Trei piteșteni, condamnați pentru că au înscenat un accident pentru a obține despăgubiri ilegale

Miercuri, 23 August 2023 12:54

 

# Au vrut bani de la firma de asigurări

Trei argeșeni au înscenat un accident pentru a primi despăgubiri de la firma de asigurări. Nu au primit banii mult doriți, iar săptămâna trecută au fost și condamnați la închisoare pentru faptele săvârșite. Presupusul accident a fost demontat de reprezentanții societății de asigurări, în urma verificărilor făcute în cauză. S-a stabilit că acesta nu s-a produs așa cum a fost relatat de cei trei inculpați. Judecătoria Pitești a dat pe 17 august 2023 hotărârea în cauză.

Cosmin Cristian P. a fost condamnat la 2 ani și 20 de zile de închisoare cu executare. Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale. Instanța a stabilit că infracțiunile au fost săvârșite în termenul de supraveghere stabilit într-o altă cauză în care a fost condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Uite că se poate! Hoți de lemne condamnați pentru că au atacat pădurarii cu drujba și toporul

Luni, 21 August 2023 22:03

 

# Inculpații au fost condamnați la șase luni de la săvârșirea faptelor

Au fost scene șocante, în această iarnă, într-o pădure din Argeș, după ce cinci lucrători silvici au prins mai multe persoane în timp ce furau lemne. Hoții i-au amenințat pe pădurari cu drujba, toporul și bâta. La doar șase luni de la săvârșirea faptelor, agresorii au fost condamnați.

Judecătoria Câmpulung a condamnat, pe 11 august, trei persoane pentru ultraj. Un bărbat care a atacat cu drujba personalul silvic a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Un alt bărbat care i-a amenințat pe pădurari cu toporul a primit un an și 4 luni de închisoare cu suspendare, iar o femeie care a ridicat bâta la aceștia s-a ales cu o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

 

 

Medicii reacționează în urma controalelor de la Spitalul Județean Argeș: „Nu a căzut secția pe noi”

Luni, 21 August 2023 21:57

 

Din 10 august, prin ordinul prefectului Radu Perianu, a fost constituită o comisie de control pentru a verifica unitățile medicale din Argeș. Controalele au început cu Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești. Iar în urma verificărilor din această perioadă au fost constatate mai multe probleme, dar nu la fel de grave ca în cazul celor descoperite la centrele pentru vârstnici unde au fost dispuse mai multe măsuri urgente și au fost acordate amenzi pe bandă rulantă.

Pe lângă faptul că în urma controlului desfășurat la spital, la nivelul județului Argeș s-a iscat un conflict mocnit între PNL și PSD, unde reprezentanții celor două partide au încercat să le mai crească un pic imaginea publică, trebuie spus că verificările au adus și ceva bun.

 

Hai, pe 15 august, la Săpata, la Ziua Comunei

Vineri, 11 August 2023 11:27

Luna august aduce, în mod tradițional, o nouă ediție a Zilei Comunei Săpata. Sărbătoarea locală se va ține pe 15 august (Praznicul Adormirii Maicii Domnului), pe terenul de sport din satul Bănărești. Autoritățile locale invită cetățenii să participe în număr cât mai mare la evenimentul festiv. Alături de echipa pe care o conduce, primarul Laurențiu Micu a pregătit localnicilor o zi cu momente artistice deosebite, precum și o festivitate dedicată premierii cuplurilor longevive din localitate. Muzica și voia bună nu vor lipsi, așa cum se întâmplă în fiecare an la sărbătoarea comunei.

 

Primarul din Bradu, Dan Stroe, a fost cercetat de ANI pentru incompatibilitate!

Luni, 24 Iulie 2023 12:40

# Cercetarea s-a încheiat în luna iulie 2023, după patru ani!

Așa cum am mai scris, primarul comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe, nu a avut zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, în general șicane, doar, doar îl prinde cineva, cu ceva. Șicane venite, probabil, de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige. Sau de la cei care vor să ajungă la putere, la Bradu. Scriind reclamații. Este unul din puținii edili care a reușit performanța de a avea reclamații și plângeri depuse la toate instituțiile de forță ce se ocupă cu dosarele, civile sau penale, inclusiv la DNA.

Exclusiv! Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a venit să se reculeagă la biserica din satul natal

Luni, 24 Iulie 2023 12:33

# Alături i-au fost nepoții, strănepoții și stră-strănepoții, adunați din întreaga lume

La numai câteva zile după sărbătorirea de care a avut parte, la împlinirea a 100 de ani, în Aula Academiei Române, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a sosit, împreună cu o parte a familei, într-o vizită fulger, în comuna natală.

Motivul vizitei? Venirea, din alte țări ale Europei, unde locuiesc, a nepoților, strănepoților și stră-strănepoților. Academicianul a ținut să le arate biserica din satul natal – ctitorie a familiei – dar și fostele proprietăți ale boierilor Bălăceanu-Stolnici din localitate: conacul, moara etc.

 

Cazul educatoarei care a agresat trei copii. Șefa Serviciului Creșe Pitești: „O să prezint soluția de condamnare personalului ca să înțeleagă că nu există loc de așa ceva”

Luni, 24 Iulie 2023 12:29

# Educatoarea condamnată a contestat decizia instanței

O educatoare de la Creșa nr. 6 Trivale din municipiul Pitești a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru purtare abuzivă. Judecătoria Pitești i-a interzis inculpatei și dreptul de a exercita profesia de educator. Hotărârea nu este definitivă. Femeia a constestat, deja, hotărârea instanței. Trei copii, în vârstă de trei ani, au fost agresați la creșă de cea care trebuia să îi îngrijească. Totul a ieşit la iveală după ce un părinte a observat răni pe corpul copilului.

Petruța I., educatoare de la Creșa nr. 6 Trivale, este acuzată că, între aprilie - mai 2022, a strâns de gât și trântit cu fundul de oliță o fetiță, că a lovit cu palma în zona feței un băiețel, iar pe un alt băiat l-a făcut nesimțit. Cei trei copilași nu împliniseră în momentul producerii evenimentului vârsta de patru ani.

Fostul polițist Cristian Cioacă mai rămâne cel puțin câteva luni în închisoare

Luni, 24 Iulie 2023 12:05

# Următoarea cerere de liberare condiționată poate fi făcută în noiembrie 2023

Fostul polițist Cristian Cioacă mai rămâne la închisoare câteva luni. Judecătoria Pitești a respins, pe 19 iulie, propunerea de liberare condiționată, considerând că nu au fost îndeplinite condițiile. Unul dintre motivele care au condus la această decizie este faptul că acesta nu a plătit niciun bănuț din despăgubirile civile datorate familiei Ghinescu. Hotărârea instanței nu este definitivă!

Deși Comisia Penitenciarului Mioveni l-a propus pentru liberare condiționată, Judecătoria Pitești a respins cererea. Următoare cerere de liberare condiționată poate fi făcută abia în noiembrie 2023.

 

Romsilva și ANAF-ul vor să recupereze prejudiciile din dosarele Cheresteaua II și III

Luni, 24 Iulie 2023 12:03

# Patru dosare, cu o miză totală de peste 31 milioane lei, au fost înregistrate la Tribunalul Argeș

Faptele din dosarele Cheresteaua II și III au fost prescrise înainte ca dosarele să fie trimise în judecată! Suspecții au scăpat de dosarele penale, dar față de aceștia au fost menținute măsurile asiguratorii dispuse în cauze. Acum, părțile vătămate încearcă să recupereze prejudiciile constatate de procurori. Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, împreună cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva, prin Direcția Silvică Argeș, au introdus în instanță mai multe cereri care au ca obiect acțiuni în răspundere delictuală.

Șoferi judecați după ce au înscenat un accident rutier

Joi, 20 Iulie 2023 11:50

 

În județul Argeș se observă o creștere a persoanelor trimise în judecată după ce au înscenat accidente rutiere ca să primească despăgubiri, în mod fraudulos, de la firme de asigurări. În ultimii ani, polițiștii argeșeni s-au confruntat cu mai multe astfel de cazuri. Din nefericire, acestea sunt greu de observat la fața locului de polițiști putând fi depistate abia în urma unor verificări mai amănunțite. Astfel, lucrătorii de poliție ajung să consemneze, fără intenție, date necorespunzătoare adevărului în cuprinsul procesului verbal de contravenție, care îi avantajează pe inculpați.

 

 

Fals contabil - judecat pentru exercitarea fără drept a profesiei

Joi, 20 Iulie 2023 11:50

 

# A recunoscut că a deținut calitatea de expert contabil fără drept

O femeie din Argeș a desfășurat activități de contabilitate, timp de opt ani, fără a deţine calitatea de expert sau contabil autorizat. Inculpata și-a recunoscut faptele și a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Acordul a fost trimis Judecătoriei Pitești pentru soluționare.

 

Decizie în dosarul vaccinărilor fictive! Registrator din Argeș, condamnat la închisoare cu executare

Miercuri, 19 Iulie 2023 12:37

 

# 19 pacienți au primit pedepse de închisoare cu suspendare

Un registrator din Argeș a fost condamnat, la Tribunalul Argeș, la 2 ani și 4 luni închisoare cu executare în dosarul „Vaccinare la chiuvetă”. Dănuț Costin Ivănoiu, în vârstă de 27 de ani, registrator în cadrul Centrului de Vaccinare Bradu, la data săvârșirii faptelor, a fost acuzat că a eliberat, în mod fictiv, certificate de vaccinare şi voucherele aferente unor persoane care, în fapt, nu au urmat schema de vaccin. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Pedeapsă drastică primită de un argeșean după ce a lovit cu BMW-ul mai mulți polițiști

Miercuri, 19 Iulie 2023 08:04

 

În anul 2022, în ziua de Paște, doi poliţişti din Argeș au fost loviţi cu maşina de un bărbat care încerca să scape de un dosar penal pentru conducere fără permis. Incidentul s-a întâmplat în zona târgului anual organizat în comuna Poiana Lacului. În loc să le prezinte polițiștilor documentele la control, șoferul a încercat să scape de ei, deși avea în mașină și trei copii minori. Săptămâna trecută, inculpatul a fost condamnat de către Judecătoria Pitești la 4 ani şi 8 luni închisoare. Decizia instanței nu este definitivă!

Familia inspectorului de la Urbanism a ridicat o uriașă „anexă gospodărească”, la doi pași de râul Doamnei

Miercuri, 12 Iulie 2023 12:33

# Soțul, care lucrează la Compartimentul Urbanism, a redactat autorizația de construire pentru soție # Terenul a fost achiziționat de la comuna Corbi în 2018 # „Am luat terenul pe numele soției”, spune inspectorul principal Daniel Moisescu

Am primit la „poșta redacției” mai multe reclamații cu privire la activitățile desfășurate de angajații Primăriei Corbi. După ce contabila a fost trimisă în judecată, la sfârșitul anului 2022, fiind acuzată că a virat 1,5 milioane de lei, timp de cinci ani, către societatea administrată de către fiica sa, se pare că, între timp, s-a deschis „cutia pandorei” în comuna Corbi.

 

Filmul evaziunii fiscale uriașe de la Capitol

Miercuri, 12 Iulie 2023 12:29

# Din sacii de bani vehiculați, după expertiză… nu a mai rămas nimic! # În dosar, ANAF-ul se constituise parte civilă pentru 7,64 milioane de lei!

Patroana lanțului de firme care gestioneză afacerea numită, generic, Capitol, a scăpat, recent, basma curată. În timpul unui proces răsunător, a reușit să demonstreze că sumele uriașe de bani ce i s-au pus în seamă - ca urmare a unei presupuse evaziuni fiscale în formă continuată și spălare de bani – nu au un fundament real. O victorie de etapă, procesul fiind în primă instanță, însă o victorie importantă. Pentru că sumele date jos au, în spate, expertize de specialitate și declarații de martori.

Un angajat de la Agenția pentru Protecția Mediului, condamnat pentru delapidare

Miercuri, 12 Iulie 2023 12:24

 

# A furat bani din încasări

Un consilier de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Argeș a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru delapidare și fals intelectual. Inculpatul a luat bani din încasările instituției şi a făcut plăţi nereale către Trezorerie.

Dragoș B., fost angajat la APM Argeș, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul. Pe 27 iunie 2023, Judecătoria Pitești a admis acordul și l-a condamnat pe inculpat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanței nu este definitivă.

 

Șase persoane, trimise în judecată de DNA Pitești pentru fapte de corupție

Luni, 10 Iulie 2023 22:27

 

# Afacerist judecat pentru că a depus o expertiză semnată de un inginer mort

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați, în trei dosare, pentru infracțiuni de corupție. Aceștia sunt acuzați că au obținut pe nedrept fonduri europene. Cauzele se judecă la Tribunalul Argeș.

A început recuperarea prejudiciului de peste 23 de milioane de lei din dosarul „Publitrans”

Miercuri, 05 Iulie 2023 14:45

 

În ultima ședință a Consiliului Local Pitești, din luna iunie, s-a aprobat hotărârea  privind achiziționarea de către Publitrans 2000 SA a unor servicii juridice. Se dorește punerea în executare a deciziei penale pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul numit chiar „Publitrans”. De la patru persoane fizice și două persoane juridice trebuie să se recupereze un prejudiciu de 23.279.706,03 lei. Fostul primar Tudor Pendiuc, oamenii de afaceri Gheorghe Văsâi și Constantin Scarlat, împreună cu cele două societăți ale lor Girexim Universal și CNCD SA, respectiv Emilian Nechita, fost director executiv în cadrul primăriei Pitești, sunt buni de plată.

 

Afaceristul câmpulungean Mihai Bosoiu cere 2,5 milioane de lei pentru că a stat două luni în pușcărie

Miercuri, 05 Iulie 2023 14:42

 

# Penitenciarul Mioveni, Spitalul Penitenciar Jilava și Statul Român – vinovații, în opinia lui Bosoiu

Omul de afaceri câmpulungean Mihail Bosoiu a fost trimis, recent, în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Bărbatul a mai fost condamnat definitiv, în septembrie 2022, la 6 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare cu executare, tot pentru evaziune fiscală. Afaceristul nu este închis, obținând eliberarea din motive medicale. Acum, cere 2,5 milioane de lei de la statul român pentru cele două luni în care a fost încarcerat

Filarmonica Pitești va da angajaților banii din perioada în care au fost trimiși în șomaj tehnic

Marţi, 04 Iulie 2023 16:52

 

A venit nota de plată! Filarmonica Pitești este încă bântuită de greșelile trecutului. Conducerea instituției trebuie să plătească angajaților banii din perioada în care au fost trimiși în șomaj tehnic. Angajații au câștigat procesul pentru cele două luni din anul 2020 când au primit doar 75% din salariu. Curtea de Apel Pitești a stabilit, recent, că măsura luată de fostul manager al Filarmonicii, a fost una abuzivă și a admis, în parte, acţiunea Sindicatului Filarmonicii Pitești. Decizia instanței este definitivă!

 

Pagina 8 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea