Mai e mult de așteptat! Podul de la Poiana Lacului ar putea fi realizat abia la sfârșitul anului 2024

Marţi, 04 Iulie 2023 16:47

 

# S-au împlinit 9 ani de când podul a fost distrus de inundații

Podul de peste Valea Răchita, din comuna Poiana Lacului, a fost distrus în urma inundațiilor din luna mai 2014. Au trecut de atunci NOUĂ ani, iar vechiul pod arată la fel ca atunci, deși se află pe un DRUM NAȚIONAL. Nu s-a realizat absolut nimic! Tot din 2014 circulația se realizează în zonă, pe o singură bandă, pe un pod metalic care ar trebui să fie provizoriu.

În data de 28 mai 2014, pe DN 67B, care face legătura între Piteşti şi Drăgăşani, structura de rezistenţă a podului peste pârâul Teleormănel a cedat, acesta devenind impracticabil. A trebuit să treacă câteva luni și să se organizeze un protest pentru a fi găsită o soluție de avarie, iar oamenii să nu mai ocolească 30 de kilometri.

 

Om de afaceri din Mioveni - judecat pentru evaziune fiscală

Marţi, 04 Iulie 2023 16:40

 

# Mai mulți afaceriști din județ – martori în dosarul său penal

În luna septembrie a anului trecut, a fost trimis în judecată omul de afaceri Vasile Cristinel Manolescu, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta a fost acuzat de procurori că, în calitate de administrator al unei firme din Mioveni, ar fi înregistrat în documentele financiar contabile ale societății și a declarat la organele fiscale cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale.

 

 

Primarul de la Vlădești va scăpa de dosarul penal

Miercuri, 28 Iunie 2023 12:10

 

# Curtea de Apel Pitești a stabilit primul termen de judecată abia în noiembrie, când faptele sunt deja prescrise

Cristian Hristu-Dică, primarul de la Vlădești, a făcut apel în dosarul în care a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne. Cauza a fost înregistrată la Curtea de Apel Pitești care a stabilit primul termen de judecată abia pe 6 noiembrie 2023. Un lucru e clar! Edilul va scăpa, astfel, mai mult ca sigur de dosarul penal. În cazul infracțiunii pentru care a fost condamnat, termenul de prescripţie a răspunderii penale este de doar trei ani, iar acesta se împlinește la sfârșitul lunii octombrie. Adică înainte de a se începe judecata la Curtea de Apel Pitești.

La jumătatea anului, la Valea Iașului, jumătate din banii atribuiți direct au fost pentru firma de (din!) casă, Aliflor!

Miercuri, 28 Iunie 2023 12:06

 

# De la vărul primar, să trăiască!

Se întâmplă la Primăria Valea Iașului, fenomen despre care am scris de mai multe ori. Despre cum, după venirea pe fotoliul de primar a lui Cristian Enescu, firma favorită de construcții a primăriei a devenit, brusc, Aliflor Invest 2008 SRL, condusă de nimeni altcineva decât de … Bogdan Enescu, vărul primar al… primarului, iar am mai scris. Se spune că presa este câinele de pază al democrației. Noi lătrăm, însă, iar contractele cu atribuire directă se duc, în continuare, la vărul primar de la Aliflor! Săptămâna trecută, a fost escaladat un nou vârf… financiar!

Din 2020, la Valea Iașului, în locul lui Nicolae Barbu (PNL), pe fotoliul de primar s-a suit Cristian Enescu, cel care a fost viceprimarul lui Barbu în ultimele două mandate (ultimii opt ani). Printre măsurile vitejești luate de noul – dar vechiul – venit, s-a numărat și trimiterea în judecată a fostului primar pentru diverse.

 

 

Copiii lui „Brânză” rămân la închisoare. Curtea de Apel Pitești le-a respins solicitările

Miercuri, 28 Iunie 2023 08:12

 

# Aceștia sunt încarcerați la Penitenciarul Craiova

Inculpații din dosarul „Cheresteaua 1” au cerut desființarea hotărârii prin care au fost condamnați. Fără succes, însă! Curtea de Apel Pitești a respins, pe 12 iunie, ca nefondate contestațiile în anulare formulate de frații Daniel Ionuț și Liviu Ghoerghiță Andrei, cei doi copii ai lui Ion Andrei, zis și Brânză, patronul firmei Andris. De asemenea, au fost respinse și contestațiile formulate de pădurarul Vasile Uță și Mihai Gheorghe, fost șef de district în cadrul Ocolului Silvic Valea Oltului. Decizia instanței este definitivă!

Patroana de la Capitol a fost achitată în mega-dosarul de evaziune fiscală

Marţi, 27 Iunie 2023 22:14

 

Deși sistemul de justiție funcționează, în momentul de față, cu avariile aprinse, iată că, pentru patroana Mariana Rambela, de la restaurantul Capitol, a fost de bine. Magistrații Tribunalului Argeș au achitat-o pentru infracțiunile de care era acuzată, printre care evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. Hotărârea nu este definitivă.

Mariana Rambela, managerul complexului-restaurant „Capitol”, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, fiind cercetată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor.

 

 

Soţul Alinei Gorghiu, noul ministru al Justiţiei, se judecă cu o bancă! Are de plată 1,7 milioane de lei

Marţi, 27 Iunie 2023 10:48

 

# Dosarele în care este implicat Lucian Isar se vor judeca pe 12 septembrie 2023

Şefa PNL Argeş, Alina Gorghiu, este noul ministru al Justiţiei în Guvernul Ciolacu. De la numirea în funcţie, ea toată lumea are ochii aţintiţi spre ea, tocmai pentru că Justiţia e un domeniu greu şi sensibil. Şi în timp ce Gorghiu se străduieşte să facă faţă provocărilor, apar informaţii picante despre soţul său, Lucian Isar, cu care este căsătorită din anul 2016.

Patronul de la Genicom, deși în pușcărie, nu scapă de acuzațiile de evaziune fiscală

Marţi, 27 Iunie 2023 10:19

 

# Magistrații Curții de Apel au dispus rejudecarea dosarului

Mihai Marian, patronul cunoscutei firme Genicom, este în pușcărie, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Pitești, într-un dosar în care au fost judecați mai mulți patroni argeșeni. Între ei, soțul unei procuroare și al unei directoare de instituție din Argeș. Din cei 11 inculpati care au declarat apel, numai patru au fost condamnați. Ceilalți au scăpat de acuzații după ce a intervenit prescripția faptei. Mihail Marian, patronul firmei Genicom, a primit o pedeapsă cu executare, de 6 ani si 8 luni pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Săptămâna trecută, într-un alt dosar, în care este acuzat de infracțiuni de evaziune fiscală, magistrații Curții de Apel Pitești au decis rejudecarea dosarului.

 

Decizie definitivă în dosarul „şpăgilor pentru adeverinţe medicale” de la Spitalul Județean Argeș

Luni, 26 Iunie 2023 12:22

 

# O infirmieră a fost condamnată la 6 ani și 6 luni de închisoare

# Deși a primit o pedeapsă cu suspendare, doctorița Nicoleta Nistor lucrează în continuare la SJU Pitești

Pe 12 iunie, Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă în cel mai mare dosar de corupţie, privind acordarea de concedii medicale fictive. Un număr de 50 de inculpați, dintre care cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean au fost judecați pentru trafic de influenţă, uz de fals, abuzuri, instigare, complicitate şi alte infracţiuni.

Deși trebuie să controleze drumurile din județ, Inspectoratul de Stat în Construcții Argeș nu are niciun specialist în domeniu!

Miercuri, 21 Iunie 2023 21:36

 

Drumurile din județul Argeș - mai bine-zis felul în care au fost construite – au făcut, recent, record de audiență într-un reportaj marca ”România, te iubesc!”. De asemenea, este cunoscut faptul că, cu puțin timp în urmă, Direcția Națională Anticorupție a ridicat documente de la mai multe primării din Argeș, documente care vizează și construirea de drumuri.

Mai este cunoscut faptul că județul nostru ocupă al doilea loc, la nivel național, în ceea ce privește lungimea rețelei de drumuri județene. Numeroase primării din județ sunt campioane la atragerea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii.

 

Urșii au produs pagube de peste 81.000 de lei în Argeș. Două animale au fost împușcate în acest an

Miercuri, 21 Iunie 2023 16:15

 

În anul 2023, în județul Argeș au fost înregistrate la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș mai multe incidente provocate de urși. Valoarea pagubelor create de animalele sălbatice se ridică la suma de peste 81.000 de lei. În primele luni ale anului au fost păgubite un număr de 38 de persoane din Argeș, însă numărul acestora poate fi multe mai mare, referindu-ne strict la persoanele care au anunțat autoritățile și au cerut să fie despăgubite. De la începutul anului și până în prezent, doi urși au fost extrași prin împușcare în județul Argeș.

Piteșteanca Elena Maria Pîrlici, performanță de aur la Olimpiada Națională de Biologie

Miercuri, 21 Iunie 2023 12:19

 

# Va fi primul doctor din familia sa

Elevii argeșeni s-au întors cu rezultate extraordinare de la olimpiadele și concursurile școlare naționale. Performanță de aur a fost și pentru pentru o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești. Elena Maria Pîrlici, în vârstă de 18 ani, a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Biologie. A fost pentru a doua oară consecutiv când tânăra piteșteancă a reușit să se califice în această etapă a olimpiadei, de fiecare dată obținând rezultate de excepție.

 

 

Biroul Vamal Argeș - rușinea de la intrarea în Pitești

Marţi, 20 Iunie 2023 09:00

# Sediul instituției arată ca o clădire părăsită

Amplasat la cea mai importantă poartă de intrare în municipiul Pitești, cea dinspre autostrada A1, Biroul Vamal de Interior Argeș este într-o stare deplorabilă. Este rușinea de la intrarea în Pitești! Geamurile sparte, gresia lipsă și buruienile de pe scări, cablurile atârnate, intrarea principală blocată, toate acestea te atenționează că te afli într-o clădire părăsită, nicidecum într-o instituție publică în care trec zilnic zeci sau chiar sute de persoane.

Te îngrozești numai când te uiți prin jur. Gresia care plachează scările de la intrarea principală și fațada clădirii sunt desprinse în mai multe locuri, iar iarba uscată și buruienile și-au făcut apariția.

 

 

Atenție la furat! DNA anunță că va primi sprijin de la FBI în cadrul anchetelor

Luni, 19 Iunie 2023 18:01

 

Nu e de glumă! FBI va acorda sprijin DNA prin intermediul unor programe de pregătire profesională privind utilizarea tehnicilor şi metodelor speciale de investigaţii, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie în urma întâlnirii şefului DNA cu ataşatul legal al FBI din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, scrie News.ro

Săptămâna trecută, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a avut o întâlnire, pe această temă, cu atașatul legal al Biroului Federal de Investigații (FBI) din cadrul Ambasadei SUA la București.

 

Patronul unei fabrici de pâine din Argeș, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Joi, 15 Iunie 2023 09:03

 

Omul de afaceri câmpulungean Mihail Bosoiu a fost trimis, recent, în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Bărbatul a mai fost condamnat definitiv, în septembrie 2022, la 6 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare cu executare, tot pentru evaziune fiscală.

Mihail Bosoiu, în vârstă de 54 de ani, este patronul unei societăţi care are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor de patiserie. În dosarul în care a fost trimis în judecată, inculpatul este acuzat că ar fi înregistrat în actele contabile ale societății sale, Mibos Project din Dragoslavele, cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale.

 

Primarul din Boteni, Vasile Leau, a mai scăpat de un dosar penal!

Miercuri, 14 Iunie 2023 08:51

 

# Și fiica sa a scăpat de acuzația de evaziune fiscală

Vasile Leau, primarul din Boteni, poate dormi, deocamdată, liniștit. Un proces în care erau urmăriți penal, atât el cât și fiica sa, este pe drumul cel bun, din perspectiva acestora. Adelina Georgeta Leau era urmărită pentru evaziune fiscală în formă continuată, iar tatăl acesteia, Vasile Leau, era acuzat de infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată. Tribunalul Argeș a constatat că faptele s-au prescris și au încetat procesul penal.

Prin rechizitoriu penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpați, tată și fiică, în noiembrie 2019. În actul de sesizare a instanței s-au reținut următoarele fapte: Adelina Leau, în calitate de administrator al unei firme de panificație, în perioada 2013-2014 nu a înregistrat în documentele contabile ale societății toate veniturile realizate, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

 

 

Pendiuc, Scarlat și Văsîi au primit pedepse mai mici pentru că s-a avut în vedere vârsta inculpaţilor și vechimea faptelor

Marţi, 13 Iunie 2023 10:23

 

# Motivarea instanței în dosarul „Publitrans” # Publitrans 2000 SA angajează avocat pentru a recupera prejudiciul de peste 23 de milioane de lei

La începul lunii mai 2023, Curtea de Apel București a dat sentința definitivă în dosarul „Publitrans”. Tudor Pendiuc - fostul primar al municipiului Pitești și oamenii de afaceri Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi au fost condamnați la câte patru ani de închisoare cu executare. Cei trei inculpați au fost obligați și la plata prejudiciului de peste 23 de milioane de lei către partea civilă Publitrans 2000 SA, în solidar și cu societățile SC Girexim Universal SA și SC CNCD SA. De asemenea, și inculpatul Emilian Nechita, fost director executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Pitești, a fost obligat de către instanță la plata unei părți din prejudiciu, deși i s-a încetat procesul penal ca urmare a prescrierii faptelor. Urmează ca societatea Publitrans 2000 SA să întreprindă demersurile necesare pentru a recupera de la inculpați prejudiciul în cauză.

Monumentul de la Piteşti, dedicat foştilor securişti, a fost modificat pe ici pe colo prin punctele esenţiale!

Marţi, 13 Iunie 2023 07:46

 

În septembrie anul trecut, în Cimitirul Militar din Piteşti a răsărit un monument controversat, dedicat eroilor de pe „frontul nevăzut”, adică foştilor lucrători în SRI şi fosta Securitate. Cei care au pus la cale acest proiect sunt membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SRI - Sucursala Argeș.

În oraşul în care a avut loc „Experimentul Piteşti”, cele mai teribile acte de cruzime din închisorile comuniste, un asemenea monument a fost considerat o sfidare. Călăii să fie cinstiţi ca nişte eroi???

La presiunile mai multor asociaţii şi chiar a şefului SRI, Eduard Hellvig, textul scris pe placa memorială a fost schimbat, astfel încât să facă referire numai la cadrele din SRI care au activat după 1990.

 

Statul român încearcă să recupereze o parte din prejudiciul din dosarul Cheresteaua II

Joi, 01 Iunie 2023 08:49

 

# Proces cu miză de peste 4 milioane de lei la Tribunalul Argeș!

Celebrul dosar Cheresteaua II s-a închis, faptele din acesta fiind clasate recent, prin noua legislație adoptată. Sumele vehiculate sunt enorme și, iată, statul român încearcă, în instanță, să recupereze câte ceva. În cazul de față, este vorba de circa 4 milioane de lei suma calculată ca evaziune fiscală. În dosarul „Cheresteaua 2”, în care au fost implicați frații Ion și Gheorghe Ghilencea, de la SC Doi Brazi SRL din Pietroşani, s-a stabilit în sarcina suspecților un prejudiciu adus bugetului de stat în cuantum total de 22.810.372 lei. Prejudiciul este compus din valoarea materialului lemnos exploatat fără autorizații de exploatare plus valoarea materialului lemnos exploatat în baza autorizațiilor de exploatare emise ilegal, dar și cel aferent săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Un producător din Topoloveni se bate cu ANPC-ul!

Joi, 01 Iunie 2023 07:49

# Patroana firmei: „În Justiție am câștigat când ANPC a făcut abuz cu amendarea noastră”

Bibiana Stancioulov (foto), patroana fabricii de magiun de la Topoloveni, nu a avut, de când a reînviat vechea afacere tradițională, liniște. Deși firma sa a obținut prestigioase premii internaționale pentru calitate și înregistrarea ca produs cu Indicație Geografică Protejată la nivel european, apoi calitatea de furnizor al Casei Regale a României. Poate tocmai de aceea. Produsele fabricate aici sunt fără conservanți și fără zahăr adăugat. Iată că, mai nou, tocmai această mențiune de pe etichetă, deranjează. Și nu pe oricine!...

 

Pagina 9 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea