Cunoscut executor judecătoresc din Argeș - condamnat, definitiv, la închisoare!

Joi, 10 Octombrie 2024 11:15

Executorul Judecătoresc Marius Damaschin - condamnat, definitiv, la închisoare! A fost cercetat, în urmă cu câțiva ani, într-un dosar în care este acuzat că și-a însușit peste 1.300.000 lei. Marius Damaschin a fost trimis în judecată de către procurorii anticorpție, după ce timp de patru ani a executat silit mai multe societăți, a încasat banii, dar nu i-a mai virat în conturile creditorilor. Damaschin a utilizat toate căile de atac însă, la 1 octombrie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au respins ultima astfel de cale, contestația în anulare.

 

Fiul unui fost prefect de Argeș, la judecată, săptămâna aceasta!

Joi, 10 Octombrie 2024 11:15

Dosarul lui Marius Traian Tămagă, fiul fostului senator și prefect Constantin Tămagă, în care este acuzat de extragerea agregatelor minerale fără autorizaţia de gospodărire a apelor începe, săptămâna aceasta, la Judecătoria Pitești.

Traian Tămagă a fost trimis în judecată, în noiembrie 2023, alături de societatea SC Logistic Agregate Muntenia SRL. Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea este parte vătămată în dosar. În ianuarie 2023, organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Argeş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe parcursul anului 2022, SC Logistic Agregate Muntenia SRL, administrată de Traian Tămagă, a desfășurat activități de excavare ilegală de balast din terasa malului drept a lacului de acumulare Mărăcineni.

Lichidatorul vinde ultimele bunuri ale prestigioasei firme de construcții, Coniz Romarg

Joi, 03 Octombrie 2024 11:50

Una dintre cele mai mari societăţi de construcţii ale Argeșului, Coniz Romarg, a intrat în procedură de faliment. În anul 2017, Tribunalul Specializat Argeș a acceptat cererea de intrare în insolvenţă depusă de patronul Gheorghe Griguţă (foto). De asemenea, instanța a desemnat în calitate de administrator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă, persoană juridică, Expert Insolvenţă SPRL Filiala Bucureşti.

Dosarul de insolvență a societății Coniz Romarg a fost unul stufos și numărat peste 200 de creditori. Nu s-a mai reușit redresarea firmei, care a intrat în procedură de faliment. Înființată în 1994 și având doi patroni serioși, atenți și muncitori – Gheorghe Griguță și soția sa, Valeria Griguță – Coniz părea să călătorească mult mai departe, pe o stea norocoasă.

 

Curtea de Apel București este în pronunțare! Aflăm, pe 11 noiembrie, dacă deputatul mitralieră, Cătălin Rădulescu, a fost sau nu revoluționar

Joi, 26 Septembrie 2024 11:51

La Curtea de Apel București se judecă dosarul privind falsul în declarații ce îl are, în prim plan, pe fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu, supranumit deputatul mitralieră. Judecătorii au stabilit ca pronunțarea în această speță să fie pe 11 noiembrie, așa încât vom afla, înainte de sfârșitul anului, dacă denumirea ”deputatul mitralieră” rămâne, sau va fi denumit ”deputatul gloanțe false”.

După cum se știe, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Bătălia pentru Pădurea Trivale, un mare fâs, împărțit, acum, între PNL și USR

Joi, 19 Septembrie 2024 11:24

Proces pentru o cauză nobilă, pierdut de inițiatorii din Consiliul Local Pitești. Proces pentru a putea bucura orășenii de pădurea lor, de Trivalea veche și frumoasă. Proces fără nicio miză imobiliară, pierdut pe un viciu de procedură. Acum, că tot se mai apropie o campanie electorală, PNL și USR se grăbesc, cu piepturile dezgolite, să își aroge meritele nimicului. Cu vorbe mari, care mai pot fi crezute doar de preșcolari. Ionuț Moșteanu scria, recent, că aici e vorba de cei ”...care vor să respire aer curat în orașul nostru” – o aberație care nu are nici stânga, nici dreapta. Doar o aberație. Mo(a)șteanul continuă, adâncindu-se într-o logică a capului spart: ...” să renunțe la orice plan de mutilare a Pădurii Trivale…”

 

Spitalul Județean de Urgență Pitești devine Centru Regional de Screening pentru Cancer

Joi, 19 Septembrie 2024 11:23

# Anual, avem peste 1000 de noi cazuri de cancer, depistate la Spitalul Județean Pitești

# Pacienții din Argeș vor beneficia de diagnostic molecular de ultimă generație

Spitalul Județean de Urgență Pitești trece la alt nivel! Managerul, Adrian Dumbravă, a vorbit la Argeș TV despre planurile pe care le are, subliind faptul că SJUP are medici valoroși, iar anumite secții trebuie sprijinite pentru a atinge performanța. Sunt vizate secțiile: Cardiologie, Cardiologie intervențională, Neurologie, Laboratorul de analize medicale și în mod special Laboratorul de biologie moleculară. O veste importantă este accea că, pentru o perioadă de cinci ani, Spitalul Județean de Urgență Pitești va devein.

Casa Elisabetei Rizea de la Nucșoara stă să cadă

Joi, 19 Septembrie 2024 11:23

# Strănepotul eroinei a început lucrările, în timp ce autoritățile rămân nepăsătoare

În repetate rânduri, ONG-uri și oameni de bine au încercat să strângă fonduri pentru reabilitarea casei de la Nucșoara a eroinei anticomuniste, Elisabeta Rizea.

Lucrurile se mișcă greu, autoritățile nu se implică, iar casa pe care mulți o doresc a fi muzeu – stă să cadă. Mai nou, aflăm că strănepotul Elisabetei Rizea a făcut o subzidire pentru a întări fundația imobilului și a schimbat lemnul cerdacului. Dar nu sunt bani pentru a continua lucrările.

Omul politic Teodor Baconschi a postat pe contul său de socializare un comentariu acid despre ceea ce se petrece la Nucșoara:

 

Casa de la Câmpulung a Elenei Lasconi – vedetă în campania electorală

Joi, 19 Septembrie 2024 11:23

Primărița Elena Lasconi și-a prezentat, la TV, casa de la Câmpulung. Lasconi duce campania electorală de la prezidențiale într-o zonă mondenă, pe care niciunul dintre principalii contracandidați nu o exploatează. Locuința este căminul visurilor sale, după cum a descris-o primărița – candidat USR la fotoliul de șef al statul.

Elena Lasconi a fost intervievată de Mihai Gâdea, de la Antena3, la casa ei din Câmpulung Muscel. Aici a depănat amintiri prețioase din copilărie, dar a povestit și cum i-a venit ideea să vină de la București în Argeș.

Cum i-a tăvălit, în instanță, afaceristul Florin Păcioianu, atât pe primarul Nicolae Velcea, cât și pe Primăria Ștefănești

Joi, 12 Septembrie 2024 11:31

Florin Păcioianu, patronul firmei Drum Construct Logistik, este cunoscut ca un drumar abil, care a știut să se strecoare prin valurile economiei noastre de piață. Iată cum, mai jos, a reușit să ajungă la limanul salvator deși, în pânze, i-au suflat, potrivnic, Primăria Ștefănești și edilul șef, Nicolae Velcea.

Totul a început de la un contract, semnat în septembrie 2018, pentru obiectivul "Asfaltare străzi de interes local în Oraşul Ștefănești (strada Livezilor, strada Gârlei, strada Narciselor, strada Barajului, strada Arseneşti, strada Paladeşti, aleea Fântânii, strada Izvorului, strada Gorgoieşti, strada Macilor, etc.). Primăriei Ștefănești (reclamantei) îi revenea, prin același contract, obligația de a achita preţul stabilit, în cuantum de 3.825.157,10 lei inclusiv TVA.

 

Dosarul „Teddy Care” a fost strămutat din Argeș la un an și jumătate de la trimiterea în judecată

Joi, 12 Septembrie 2024 11:30

# Cum i-a convins administratorul clinicii pe judecători

La aproape doi ani de când dosarul „Teddy Care” a fost trimis în judecată, cauza va fi reluată de la zero în instanță. În această vară, Curtea de Apel Pitești a admis cererea de strămutare a lui Răzvan Alexandru Savu, administratorul clinicii, iar dosarul penal a fost mutat de la Judecătoria Pitești la Judecătoria Vâlcea. S-au împlinit patru ani și jumătate de la moartea micuțului Petru, în vârstă de 4 ani şi 8 luni, după o anestezie în cabinetul stomatologic Teddy Care din Piteşti, iar până în acest moment nu au fost stabiliți încă vinovații. Judecata bate pasul pe loc, iar dosarul a ajuns pe 1 august 2024 pe rolul judecătoriei Vâlcea.

Continuă, la Înalta Curte, procesul celor 32,8 ha din Pădurea Trivale, cumpărate de mai mulţi investitori evrei

Joi, 12 Septembrie 2024 11:30

Pe 30 mai 2024 au fost admise în principiu, la Înalta Curte de Casație și Justiție, recursurile declarate atât de reclamanta Regia Naţională a Pădurilor Romsilva prin Direcţia Silvică Argeş, cât și de alte părți, împotriva deciziei civile pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, pe 11 aprilie 2022, în dosarul în care se judecă soarta a 32,8 hectare din Pădurea Trivale. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 17 octombrie 2024.

Este vorba despre cele 32,8 hectare din Pădurea Trivale, cumpărate de omul de afaceri Nicolae Ivănescu de la Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu, cea care a revendicat terenurile forestiere care au aparținut familiei sale) și vândute ulterior către trei firme patronate de cetățeni israelieni.

 

Procesul dintre deputatul Aurel Bălășoiu și jurnaliștii de la ”Gândul” reîncepe, din octombrie, la Tribunalul București

Joi, 12 Septembrie 2024 11:30

Procesul dintre deputatul argeșean Aurel Bălășoiu și jurnaliștii de la „Gândul” reîncepe, din luna octombrie, la Tribunalul București. Procesul a început la Judecătoria Sectorului 2 din Capitală, fiind, imediat, declinat spre instanța superioară.

Demnitarul îi acuză pe ziariștii de la publicația centrală de presă, de publicarea unor materiale în care a fost acuzat de fapte grave, fapte ce nu ar fi putut fi probate în urma cercetărilor efectuate. Dosarul a fost înregistrat în data de 10 iulie 2023 pe rolul instanței.

De la vărul către... vărul, să trăiască! Primăria Valea Iașului cumpără piatră concasată de la... Păstrăvăria Curcubeul!

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:30

Primăria Valea Iașului a devenit celebră pentru preferințele primarului Cristian Enescu (foto). Preferințe de a-i da, cu încredințare directă, lucrări firmei vărului primar, Bogdan Enescu. Numeroase contracte s-au dus, în ultimii patru ani, FĂRĂ LICITAȚIE, către Aliflor, firma lui Bogdan Enescu.

Iată însă că domnul Enescu de la primărie schimbă macazul. Și cumpără, la sfârșitul lunii august, piatră concasată de la altcineva. Și anume de la Păstrăvăria Curcubeul SRL, firmă din Curtea de Argeș, înființată în anul 2020. Piatră concasată în valoare de 63.000 lei fără TVA. Ca să nu mai bârfească nimeni despre faptul că aproape tot ce ține de drumuri (materiale, executari, amenajari etc) merge spre Aliflor.

 

Bătălie aprigă, în instanță, pentru acoperișul Sălii Sportului din Mioveni care, inițial, s-a dărâmat!

Marţi, 10 Septembrie 2024 11:30

Din 2016 s-a format un dosar – devenit gigant – privind incidentul petrecut, cu ani în urmă, cu ocazia ridicării Sălii Sporturilor din Mioveni. Atunci, după montare, scheletul metalic al acoperișului s-a rupt, fiind, ulterior, demontat și înlocuit. Așadar, reclamant în dosar: Orașul Mioveni, prin primarul Ion Georgescu. Pârâți: S.C. Construct Eci Company, prin administrator Valerică Ene și S.C. Trans Proiect Trust S.R.L. Numeroase firme au fost chemate în garanție: proiectantul, biroul de arhitectură, dirigintele de șantier etc.

CASTRĂRI GRATUITE PENTRU ANIMALE ÎN COMUNA LEORDENI!

Marţi, 10 Septembrie 2024 11:29

Echipa TIERHILFE HOFFNUNG de la Adăpostul Smeura desfășoară în data de 24.09.2024, începând cu ora 09:00, o altă campanie de castrare gratuită pentru câini și pisici, la sediul administrativ al Primăriei Leordeni.

Condiții sterilizare:

- Vârsta minimă a animalului să fie de 7 luni;

- Animalele nu primesc apa și mâncare în ziua sterilizării;

- În cazul femelelor în lactație, puii să nu fie mai mici de 2 luni.

- Se pot steriliza și femelele gestante și în călduri.

Persoanele interesate se pot adresa la numărul de telefon 0746 191 527 între orele 08:00 - 15:00.

 

Pagina 1 din 105

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea