Dosar uriaș de fraudă informatică, finalizat de Tribunalul Argeș!

Miercuri, 24 Iulie 2024 09:14

 

# În cauză, 16 inculpați și 157 de părți vătămate

Dosar de proporții, înregistrat, în urmă cu doi ani, la Tribunalul Argeș. În acesta, 157 de părți vătămate dar și 16 inculpați. Rechizitoriul care a stat la baza deschiderii dosarului, depus de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Vâlcea. Persoane încă necunoscute au spart, în numeroase rânduri, conturile unor vânzători serioși de pe eBay, oferind la vânzare produse fictive, trecute la un preț mai mic. Pentru asta aveau nevoie, la aproape fiecare tranzacție, de câte un cont. Pentru că vânzătorii reali observau tranzacțiile ilegale, iar conturile erau blocate.

Decizie în dosarul polițiștilor convinși de un coleg să nu îi ia permisul: „Ia-i-l, mă, nevesti-mii!”

Marţi, 23 Iulie 2024 15:17

 

# Au fost condamnați doar agenții care au întocmit procesul verbal

Doi polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Pitesti au fost condamnați, pe 12 iulie 2024, la Judecătoria Pitești, după ce au fost convinși de un coleg din cadrul IPJ Argeș să nu îi rețină permisul deși a fost depistat în trafic cu 145 de km/h în localitate. Cei doi au sancționat-o, în schimb, pe soția colegului lor. Agentul de poliție Emanuel C. a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dar a fost condamnat la un an și o lună, cu suspendare, pentru fals intelectual. În schimb, colegul său, Marius G., a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu, dar a primit un an de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la fals intelectual.

 

 

Titularizare 2024: 56 de candidați, în Argeș, pentru un singur post de profesor de limba engleză

Luni, 22 Iulie 2024 12:11

 

# Nu s-a scos niciun post titularizabil la limba și literatura română

# Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate pe 23 iulie

La concursul național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar (titularizare), sesiunea  2024, s-au înscris, la nivelul județului Argeș, 991 de candidați la 49 de discipline de concurs. La proba scrisă, susținută în data de 17 iulie, au fost 143 de candidați absenți, s-au retras 83, iar doi candidați au fost eliminați, după ce au fost surprinși cu dispozitive electronice de comunicare asupra lor.

 

Scandalul ”Autobuzul” face, încă, valuri în afacerile din Argeș

Joi, 18 Iulie 2024 08:15

 

# Publitrans îl execută pe Gheorghe Văsîi (foto) prin vânzarea unei cote din casa acestuia

Dosarul Publitrans a ajuns, după ani de procese, la final, la începutul verii trecute! Tudor Pendiuc, Gheorghe Scarlat (CNCD) și Gheorghe Văsîi (Girexim Universal) au fost încarcerați, pe 5 mai 2023, la Penitenciarul Mioveni. Pendiuc, Scarlat și Văsîi au fost obligați și la plata prejudiciului de 23.279.706,03 lei: „Obligă în solidar inculpaţii Pendiuc Tudor, Văsîi Gheorghe (în solidar si cu partea responsabilă civilmente, SC GIREXIM UNIVERSAL SA PITESTI), Scarlat Constantin (în solidar si cu partea responsabilă civilmente, SC CNCD SA PITESTI) şi Nechita Emilian (numai până la concurenţa sumei de 21.710.406,06 lei) la plata către partea civilă SC PUBLITRANS 2000 SA Piteşti a sumei de 23.279.706,03 lei reprezentând suma profiturilor obţinute de SC CNCD SA si GIREXIM UNIVERSAL SA şi a valorilor decontate în cadrul contractului de comision/discount”, se arată în hotărârea instanței.

 

 

Unul dintre frații care au omorât în bătaie un om după o șicanare în trafic, eliberat condiționat

Marţi, 16 Iulie 2024 12:24

 

# A ispășit doar 5 ani de închisoare

Unul dintre tinerii care au omorât în bătaie un om de afaceri din Curtea de Argeș, în 2019, după un conflict în trafic, petrecut în comuna Merişani, a fost pus în libertate. În iunie 2024, la cinci ani de la tragedie, Judecătoria Târgu Jiu a dispus liberarea condiționată a lui Leonard Florian Tudorici din penitenciar, desi pedeapsa pe care o ispășea se împlinea abia pe 23 ianuarie 2026.

 

Decizie definitivă! Proxenetul „Rață” a primit 5 ani și 4 luni de închisoare

Marţi, 16 Iulie 2024 10:16

 

# Condamnat, dar lăsat cu o parte din avere!

Curtea de Apel Pitești a dat decizia definitivă, pe 11 iulie, în dosarul în care, Florin Oprea, zis Rață, a fost judecat pentru proxenetism și spălare de bani. Deși a fost condamnat la Tribunalul Argeș la 6 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, fiind lăsat și fără avere, la apel instanța a fost mult mai îngăduitoare. Curtea de Apel Pitești a admis apelul inculpatului, dar și a firmei pe care o deținea. Astfel, lui Florin Oprea i s-a redus cu un an pedeapsa, fiind condamnat, în final, la 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare. De asemenea, a fost lăsat și cu o bună parte din avere. Doar că în ziua în care trebuia să fie încarcerat, câmpulungeanul nu a fost găsit de oamenii legii. Chiar există indicii că ar fi părăsit țara. De aceea, Florin Oprea a fost dat în urmărire internațională.

 

Nicio medie de 10 în Argeș, după contestații

Luni, 15 Iulie 2024 14:33

# Topul județelor la Bacalaureat 2024 # Cele mai bune și cele mai slabe licee din Argeș

Niciun absolvent de liceu din Argeș nu a reușit să ia media 10 la Bacalaureat, în acest an. Rezultatele după contestații au fost afișate vineri, 12 iulie, și deși mai mulți candidați care au avut medii aproape perfecte au cerut recorectarea lucrărilor, niciunul nu a obținut 10 pe linie. Cea mai mare medie la BAC din Argeș, de 9, 96, aparține la doi elevi de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”. Urmează apoi patru elevi cu media de 9,93, unul de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești și trei de la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung. În urma contestațiilor, a crescut rata de promovare de la 79,09% la 80,65%.

După ce a pierdut, de trei ori, procesul cu jurnalista Luiza Dobrescu, primarul din Ștefănești, Nicolae Velcea, mai încearcă o dată. Cu el, cu el, la Curtea de Apel!

Joi, 11 Iulie 2024 08:33

 

Când reușești să iei bătaie de trei ori și insiști, înseamnă că ești chiar… primarul din Ștefănești, Nicolae Velcea. Care, în loc să vadă de binele comunității care i-a acordat încrederea, aglomerează (în opinia noastră) instanțele - și așa sufocate – în încercarea de a o pedepsi pe colega noastră, jurnalista Luiza Dobrescu. Procesul ține din anul 2021 și s-a plimbat, pe rând, pe la Judecătoria Pitești, apoi la Tribunalul Argeș, la Curtea de Apel, apoi din nou la Tribunal. Și acum, cu voia lu´ domnu´ Velcea, din nou, la Curtea de Apel.

 

Firma fostului polițist Laurențiu Bălan a cerut sechestru pe bunurile unei societăți din Morărești

Miercuri, 10 Iulie 2024 08:37

 

Firma TGM Group Exclusive SRL, reprezentată de fostul polițist Laurențiu Bălan, a cerut sechestru pe bunurile societății Valmar Dedulești din comuna Morărești. Pentru că nu i-au fost achitate trei facturi fiscale, reprezentanții TGM au cerut în instanță dispunerea instituirii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în posesia firmei datoare şi înfiinţarea popririi asigurătorii asupra conturilor bancare până la concurenţa sumei de aproximativ 75.000 de lei.

 

Decizia de respingere a liberării condiționate l-a luat pe nepregătite pe Tudor Pendiuc

Marţi, 09 Iulie 2024 15:27

 

# Fostul primar și-a sunat avocatul din penitenciar

# Avocatul Dan Panțoiu: „E ceva de neînțeles... I s-a dat o lovitură îngrozitoare!”

Tudor Pendiuc rămâne la închisoare cel puțin până în decembrie 2024. Decizia Tribunalului Argeș a fost una surprinzătoare ținând cont că au fost foarte multe indicii care îl arătau pe Tudor Pendiuc că e pregătit să iasă din pușcărie. Comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul Mioveni a dat aviz favorabil privind liberarea sa. De asemenea, fostul primar a executat deja peste jumătate din pedeapsa de patru ani primită în dosarul „Publitrans”, deși, conform legii, pentru că are peste 60 de ani (Pendiuc va împlini 70 de ani pe 5 august n.red.) trebuia să execute doar o treime din pedeapsă pentru a fi propus pentru liberare condiționată.

 

 

Caz șocant petrecut la Judecătoria Pitești. Pedeapsa primită de un minor după ce a lovit un jandarm în sediul instanței

Marţi, 09 Iulie 2024 11:09

 

Un tânăr, în vârstă de 16 ani, din județul Argeş a fost condamnat pentru ultraj, după ce a lovit un jandarm în sediul unei instanţe de judecată. Și mama sa a ajuns pe mâna justiției pentru tulburarea ordinii și liniștii publice după ce a adresat cuvinte jignitoare oamenilor legii.

Incidentul a avut loc în data de 19 octombrie 2023, în sediul Judecătoriei Pitești. Minorul, din Lunca Corbului, participase în calitate de inculpat într-un dosar penal aflat pe rolul instanței. Pe numele său exista deja un mandat de arest la domiciliu, fiind cercetat într-un dosar penal pentru fapte cu violenţă.

 

Bibiana Stanciulov, proprietara Sonimpex Topoloveni: „Puţin şi bun te satură. Acolo unde a fost mult şi ieftin urmează doctorul”

Marţi, 09 Iulie 2024 10:51

 

Bibiana Stanciulov, fondatoarea şi proprietara Sonimpex Topoloveni, a prezentat pentru „Ziarul Financiar” povestea sa de viață. După ce a luat în 2001 secţia de magiun a fabricii din Topoloveni (Argeş), Bibiana Stanciulov a reuşit, prin intermediul magiunului din prune Topoloveni, să obţină pentru prima dată în România certificarea europeană de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), în aprilie 2011. Bibiana Stanciulov spune, pentru ZF.ro, că în acest domeniu grija cu care faci lucrurile trebuie să se asemene cu implicarea în creşterea unui copil şi că produsele pe care le faci trebuie să fie atât de bune încât să le mănânci tu, ca antreprenor, cu familia ta fără griji.

 

 

Patroana de la Capitol a fost achitată DEFINITIV într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Joi, 04 Iulie 2024 11:01

 

Patroana de la Capitol, Mariana Rambela, a scăpat cu bine dintr-un dosar în care a fost cercetată și judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Definitiv. Magistrații Tribunalului Argeș au achitat-o pentru infracțiunile de care era acuzată, iar cei ai Curții de Apel Pitești au respins, recent, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și pe cel al Statului Român prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș. Așa că rămâne, definitiv, ca la Tribunal. Mai trebuie menționat că Rambela a achitat suma stabilită ca prejudiciu.

 

Începe judecata în dosarul omului de afaceri Traian Tămagă

Miercuri, 03 Iulie 2024 11:17

 

 

Dosarul lui Marius Traian Tămagă, fiul fostului senator și prefect Constantin Tămagă, în care este acuzat de extragerea agregatelor minerale fără autorizaţia de gospodărire a apelor, a ieșit din camera preliminară. Pe 21 iunie, Tribunalul Argeș a respins contestația formulată de acesta și a dispus începerea judecăţii în cauză. S-a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

 

Tudor Pendiuc află, în această săptămână, dacă va fi eliberat din închisoare

Marţi, 02 Iulie 2024 11:18

 

Miercuri, 3 iulie, Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, va afla, la Tribunalul Argeș, dacă va fi pus în libertate. Speranțele privind eliberarea sa din penitenciar sunt mari mai ales că în primă instanță (la Judecătoria Pitești n. red.) i s-a admis, pe 13 iunie, propunerea de liberare condiţionată, formulată chiar de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni. Parchetul Judecătoriei Pitești a contestat decizia, astfel că dosarul va fi soluționat la Tribunal.

 

Doctorița Ramona Ștefănache rămâne în arest la domiciliu

Luni, 01 Iulie 2024 13:09

 

Ileana-Ramona Ștefănache, șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, rămâne în arest la domiciliu. Tribunalul Argeș a admis, pe 28 iunie, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și a dispus prelungirea, până la data de 2 august inclusiv, măsurii arestului la domiciliu. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Amintim că medicul primar Ileana-Ramona Ștefănache, șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, a fost reținută, în seara zilei de 7 martie 2024, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul, fiind urmărită penal cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi de dare de mită.

 

 

Scandalul stațiilor de autobuz. Cristian Gentea merge la DNA: „Mă duc să vedem cine a strigat «hoții» aiurea!”

Miercuri, 26 Iunie 2024 13:35

 

La Pitești continuă scandalul cu stațiile de autobuz în valoare de aproximativ 46.000 de euro/bucată. Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, a organizat miercuri, 26 iunie, o conferință de presă la sediul instituției în care a oferit mai multe informații și despre contractul de proiectare și execuție a stațiilor de autobuz. Edilul a precizat, punctual, cum s-a ajuns la costul final al stațiilor.

Pentru a înțelege întreaga procedură ne întoarcem în perioada 2015-2016 când a fost semnat un contract de servicii pentru întocmirea documentațiilor necesare realizării stațiilor de așteptare pentru transportul urban, cu o valoare totală de 8.412.843,60 lei, inclusiv TVA, pentru 99 de stații, echivalentul a 17.000 de euro pe stație.

Povestea icoanelor de vatră de la Muzeul Golești. Apărau locuința de spiritele rele

Vineri, 21 Iunie 2024 07:35

 

Icoanele de vatră sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai vechi semne de credinţă ale poporului român. Aveau rol de protecţie a caselor ţărăneşti împotriva spiritelor malefice. Muzeul Golești deține în patrimoniul său șase icoane de vatră. Cinci dintre ele sunt clasate: o icoană la categoria tezaur și patru la categoria fond.

„Se pare că ar fi cel mai vechi semn al creștinismului la români. Nu sunt realizate de meșteri iconari tradiționali, ci de meșteri cruceri. Sunt incizate, scrijelite”, spune muzeograful Simina Arsene.

 

 

Un executor judecătoresc vinde terenul Gicăi Dobrin

Vineri, 21 Iunie 2024 07:28

 

# Soția fostului mare fotbalist are pământ sub Zahanaua lui Max

Zile complicate pentru o afacere care a mers, ani de zile, pe muche de cuțit, Zahanaua lui Max. Cine, din Pitești, nu a mâncat, măcar o dată, la Zahanaua din Tudor Vladimirescu? Mâncare bună, iar vara o priveliște senzațională. Construcția este lângă Lacul de Acumulare Prundu, ceea ce o face aproape una cu natura. Zahanaua veche, construită din lemn, în cuveta lacului, a fost demolată. Cu scandal, oarecum, acum vreo zece ani. Pentru că Direcția Apelor Argeș, proprietarul și administratorul terenului și al luciului de apă, l-a primit pe Max chiriaș. Numai că… Max uitase să mai și plătească.

 

Dosar finalizat în 10 zile. Trimis în judecată pentru tentativă de omor

Joi, 20 Iunie 2024 15:17

 

S-au luat la bătaie în fața unei săli de jocuri de noroc din Pitești, iar acum vor răspunde în fața judecătorilor. Pe 20 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că în zona unei săli de jocuri, un bărbat ar fi suferit mai multe leziuni, în urma unei stări conflictuale cu o altă persoană.

Un bărbat de 45 de ani, din Bascov, ar fi rănit cu un ciob pe un alt bărbat, de 36 de ani, din Ștefănești, pe fondul unui conflict spontan.

 

 

Pagina 1 din 104

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea