“Sunt total indignat de sentinţa ÎCCJ (…). Nu voi lăsa lucrurile aşa! CEDO va face dreptate”

Luni, 28 Aprilie 2014 00:00

# Fostul şef al SPCRPIV Argeş, Codruţ Vlăsceanu, ultima declarație  înainte de a fi încarcerat în Dosarul Permiselor. Într-un interviu acordat ziarului  nostru  la scurt timp după  pronunţarea sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care l-a trimis în puşcărie, Codruţ Vlăsceanu  mărturiseşte că se aştepta ca Instanţa Supremă să se rezume, în cazul său, la o pedeapsă cu muncă în folosul comunităţii, mai ales după ce DRPCIV atestase faptul că Vlăsceanu nu a participat ca examinator la examenele pentru obţinerea permiselor. Fostul şef al SPCRPIV Argeş, aflat de două săptămâni după gratii,

Omul de afaceri Marian Drăgușin are de recuperat 50 miliarde de lei vechi de la propria firmă, Vinalcool, acum în faliment!

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

# Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a pierdut procesul cu Vinalcool Argeş # AAAV revendica o creanţă de 60.000 de lei  de pe vremea FPS. Luna trecută, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, în calitate de creditor al SC Vinalcool Argeş, a formulat şi înaintat Tribunalului Comercial Argeş o contestaţie la tabelul definitiv al creditorilor, solicitând înscrierea în respectivul document a unei

 

Scandalul dintre Consiliul Județean și romii din Costești continuă!

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

# Veste proastă pentru romi: de Paște, facturile emise, de zeci de miliarde, anulate. Plus sute de milioane cheltuieli de judecată. Așa cum am arătat și în numerele anterioare ale publicației noastre, romilor din Costești, deveniți creditori – peste noapte – ai Consiliului Județean, ai Regiei Județene de Drumuri Argeș și ai multor primării din județ, a început… să li se înfunde. Șanțurile săpate de aceștia, acoperitoare– în acte – ale unor distanțe astronomice, s-au concretizat în facturi fabuloase. Zeci de miliarde de lei vechi au apărut ca buni de plată, din punctul lor de vedere, deși nimeni nu le-a

Scandal și procese în Complexul Fortuna

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

Lichidatorul judiciar al  SC Fortuna SA contestă  procesul verbal al adunării creditorilor  din 13 martie 2014. Contestaţia va ajunge pe masa judecătorilor în luna mai a acestui an.  Până atunci însă,  se anunţă un alt proces, de data aceasta cu unul dintre cumpărătorii spaţiilor complexului Fortuna, vândute în cadrul procedurii falimentului.

 

Romii de la Costeşti fac completări la cererile de deschidere a procedurii insolvenţei pentru Regia Judeţeană de Drumuri

Luni, 07 Aprilie 2014 15:18

# Dosarul şanţurilor săpate de romi pentru Consiliul Județean Argeș, din nou la judecată. # Romii ştiu una şi bună: vor banii pe şanţurile săpate de-a valma, altfel se jură că bagă Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri în insolvenţă. Pe 4 martie 2014, “Dosarul şanţurilor” a ajuns, din nou, pe masa judecătorilor Tribunalului Specializat Argeş.

Noi probe ce ar putea schimba sentinţele în Dosarul Permiselor

Luni, 07 Aprilie 2014 14:17

# DRPCIV atestă faptul că Vlăsceanu nu a participat ca examinator la examenele pentru obţinerea permiselor. La sfârşitul săptămânii trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat un nou termen al apelului declarat de cei 28 de inculpaţi din Dosarul Permiselor, dar şi de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti, care i-a trimis în judecată, în anul 2008, pentru fapte de corupţie. Decizia Instanţei Supreme a fost însă din nou amânată, de data aceasta pentru a doua jumătate a lunii aprilie. Comisarului Codruţ Vlăsceanu, cel mai sonor nume din dosar, i-ar putea fi redusă

 

Salariaţii de la Casa Argeşeană, păcăliţi să-şi dea demisiile?

Luni, 31 Martie 2014 00:00

În articolul “Restaurantul Casa Argeșeană a fost închis... pentru renovare”, publicat într-un număr anterior al ziarului nostru, Atitudine în Argeş arăta că motivul cel mai probabil pentru închiderea localului este, nu renovarea, ci datoriile acumulate de unitate în ultimii ani.
Restaurantul aparținând omului de afaceri Daniel Otobâcu a funcționat într-un spațiu proprietate a Căilor Ferate Române, CFR fiind, de altfel, creditorul care a şi cerut intrarea în faliment a SC Casa Argeşeană, pentru neplata chiriei.  “Nu este vorba decât despre 200 de milioane lei vechi,  debite restante

Se întâmplă sub ochii autorităților!!! Exploatările forestiere de la Rucăr pun în pericol un întreg sat

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Un versant a început s-o ia la vale după ce firma care l-a cumpărat a trecut la defrişări. SC Surven Star SRL a început tăierile  de copaci pe  terenul înstrăinat de Obştea Rucăr şi  Ocolul Silvic  Păpuşa Rucăr.  După ce firma  şi-a croit, într-o primă etapă,  un drum forestier, rucărenii care locuiesc la poalele muntelui  au constat primele alunecări de teren  şi au sesizat Garda de mediu, de teamă că  exploatarea lemului în zonă va face ca versantul să le înghită casele.

 

Până la o eventuală trimitere în judecată, soacra lui Daniel Constantin rămâne la Finanţe

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Directorul AJFP Argeş,  Petre Cojocaru (foto): “Doamna e majoră, vaccinată, cu o experienţă de 20 de ani în finanţe, ştia cu ce se mănâncă activitatea de control fiscal”. Deşi cercetată pentru luare de mită şi fals intelectual în formă continuată, Maria Pop - soacra lui Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi preşedinte al Partidului Conservator -continuă să-şi desfăşoare activitatea de consilier superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş.  Într-un interviu acordat ziarului nostru, directorul AJFP Argeş, Petre Cojocaru îşi exprimă, în nume propriu, părerea despre faptele de care este acuzată Maria Pop. 

ÎCCJ a decis: procesul lui Constantin Nicolescu se va rejudeca!

Luni, 24 Martie 2014 00:00

# Nici achitat, nici trimis în închisoare, dar marginalizat de propriul partid. După seria de lovituri primite în ultima lună, consecinţe ale faptului că  ÎCCJ l-a găsit în conflict de interese, Constantin Nicolescu  a primit  un răgaz din partea aceleiaşi instanţe, într-un alt proces care l-ar putea trimite în închisoare. Dosarul în care fostul preşedinte al CJ Argeş este acuzat de Direcția Națională Anticorupție că ar fi accesat ilegal bani europeni pentru reabilitarea a patru unități școlare din județ și că ar fi luat mită de la omul de afaceri Cornel Penescu se întoarce la Curtea de Apel Bucureşti.

 

Tupeu... de șanț! Romii din Costești au încercat să bage în insolvență 10 primării!

Luni, 24 Martie 2014 00:00

# Firmele acestora, cercetate de Finanțe pentru posibilă evaziune fiscală. Primăriile Recea, Buzoești, Băiculești, Negrași, Teiu, Recea, Tigveni, Cepari, Băbana și Mălureni sunt vinovate, în fața romilor din Costești, că nu le-au achitat acestora facturi însumând zeci de miliarde lei vechi. Firmele romilor din Costești au facturat primăriilor menționate lucrări ce se ridică la sume amețitoare, sume imposibil de suportat, în cazul unor primării sărace din punct de vedere al bugetului anual. Așa încât pe rolul Tribunalului Comercial Argeș au apărut 12 procese. În toate, firmele romilor cer insolvența acestor primării.

Lichidatorul judiciar Petre Costin Cătălin, reținut de DNA Pitești pentru luare de mită!

Luni, 17 Martie 2014 15:09

# În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, de la data de 14.03.2014, ora 03:45, până la data de 15.03.2014, ora 03:45, a inculpatului COSTIN PETRE CĂTĂLIN, lichidator judiciar, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (două acte materiale).  Din ordonanța de reținere, întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora:
La data de 09.04.2013, inculpatul Costin Petre Cătălin, în calitate de lichidator judiciar a fost desemnat de Tribunalul Specializat Argeș, să administreze procedura simplificată de insolvență în cazul unei societăți comerciale.

 

Scandal la Cetăţeni. Schimb de acuzaţii grave între primar şi mediatorul şcolar

Luni, 17 Martie 2014 15:04

Florian Tinca, mediatorul şcolar pentru copiii rromi de la Certăţeni, îl acuză pe primarul Ion Toader de nerespectarea promisiunilor electorale! Şi nu e vorba de cele care i-ar privi pe elevii rromi, ci de împroprietăririle pe care edilul nu le-a mai făcut, deşi în baza lor i-ar fi convins pe rromi să-l voteze. Primarul spune  însă că mediatorul şcolar are interese personale, arătând cu degetul spre vila recent construită, fără nicio autorizaţie,  de Florian Tinca.

Cetățean danez născut în Pitești, trimis în judecată pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu opt ani

Luni, 17 Martie 2014 14:54

Un cetățean danez, născut în Pitești, a fost trimis în judecată, în ultima zi a lunii ianuarie, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru cumpărare de influență. Boboc Ion Dumitru Christiansen, în vârstă de 30 de ani, are dublă cetățenie, română și daneză, și domiciliul în Danemarca. Dosarul inițial a fost pornit de către structura teritorială Pitești a DNA, pentru că implicați în cauză sunt și patru polițiști din Pitești, printre care ofițerul de poliție judiciară Ghiță Marius Gabriel și colegul său, agentul Tănase Sabin Gheorghe, judecați de Curtea de Apel Pitești, pentru trafic de

 

Casa Argeşeană, chemată în instanţă pentru debite restante şi penalităţi neachitate

Luni, 10 Martie 2014 23:47

# CFR Călători a cerut intrarea în faliment a SC Casa Argeşeană, pentru neplata chiriei.  Patronul Casei Argeşene, Daniel Otobâcu  a avut şi  are mari dificultăţi  în efectuarea plăţilor, de la sumele datorate  firmelor de construcţii, care în urmă cu trei ani treceau la executarea  silită a firmei omului de afaceri argeşean, până la plata chiriei, cum este cazul în dosarul aflat la Tribunalul Comercial Argeş.
Pe 27 februarie 2014, S.N.T.F.C. "C.F.R. CĂLĂTORI" S.A. Bucureşti, prin sucursala Transport Feroviar Călători Craiova a cerut instanţei falimentul  SC Casa Argeşeană.

Vidraru SA acuză SC Electroargeş de ilegalităţi în majorarea capitalului social

Luni, 10 Martie 2014 23:41

# Un nou scandal, la Curtea de Argeș, în jurul grupării Cătălin Chelu! Societatea Vidraru, unul dintre acţionarii SC Electroargeş acuză gruparea Chelu (nume legat şi de alte inginerii cu acţiuni, puse în practică la mai toate societăţile controlate de controversatul om de afaceri) de o serie de ilegalităţi comise în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, manevre  prin care s-a reuşit fentarea CNVM şi păgubirea acţionarilor minoritari. Dosarul se află la Tribunalul Specializat Argeş, care, luna aceasta, urmează să se pronunţe asupra acuzaţiilor de majorare ilegală a capitalului social al Electroargeş.

 

Acesta este omul care a băgat în insolvență firma lui Nicolae Ivănescu! Silva Grup datorează, din 2004, peste o jumătate de milion de euro lui Marian Paraschiv

Luni, 10 Martie 2014 23:19

Sfârșitul anului 2012, data de 7 noiembrie, reprezintă începutul sfârșitului pentru una din firmele care a marcat, în domeniul construcțiilor și, mai ales, al asfaltărilor, istoria recentă a județului. Pentru că, la această dată, Tribunalul Comercial Argeș, instituție cu totul familiară magnatului local al construcțiilor, nu mai avea nimic altceva de făcut decât să deschidă, definitiv și executoriu, procedura de insolvență pentru firma de suflet a lui Nicolae (Nenea) Ivănescu, Silva Grup.

Ameninţată cu sistarea gazelor şi energiei electrice, Turism Muntenia riscă să rămână fără clienţi

Luni, 03 Martie 2014 15:31

# Nicolae Ivănescu speră ca Tribunalul  Comercial să-l mai păsuiască în faţa furnizorilor de utilităţi. După ce că, oricum,  hotelul stă mai mult gol,  iar restaurantul nu mai seamănă cu nimic din ce-a fost odată, SC Turism Munteia riscă să-i piardă şi pe cei care ar putea intenţiona să-i treacă pragul. Societatea e la un pas de a fi debranşată de la reţeaua de gaze şi de la cea electrică. Cez Vânzare  a trimis firmei lui Nicolae Ivănescu  o notificare prin care condiţionează furnizarea energiei electrice de plata restanţelor.  La fel şi furnizorul de gaze.

 

Vlăsia, dusă în instanţă, pentru un contract de leasing

Luni, 03 Martie 2014 15:26

# Soții Săvulescu, somaţi să restituie un vehicul, pentru că nu şi-au plătit ratele. Belelele se ţin lanţ de firma soţilor Săvulescu, aflată, de anul trecut, în procedură de insolvenţă. După ce au contestat lista creditorilor care au anunţat că au recuperat diverse sume de la SC Vlăsia şi au cerut judecătorilor de la Tribunalul Specializat Argeș să înlăture ori să diminueze creanțele reclamate de o parte dintre aceştia, patronii au, acum, alte bătăi de cap la aceeaşi instanţă. Recent, NBG Leasing IFN a cerut Tribunalului Specializat Argeş să dispună debitoarei  predarea  către creditoare a unui autovehicul, ca

Războiul pentru ALPROM. Începe urmărirea penală împotriva lui Cătălin Chelu

Luni, 24 Februarie 2014 15:00

# Gigi Văsîi: ”Datoriile Alprom... reprezintă un rezultat al  jefuirii societăţii de către  conducerea acesteia, adică de oamenii puşi de Cătălin Chelu.” Suntem în al cincilea an de când Alprom, renumita fabrică de mobilă, ajunsă în colaps, e disputată prin instanţe de Cătălin Chelu, cel care o controlează din 2009 încoace şi Gigi Văsîi, cel care are de partea sa o sentinţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe care Consiliul de administraţie al societăţii refuză s-o pună în executare. Pe 23 ianuarie 2014, Tribunalul  Argeş  a admis plângerea formulată de S.C. Financiar Urban (Firma lui Gheorghe Văsîi) şi a trimis cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale faţă de Cătălin Chelu şi alte două nume legate de ALPROM.

 

Pagina 83 din 100

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea