Continuă cercetările în dosarul penal al deputatului Adrian Miuțescu

Vineri, 19 Aprilie 2024 06:33

 

Parlamentarul Adrian Miuțescu este urmărit penal de procurorii DNA Pitești, încă din noiembrie 2021, sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Acuzațiile i s-au adus lui Miuțescu încă din vremea în care era „pe cai mari”, în fruntea PNL Argeș. Între timp, acesta nu se mai regăsește printre liberali, mergând politic alături de Ludovic Orban către „Forța Dreptei”. Înainte a mers și dosarul său penal.

Topul celor mai bune și a celor mai slabe școli de șoferi din Argeș, în funcție de promovabilitatea la prima examinare

Joi, 18 Aprilie 2024 08:31

 

Radiografia școlilor de șoferi din Argeș. Pentru foarte multe persoane obținerea permisului de conducere reprezintă o adevărată provocare. Atât cât vine vorba despre nivelul de concentrare pe care un cursant trebuie să îl aibă pentru a obține permisul cu brio, cât și în ceea ce privește achitarea taxei de școlarizare, deloc mică. Pe parcursul anului 2023, în județul nostru au funcționat 94 de școli de șoferi, conform datelor centralizate de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări.

 

 

Pedeapsă drastică pentru un șofer care a călcat cu mașina pe picior un polițist

Marţi, 16 Aprilie 2024 10:34

 

Pe 24 aprilie 2022, în ziua de Paște, doi poliţişti din Argeș au fost loviţi cu maşina de un bărbat oprit în trafic în zona târgului anual organizat în comuna Poiana Lacului. Pentru că avea permisul de conducere suspendat, șoferul, aflat la volanul unui BMW X6, a încercat să scape de agenții de poliție. În urma încercării sale de a fugi de la fața locului, a lovit cu mașina pe ambii polițiști. Pentru fapta sa, justiția nu a fost deloc îngăduitoare.

 

Nicolae Badea, fostul acționar de la Dinamo, amână implementarea sistemului de e-ticketing în autobuzele din Pitești

Joi, 11 Aprilie 2024 08:35

 

# A treia contestație pe parcursul unui an

 

Radcom SA, societate condusă de Gabriel Eugen Dogaru și de Nicolae Badea, fostul finanțator de la Dinamo București, pune „bețe-n roate” administrației din Pitești. Două asocieri de firme, Kontron Services România (lider) și Radcom (lider), au participat la procedura de licitație pentru proiectul privind „Integrarea sistemului de e-ticketing pentru transportul public de călători și implementarea de panouri informative în timp real în autobuze pentru a oferi informații de călătorie în timpul acesteia”. Un proiect mult așteptat la Pitești, în valoare de 21.348.732,21 lei, fără TVA.

 

Florin Frătică bate câmpii(le) din Căteasca pentru a pune mâna pe fotoliul de primar

Miercuri, 10 Aprilie 2024 15:59

 

# Acesta susține că va candida aici pentru că și-a luat casă

# Declarație bombă a lui Frătică: „Dacă aş fi găsit-o la Predeal (casa, n.r.) mergeam acolo şi candidam”

Ați observat, cumva, o creștere numerică a credincioșilor din România? A devenit facebook-ul plin de creștini care se dau cu capul de icoane și se închină, pătrunși de religie. Creșterea se datorează anului electoral, iar credincioșii în plus sunt, de fapt, candidații. Care încearcă să pătrundă, și pe calea aceasta, în inimile fraieri… (celor care votează). Un credincios convins este și Florin Frătică, proaspăt candidat la fotoliul de primar al comunei Căteasca.

 

Ion Georgescu, judecat în ședință nepublică

Miercuri, 10 Aprilie 2024 10:41

 

Pe 3 aprilie a început, la Tribunalul Argeș, procesul în care Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Pitești pentru fapte de corupție. În aceeași zi, față de Georgescu instanța a dispus schimbarea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Pe durata măsurii, acesta nu are voie, însă, să își exercite funcţia de primar al oraşului Mioveni. De asemenea, nu are voie să comunice direct sau indirect cu martorii din dosar sau cu familiile acestora.

 

 

Arealul Vidraru ar putea fi inclus în categoria zonelor strict protejate

Marţi, 09 Aprilie 2024 14:07

 

Pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a fost publicat, în data de 4 aprilie, un proiect de ordin, pentru consultare publică, privind aprobarea Listei zonelor de protecție strictă din parcurile naționale și naturale, din Rezervația Biosferei Delta Dunării și a zonelor strict protejate din Situl Patrimoniului Mondial UNESCO „Păduri de fag primare și seculare din Carpați și alte regiuni ale Europei” și din pădurile virgine și cvasivirgine. Zonele de protecție strictă și zonele strict protejate, stabilite în acest pordin, vor contribui la atingerea țintei de 10% stabilită în Strategia UE privind biodiversitatea pentru 2030.

 

Dosarul „Cheresteaua” se rejudecă, Fiscul scoate pădurea firmei Andris la licitație

Joi, 04 Aprilie 2024 10:19

 

Pe 23 aprilie, la Curtea de Apel Pitești, se va da decizia în dosarul „Cheresteaua”, un caz al cărui istoric începe încă din anul 2012. De altfel, Ion Andrei, patronul firmei Andris, chiar fost condamnat definitiv în această speță la începutul lunii ianurie 2023 la 10 ani de închisoare.

Dar, după aproximativ 11 luni petrecute la pușcărie, Ion Andrei (foto), zis și „Brânză”, a fost eliberat din penitenciar. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus pe 28 noiembrie 2023 casarea, în parte, a hotărârii Curții de Apel Pitești din data de 3 ianuarie 2023 din dosar și a dispus rejudecarea cauzei.

 

 

Proxeneți condamnați și lăsați fără locuințe și mașinile de lux. Fetele erau obligate să „muncească” și pe ploaie: „Eu nu v-am dat liber. Nu stați când vreți acasă”

Marţi, 02 Aprilie 2024 21:29

 

# Trei cazuri de prostituție soluționate în trei zile # Un bărbat a primit 16 ani și jumătate de închisoare # O tânără a sunat la poliție în timp ce era ținută cu forța în garsonieră

Curtea de Apel Pitești a soluționat, între 26 -28 martie, mai multe dosare în care s-au efectuat cercetări pentru proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori sau pornografie infantilă. Patru persoane din Argeș au primit pedepse definitive de închisoare cu executare. Doi bărbați, din lotul proxeneților de la Câmpulung, au fost condamnați și lăsați fără avere. Un alt bărbat care își făcea veacul prin Pitești, obligând fete să se prostitueze, a primit o pedeapsă de peste 16 ani de închisoare. De asemenea, o femeie, mamă a două fetițe, și-a exploatat sexual copilele, în vârstă de doar 9 și 13 ani.

 

Notarul public Ionel Didea a intrat în PSD Pitești

Miercuri, 27 Martie 2024 21:35

Miercuri, 27 martie, a avut loc o ședință a PSD Pitești în care mai mulți piteșteni au fost validați ca membri ai organizației municipale.

Printre noii membri se numără și prof. univ. dr. Ionel Didea, șef Catedră Științe Juridice la Universitatea de Stat din Pitești și notar public.

Ionel Didea a fost și rector al Universității de Stat din Pitești, director al Penitenciarului Colibaşi, dar și cadru MAI. Experiența și buna pregătire profesională l-au propulsat pentru o perioadă și la Ministerul Justiției.

 

Lună neagră pentru avocatul Alin Anton

Miercuri, 27 Martie 2024 14:14

 

# A fost trimis în judecată pentru trafic de influență # Nu a putut justifica proveniența unei sume de peste 2,2 milioane lei # A dat în judecată CSM pentru că nu se află pe lista celor admiși în magistratură # Este singurul candidat amânat în privința verificării bunei reputații

Obișnuit să se afle în partea cealaltă a baricadei, pentru Alin Anton, avocat în cadrul Baroului Argeș, viața a căpătat o turnură total neașteptată, ajungând să își angajeze chiar el apărători. Avocatul argeșean a fost trimis în judecată de procurorii DNA Pitești pentru trafic de influență. Iar asta s-a întâmplat în anul în care s-a înscris la concursul de intrare în magistratură. Alin Anton urmărea obținerea unui post de judecător, reușind să treacă aproape toate probele. Spunem aproape pentru că avocatul s-a blocat chiar la ultima etapă, la care, probabil, până recent, nici nu se gândea că i-ar putea crea anumite probleme: verificarea condiţiei de bună reputație.

Dosarul „Cheresteaua” a rămas, din nou, în pronunțare

Miercuri, 27 Martie 2024 13:12

 

Pe 23 aprilie, la Curtea de Apel Pitești, se va da decizia în dosarul „Cheresteaua”, un caz al cărui istoric începe încă din anul 2012. De altfel, Ion Andrei patronul firmei Andris chiar fost condamnat definitiv în această speță la începutul lunii ianurie 2023 la 10 ani de închisoare. Dar, după aproximativ 11 luni petrecute la pușcărie, Ion Andrei (foto), zis și „Brânză”, a fost eliberat din penitenciar. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus pe 28 noiembrie 2023 casarea, în parte, a hotărârii Curții de Apel Pitești din data de 3 ianuarie 2023 din dosar și a dispus rejudecarea cauzei.

 

 

Prejudicii de peste 75.000 de lei în urma unui control efectuat de Garda Forestieră în Argeș

Luni, 25 Martie 2024 17:06

 

# S-a deschis un dosar penal

Au fost stabilite prejudicii de 75.219,90 lei, în urma unui control în fondul forestier, efectuat de către Garda Forestieră Ploiești, în județul Argeș. Acțiunea s-a desfășurat, în perioada 14-20 februarie, Garda Forestieră Ploiești efectuând un control de fond parțial în fondul forestier de stat și privat pentru care asigură administrarea și serviciile silvice Ocolul Silvic Costești din cadrul Direcției Silvice Argeș.

 

Raportul ANP. Pe parcursul anului 2023, la Penitenciarul Mioveni a avut loc o tentativă de evadare

Miercuri, 20 Martie 2024 13:10

 

Administrația Națională a Penitenciarelor a prezentat, săptămâna trecută, raportul de activitate pe anul 2023. La eveniment au participat și reprezentanți ai Penitenciarului Mioveni. „Raportat la un efectiv mediu de 23.360 deținuți (2023), deficitul de locuri de cazare, calculat la 4 mp pentru fiecare deținut, a scăzut de la 2.888 de locuri la finalul anului 2022, la 2.437 locuri, ca urmare a măsurilor dispuse de ANP în vederea creșterii capacității locurilor de deținere”, se arată în raport.

 

 

Motivarea sentinței! Tribunalul Argeș a obligat o instanță să-i plătească unei judecătoare ochelarii de vedere

Miercuri, 20 Martie 2024 10:09

 

# Pentru că i s-a deteriorat vederea, magistrata a cerut decontarea ochelarilor de 480 de euro

Tribunalul Argeș a obligat Curtea de Apel București să-i deconteze judecătoarei Daniela Ioana Stăncioi, actuala purtătoare de cuvânt a Consiliului Superior al Magistraturii, banii dați pe ochelarii de vedere.

În anul 2023, pe când lucra ca judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, Daniela Stăncioi a depus, în cadrul acestei instanțe, o cerere de decontare a unor ochelari de vedere, în valoare de 2.331 lei (476,92 euro) motivând că îşi desfăşoară activitatea de muncă preponderent în faţa unui monitor, în condiții de lumină artificială, iar în aceste condiții vederea s-a deteriorat.

A început procesul în dosarul bărbatului mort în urma intervenției brutale a unui polițist

Joi, 14 Martie 2024 10:49

 

Pe 4 martie 2024 s-a desfășurat primul termen de judecată în dosarul în care un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a murit după ce a fost imobilizat violent de un polițist la Autogara Sud Pitești.

Tragedia s-a produs în urma unui banal incendiu izbucnit, pe 16 aprilie 2021, la o friteuză într-un restaurant din zona autogării. Unul dintre clienții localului, Alexandru Barbu, inginer pensionar, refuza să părăsească terasa, încercând să le explice persoanelor cum să stingă focul. Vorbea și gesticula fără a se înțelege foarte bine ce spune, el având un defect de vorbire, dar fiind și sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Miercuri, 13 Martie 2024 13:27

 

ALINA GORGHIU

Dreptatea-i pariu`

Cu ceva sinistru,

Alina Gorghiu

Nu mai e ministru!

Dosarul „Mită la Hidroelectrica”, în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Miercuri, 13 Martie 2024 10:46

 

Toți inculpații din dosarul „Mită la Hidroelectrica Curtea de Argeș”, dosar de răsunet al DNA Pitești, au scăpat de condamnări la Tribunalul Argeș după ce instanța a dispus față de aceștia fie încetarea procesului penal după ce s-au constatat că faptele pentru care DNA i-au trimis în judecată s-au prescris, fie achitarea întrucât fapele nu sunt prevăzute de legea penală. Dintre cei 11 inculpați, doar doi au fost achitați complet pentru acuzațiile aduse de procurori. Este vorba de Nicolae Emil Stăticescu Vasile și de Bogdan Alexandru Metehoiu.

Prima instanță a lăsat nesoluţionată, însă, acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C. Hidroectrica S.A. În plus, s-a decis confiscarea prin echivalent, de la inculpatul Oprea Octavian Florian (decedat în anul 2023), a sumei de 164.505,99 lei, reprezentând

 

 

Spitalul de Pediatrie Pitești, complet renovat și modernizat

Miercuri, 13 Martie 2024 10:43

În anul în care împlinește 40 de ani de funcționare,  Spitalul de Pediatrie Pitești este complet renovat și modernizat, fiind dotat cu aparatură medicală de ultimă oră.

Spitalul de Pediatrie Pitești se află în administrarea Consiliului Județean Argeș, iar în ultimii ani, aici s-au făcut cele mai mari investiții din istoria acestei unități medicale, atât în ceea ce privește infrastructura cât și din punct de vedere al dotării cu aparatură medicală.

Avocatul Alin Anton a promovat examentul de admitere în magistratură cu media 7,92

Miercuri, 13 Martie 2024 07:38

 

# CSM va decide dacă îndeplinește condiția de bună reputație

Avocatul Alin Anton a luat note bune la examenul pentru admitere în magistratură. Mai exact, nota 8,40 la examenul tip grilă și 7,43 la proba scrisă, rezultând o medie onorantă, de 7,92. Ulterior a trecut cu brio și de testarea psihologică și de proba interviului. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat, miercurea trecută, rezultatele definitive la concursul de admitere in magistratură, concurs la care au participat cei cu cel putin cinci ani vechime în profesii juridice.

 

 

Pagina 1 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea