„Ordonanța austerității” a blocat concursurile la cele mai mari spitale din județul Argeș

Luni, 22 Mai 2023 15:48

Peste 50 de posturi de la Spitalul de Pediatrie Pitești nu mai pot fi scoase la concurs

„Ordonanța austerității”, publicată pe 15 mai 2023 în Monitorul Oficial, a produs, deja, primele efecte în Argeș, blocând angajările în sistemul sanitar. În urma acestei decizii, Spitalul de Pediatrie Pitești nu mai poate să scoată la concurs în jur de 50 de posturi.

În schimb, la Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost blocate procedurile pentru trei posturi, deși acestea erau în desfășurare. S-a constatat că dosarele ar fi urmat sa fie verificate pentru îndeplinirea condițiilor de înscriere la câteva zile de la data intrarii în vigoare a actului normativ. Din fericire, continuă procedurile de ocupare pentru posturile la care s-a afișat rezultatul selecţiei dosarelor de concurs.

Război, în instanță, la Bradu, pe transportul local din comună!

Joi, 18 Mai 2023 12:39

# Fostul operator de maxi-taxi vrea 1,5 milioane de lei pentru că a fost dat afară!

Comuna Bradu a aderat, nu cu mult timp în urmă, la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești. E vorba de un proiect așteptat, de mult, de localitățile din jurul Capitalei Argeșului, proiect care le permite oamenilor să ajungă, în oraș, cu un singur mijloc de transport în comun. Până la constituirea Asociației, operatorii de maxi-taxi locali lăsau drumeții pe la intrările din Pitești, de unde aceștia erau nevoiți să schimbe mijlocul de transport pentru a ajunge în oraș. Noile rute de transport sunt mai avantajoase, inclusiv financiar. Doar că… vechii transportatori au rămas… fără obiectul muncii.

 

Judecați pentru distrugere. A aruncat cu levierul într-o mașină

Joi, 18 Mai 2023 12:34

Doi argeșeni au fost trimiși în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru distrugere, fals în declarații și participație improprie la fals intelectual. Pe fondul unei stări conflictuale existente, în noaptea de  20 spre 21 iulie 2019, un bărbat, care conducea o autoutilitară, a fost blocat în trafic de două mașini.

Dintr-un autoturism au coborât doi bărbați, unul dintre ei având un levier în mână. Ambii strigau  amenințări la adresa șoferului autoutilitarei. În tot acest timp, nici persoana vătămată, nici martorii din autoturismul său, nu au coborât din mașină. „În momentul în care persoana vătămată a încercat să efectueze manevre pentru a scoate autoturismul dintre cele două mașini care îl blocaseră, inculpatul P.F.C. a aruncat levierul pe care îl avea în mână în autoturismul persoanei vătămate, găurindu-i aripa dreapta spate”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

 

Trei oameni de afaceri - trimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 13 milioane de lei

Joi, 18 Mai 2023 07:33

Un om de afaceri din Argeș a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta a fost acuzat că a evidențiat în actele contabile ale unor firme operațiuni economice fictive de execuție lucrări de termoizolație exterioară, lucrări de instalații și achiziții de materiale de construcții, pretins derulate prin intermediul mai multor societăți de timp „fantomă”. Cel acuzat este Valentin Amzăr, administratorul a două societățI comerciale. Alături de acesta, au mai fost trimiși în judecată Silviu Andrei Buzatu și Mihai Duțescu pentru complicitate la evaziune fiscală.

 

 

Avocatul Dan Panțoiu, despre ziua în care Pendiuc va fi, din nou, liber: „Prin noiembrie o să iasă”

Marţi, 16 Mai 2023 08:56

# Fostul primar al Piteștiului a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Pe 5 mai, la câteva ore după ce au fost condamnați definitiv în dosarul „Publitrans”, fostul primar Tudor Pendiuc și oamenii de afacerii Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi s-au predat autorităților și au fost transferați la Penitenciarul Mioveni.

Curtea de Apel București i-a condamnat pe cei trei inculpați la câte patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu. În schimb, omul de afaceri Valentin Vișoiu a scăpat de condamnarea de 7 ani şi 8 luni de închisoare, dată în primă instanță. La apel, Vișoiu a fost achitat pentru spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu, iar pentru infracţiunea de dare de mită s-a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.

Șeful de la Urbanism și arhitectul șef au scăpat de acuzații în dosarul blocului de la Tancodrom

Joi, 11 Mai 2023 08:58

# Nu s-a putut demonstra că cei doi au săvârșit faptele cu intenție

Doi foști sau actuali angajați ai Primăriei Pitești au fost, până de curând, în vizorul anchetatorilor cu privire la construcția ilegală a unui bloc din municipiu. Este vorba despre dosarul blocului construit în zona Tancodrom, în care trei persoane și o societate comercială au fost trimise în judecată, la începutul anului 2023, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Inculpații Marius Adrian Drăguț,  inspector în cadrul Serviciului Urbanism și Autorizații de Construire din cadrul Primăriei Pitești, dirigintele de șantier Sorin Gheorghe Bărăscu, omul de afaceri Florian Țăpoi și societatea sa Florian Construct Invest Concept SRL sunt acuzați că au  întocmit, în mod nelegal, mai multe documente prin care au atestat că blocul ar fi fost realizat conform autorizației emise de Primăria Pitești.

 

Ursul - în bătaia puștii! În Argeș vor fi împușcate 30 de animale

Joi, 11 Mai 2023 08:51

# Lista zonelor din Argeș unde vor fi vânați

Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică un ordin prin care pot fi vânați 426 de urși, în scop de prevenție.  Pe lângă aceștia, se mai adaugă un număr de 60 de urși care pot fi împușcați în alte condiții, prin derogare. În Argeș vor fi vânate 30 de exemplare, județul fiind depășit doar de Mureș, cu 43 de exemplare, Brașov – 45, Covasna – 54 și Hunedoara – 73.

De la vărul primar, să trăiască! Din nou, la Valea Iașului, bani cu dedicație pentru firma de (din!) casă, Aliflor!

Marţi, 09 Mai 2023 10:01

Despre ceea ce se întâmplă la Primăria Valea Iașului, am mai scris. Despre cum, după venirea pe fotoliul de primar a lui Cristian Enescu, firma favorită de construcții a primăriei a devenit, brusc, Aliflor Invest 2008 SRL, condusă de nimeni altcineva decât de … Bogdan Enescu, vărul primar al… primarului, iar am mai scris. Se spune că presa este câinele de pază al democrației. Noi lătrăm, însă, iar contractele cu atribuire directă se duc, în continuare, la vărul primar de la Aliflor!

 

 

Tudor Pendiuc, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi sunt obligați să plătească 23 de milioane de lei

Marţi, 09 Mai 2023 08:55

# Cei trei au fost încarcerați vineri, 5 mai, la Penitenciarul Mioveni

Dosarul Publitrans a ajuns la final! Deși în primă instanță au fost 10 inculpați condamnați, în urma apelului doar trei au primit pedepse de închisoare cu executare. Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Piteşti, a fost condamnat definitiv, pe 5 mai, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în legătură cu achiziţia de autobuze pentru transportul public local. La Tribunalul Bucureşti, Pendiuc primise o condamnare de 8 ani închisoare, pedeapsă redusă la jumătate de Curtea de Apel Bucureşti, după ce magistraţii au constatat că pentru infracţiunea de luare de mită faptele s-au prescris. Și oamenii de afaceri Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi, reprezentanţi ai SC Girexim Universal SA şi SC CNCD SA,  au primit tot câte patru ani de închisoare cu executare. Pendiuc, Scarlat și Văsîi au fost obligați la plata prejudiciului de 23.279.706,03 lei.

 

Procesul dintre proprietarii Fermei Florica și Ministerul Culturii se judecă abia în toamnă

Vineri, 05 Mai 2023 13:11

Ministerul Culturii continuă să se judece cu foștii sau actualii proprietari ai fermei Florica, care a aparţinut familiei Brătienilor, pentru procedura de exercitare a dreptului de preempțiune.  Mai exact, a fost contestat actul de vânzare prin care Vernel Crăciunescu și alte persoane și-au înstrăinat partea lor de proprietate (de 50% din clădire n. red.) firmei EGP, pe motiv că, fiind monument istoric, proprietarul trebuia să înștiințeze și Ministerul Culturii ca să poată să își exercite dreptul de preemțiune.

Deși Ministerul a pierdut în primă instanță, s-a făcut recurs, iar procesul va fi reluat abia în toamnă, pe 26 septembrie, la Curtea de Apel Pitești.

Până atunci, însă, Ferma Florica se degradează pe zi ce trece!

 

Schimbare de ultim moment! Fără cămin studențesc în campusul din Târgu din Vale

Joi, 04 Mai 2023 22:35

Consiliul de Administrație al Universității din Pitești a aprobat, la începutul lunii aprilie, schimbarea amplasamentului construcției Căminului Studențesc de la Târgu din Vale în locația Campusului B – Aleea Școlii Normale, nr. 7.

Mutarea vine în condițiile în care realizarea căminului studențesc este finanțată de Compania Națională de Investiții, lucrarea fiind chiar atribuită încă din aprilie 2021. Câștigătoarea licitației este o asociere de firme SPS Petrolservice S.R.L. (lider), Costruzioni Generali Sud, Photovoltaic Systems SRL, cu 12.089.886,59 lei, fără TVA.

 

Omul de afaceri Constantin Pănescu a renunțat la procesul cu Agenția de Mediu Argeș

Joi, 04 Mai 2023 22:28

La sfârșitul anului 2022, omul de afaceri Constantin Pănescu a dat în judecată Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș după ce instituția a refuzat, în doi ani consecutivi, să emită acorduri de mediu pentru patru proiecte de scoatere definitivă din fond forestier a unor terenuri aflate în UP II Trivale. Familia Pănescu dorea să scoată din fond forestier mai multe terenuri pe care le deține în Pădurea Trivale, în zona Găvana, pentru ca apoi să construiască  pensiuni turistice.

Constantin Pănescu cerea la Tribunalul Argeș anularea deciziei de respingere a solicitării acordului de mediu. În plus, acesta mai solicita de la Agenția pentru Protecția Mediului și despăgubiri în valoare de 25.000 de euro. După două termene de judecată, omul de afaceri argeșean a renunțat în cele din urmă la cererea sa. „Ia act de renunţarea reclamantului la judecata cererii. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș. Rămâne de văzut ce l-a convins pe afacerist să renunțe la judecată!

A.V.

 

Procesul dintre CJ Argeș și constructorii podului de la Cătesca se mută la Curtea de Apel Pitești

Joi, 04 Mai 2023 22:27

În aprilie 2022, Consiliul Județean Argeș acționa în instanță constructorii podului de la Căteasca, care au refuzat să efectueze lucrările de reparații, ținând cont că lucrarea avea termen de garanție o perioadă de 50 de ani! Alături de constructori, au fost chemați în judecată și proiectantul,verificatorul de proiect și dirigintele de șantier.

La un an distanță de la înregistrarea dosarului, judecătorii de la Tribunalul Argeș au declinat competența de soluționare a cauzei de la un complet la altul. S-a constatat ivit conflictul negativ de competenţă, iar pe 24 aprilie 2023 dosarul a fost trimis Curţii de Apel Piteşti pentru soluţionarea conflictului.

 

PNL Argeș - reclamat că folosește minori la strângerea de semnături în proiectul stimulentului pentru nou-născuți

Miercuri, 03 Mai 2023 10:31

# Ce transmite Alina Gorghiu elevilor: „Pentru voi e o experiență bună că interacționați cu lumea!”

Liberalii argeșeni au fost reclamați la Instituția Avocatul Poporului pentru că au folosit minori la strângerea de semnături pentru proiectul privind stimulentul financiar pentru nou-născuți.  Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș, chiar a postat pe rețelele de socializare un clip video în care mai mulți elevi minori sunt felicitați pentru semnăturile pe care le-au strâns!

Până în prezent, proiectul a fost introdus de două ori în Consiliul Local al municipiului Pitești. De fiecare dată au votat „pentru” doar cei patru inițiatori: Sorin Apostoliceanu, Mihai Coteţ, Cătălina Dumitraşcu şi Răzvan Şerbănoiu. Nu a fost susținut nici măcar de toți consilierii locali liberali, principala problemă ridică de ceilalți consilieri fiind legalitatea proiectului, fapt care a creat numeroase discuții.

 

Fostul șef al PNL Argeș a fost ACHITAT în ultimul dosar ANRP!

Miercuri, 03 Mai 2023 09:00

# Cătălin Teodorescu, despre cauza în care a fost anchetat fără vină: Procurorul de caz mi-a motivat că am fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit!

Unul dintre cele mai cunoscute dosare ale Directiei Nationale Anticorupție s-a facut praf și pulbere joi, 27 aprilie 2023, prin achitări definitive la Înalta Curte de Casație si Justiție. Și nu orice fel de cauză, ci una fabricată de către DNA în colaborare cu SRI. Este vorba despre celebrul dosar ANRP 5, vizând retrocedarea unui teren din Constanța.

Așadar, veste de mare bucurie pentru fostul șef al PNL Argeș, Cătălin Teodorescu. Politicianul a fost achitat în acest ultim dosar ANRP, în care era cercetat. Achitat după ani buni de judecată, de presiune psihică. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis achitarea tuturor inculpaților cercetați în dosar, pe motiv că fapta nu există.

 

Proiectul de comasare a Universităţii Politehnica Bucureşti şi a Universităţii din Piteşti - în consultare publică!

Marţi, 02 Mai 2023 10:25

# Apare noua Universitate Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București

Universitatea din Piteşti a făcut un pas uriaş în dezvoltarea sa. La începutul acestui an, rectorul Dumitru Chirleşan a semnat fuziunea cu Universitatea Politehnica Bucureşti, un centru academic de prestigiu. În acest sens, chiar din această toamnă, UPIT va funcţiona ca Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Piteşti. Proiectul a fost pus în consultare publică.

Potrivit Edupedu.ro, proiectul de lege prevede că sediul principal al UNST Politehnica București va fi în Bucureşti, iar în cadrul noii universități va funcționa, la Pitești, Centrul Universitar Pitești.

 

 

Război, în instanță, pe terenul Catedralei din Costești

Miercuri, 26 Aprilie 2023 12:19

# Printr-o Hotărâre de Consiliu Local, Primăria a trecut terenul în domeniul public  # Atât Parohia Costești cât și Arhiepiscopia se luptă să anuleze actul

Luptă absurdă pe terenul de sub Catedrala cu hramul ”Sfântul Prooroc Ilie”, din Costești. În 2017, Consiliul Local Costești trece terenul, în suprafață de peste 8000 m.p., în domeniul public al localității. Parohia a contestat decizia autorităților locale. Dosarul a ajuns la Tribunalul Argeș, apoi la Curtea de Apel Pitești. În cele din urmă, acesta a ajuns, pentru rejudecare, din nou, la Tribunalul Argeș.

Ce se întâmplă cu prejudiciile din dosarele „Cheresteaua 2 și 3”

Miercuri, 26 Aprilie 2023 08:57

# Cauzele au fost afectate de prescripția răspunderii penale

Spuneam într-o ediție recentă a săptămânalului „Atitudine în Argeș” că trimiterea în judecată a posibililor inculpați din dosarele „Cheresteaua 2 și 3” a devenit imposibilă, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. În această situație, procurorul urmează, conform legii în vigoare, să dispună clasarea cauzelor.

Amintim că dosarul „Cheresteaua 2” își are originea încă din anul 2011, atunci când organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arges - Serviciul de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și tăiere ilegală de arbori. În schimb, dosarul „Cheresteaua 3” a fost deschis încă din anul 2012. Anii au trecut, cercetările au bătut pasul pe loc! Lipsa rapoartelor de expertiză silvică în cele două cazuri a îngreunat activitatea anchetatorilor.

 

Primarul de la Bogaţi - scandal de proporţii cu firma furnizoare de apă a comunei!

Marţi, 25 Aprilie 2023 10:53

Mare jupân pe moşia lui, primarul Ion Gârleanu a mai făcut o aroganţă la Bogaţi, spre disperarea locuitorilor care sunt primii ce au de suferit.

Recent, a fost reziliat contractul de furnizare apă cu firma Pama SRL, din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale faţă de societatea cu pricina. În speţă, Gârleanu încearcă să ascundă gunoiul sub preş, dar consilierii locali liberali strigă cu şapte guri ca să se afle manevrele primarului de la Bogaţi, care se vede că a pus stăpânire pe comună.

Dosarul "Consultanța" - la final de drum. Nicio persoană nu a fost condamnată

Marţi, 25 Aprilie 2023 08:46

Fostul deputat Mircea Drăghici şi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, au fost achitaţi definitiv, luni - 24 aprilie, în dosarul "Consultanța" de către completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cei doi au fost acuzaţi de fapte de corupţie privind încheierea unor contracte de consultanţă cu zeci de primării din Argeş.

În acelaşi dosar au fost achitate alte 35 de persoane - primari şi viceprimari de comune, la momentul săvârșirii faptelor, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.

 

Pagina 8 din 100

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea